Kısa bir aradan sonra yeniden herkese merhabalar güzel hatunlar. Avucumun içinde pamuktan daha yumuşak minnoş bir el var, kokusu hiç bitmez mi, sevmelere öpmelere doyulmaz mı, nasıl bir sevgi pıtırcığı nasıl bir aşk nasıl tarif etsem bilemiyorum 🧿💕🐣Şu an 3ay 8günlük minik bir prensesin yanında uzanırken, sizinle doğum hikayemi paylaşmak istedim. Heyecanınızı ve sabırsızlığınızı okadar iyi anlıyorum ki doğum hikayeleri okumak beni acayip cezbediyordu biraz geç oldu ama uzun olacağını bildiğim için hep erteledim. Ayrıca size bolda tavsiye hazırladım.
Gebelik dönemini çok ayrıntılı anlatmıcam çünki sıkmak istemiyorum. 3. gebeliğimdi ve aslında işin doğrusu asla düşünmüyorduk. (3 gebeliğimde korunarak oldu 🙈 nasıl bi yumurtalıksa artık) ama Allahıma binlerce şükür iyikide olmuşlar 🙏🏻 Hepsi normal doğum oldu. Gebeliğin başında çok moralim bozulmuştu. Yaş 40, sağlık sorunlarım cabası, birde işsizim maddi sıkıntılar 🤦🏼♀️ Kara kara düşünmedim değil tabiki ama asla aldırmak gibi bişeyi aklımdan dahi geçirmedim. Çok şükür sorunsuz sıkıntısız (midemdeki asit fabrikası dışında) hiçbir terslik olmadı.Bu korona illetinin tam başında öğrendik gebeliğimi yasaklar ve kısıtlamalar da başladı ve gerçekten korku dolu bir gebelik süreciydi. Çok dikkat ettik hiç kapalı ortamlara gitmedik, eve kimseyi kabul etmedik, eşim kolonya ve dezenfektan bidonlarıyla işe gidip geliyordu. Gelir gelmez banyoda herşeyini makinaya atıp güzelce banyosunu yapıp dezenfekte oluyordu.Hafta sonları yasaklar başlamadan cuma akşamı şehir merkezinden epeyce uzakta kırlık tepelik hiçkimsenin olmadığı yerlerde kamp yaptık bol oksijen ve bol yürüyüş ama sadece havalar soğumadan bikaç ay yapabildik.Ateş yaktık,şarkılar söyledik, oyunlar oynadık, çocuklarımla mümkün olabilecek en az sitresle süreci geçirmeye çalıştık. Çok şükür evimize giremedi korona. Son iki ay artık yürümekte çok zorlanmıştım hepsi bu. Gelelim doğuma. Özel bi hastanede takibimi yaptırdıktan sonra doğum fiyatlarının birden anormal artışından sonra eşime kıyamadım açıkçası ve şehir hastanesine karar verdik. Doğumdan 10 gün önce kontrole gidip kaydımı oluşturdum şehir hastanesine. Ama günüm gelmesine rağmen hiçbir doğum belirtisi yoktu. Doğumdan son iki gün önce sancısız ama çok sık ve şiddetli kasılmalarım oluyordu ve karnımın şekli tuhaflaşmıştı. Nasıl derseniz inanın tarif edemem ama ben çok net anlıyordum normal değildi. 39+5 inci günümdü, akşam üzeri eşim işten gelince hastane gittik apar topar ve hislerim doğru çıktı. Bebeğin suyu çok azdı ve kakasını yapmıştı. Suni sancıyla hemen doğumu başlatıyoruz dedi doktorum. Ön kontrolleri yaptıktan sonra hemen doğum haneye yatışım verildi. Okadar hızlı geliştiki herşey çıkıp eşim ve kızımla görşemedim bile. Saat 20:00 gibi beni odaya çıkarttılar, doğumhanede odalar tek kişilikti, yatak duş tuvalet gayet herşey güzeldi odada. Ama ben okadar sitresliydim ve okadar heycanlıydım ki tarif bile edemiyorm. Yarım saat sonra falan eşim girdi kapıdan. Onu görünce dünyalar benim oldu ☺️ Terlik, yiyecek içecek bişeyler istemişler benim için ve üzerimdeki eşyaları aldırtmak için göndermişler yanıma. Odaya girince üzerimde hiçbirşey bıraktırmadan herşeyimi çıkarttırdılar ve sadece onların verdiği önlüğü giymemi istediler. Telefonda dahil olmak üzere herşeyimi eşim aldı. Biraz sarıldık vedalaştık ve dışarı aldılar. Saat tam 21:00 de suni sancı verilmeye başlandı. Ebem ilk bikaç saat hep yanımdaydı, bişeyler yiyip içmemi ve enerji toplamamı söyledi, tok olmama rağmen biraz atıştırdım ve bol sıvı tükettim. Suni sancı verilmeye başladıktan yarım saat 45 dakika sonra minik minik sancılar başladı. Gece 11 de artık sancı gelince suratımın şeklini yavaş yavaş değiştirmeye başladı. Gece 1 de açıklığımı kontrol etti ebem, 2 cm dedi ve ben artık iyice sitrese girdim. 4 saat sancıdan sonra sadece 2 cm olması beni baya korkuttu. Saat 3 gibi koridorda yürüyüş yapıp kıvranırken yan odaya yeni bir hasta geldi ve hemen yanına girdim, tanıştık konuştuk ve 2 dakikalığına telefonunu kullabilirmiyim dedim, hemen verdi sağolsun 🙏🏻 Eşimi aradım ve tabi o anki psikolojiyle başladım ağlamaya. Sancılar iyice beni iki büklüm etmeye başlamıştı. Çok üzüldü ve korktu tabi garibim 😢 Sabaha kadar doğum ekranından bir saniye bile gözünü ayırmamışlar ikiside. Saat 4-5-6-7-8 derken artık tamamen pilimin bittiğini hissediyordum. İnanılmaz yorgun ve çok uykusuzdum. Gözümü 5 saniye kapatmama kalmadan tekrar kıvranıyordum. Gerçekten zordu, hatta en zor doğumumdu,ama asla dayanılmaz değildi. Sabaha kadar yanlızdım en zoru oydu diyebilirim.Allah öyle güzel bir mükafat veriyor ki sonunda inanamazsınız. O yüzden asla gözünüzü korkutup kendinizi sitrese sokmayın. Sadece mutlu sona odaklanın. Siz hiçbirşey yapmasanızda vucudunuz herşeyi kendiliğinden yapıyor.
Neyse artık sabah oldu ve ebe tekrar açıklık kontrolüne geldi ve ben artık yalvarıyordum nolur bişey yapın artık bitsin bian önce diye. Açıklığım 9 cm olmuş artık çok şükür dedim birazdan bitecek herşey. Bir ebe ve bir hemşire geldiler yatağı doğum şekline aldılar ve nefes alıp ıkınmamı söylediler bebeğin kafası artık dayanmıştı. Ama ben ne kadar ıkındığımı zannetsemde malesef yapamamışım çünki gerçekten artık gücüm tamamen bitmişti. Yukarıdan hemşirenin karnıma desteği ve aşağıdan açılan kesi yardımıyla artık bi anda karnımın üzerinde alev topu gibi sıcacık bişey hissettim. Bebeğim gelmişti 😍 doğrulup bakmak istedim ama ona bile gücüm yetmedi. Sesini duyuyordum odayı inletiyordu ve gözüm kapalı bana dünyanın en güzel sesi gibi geliyordu. Kısa bi süre sonra yanımdaki bebek yatağına aldılar ve orda yanımda giydirdiler. Gözümü bir saniye alamadan onu izledim, o kadar masum ve okadar güzeldi ki yarabbim sana şükürler olsun dedim.Gayet sağlıklı, 3.350 gr. 50 cm dünyalar güzeli bir prensesim olmuştu.Doğumdan sonra çok üşüdüm, sağolsunlar bi battaniye getirdiler. Bu arada sabaha kadar hep bebek için çabalayanlara dua ettim. Allahım herkese tattır bu duyguyu isteyen herkese nasip et dedim. Bolca dikişim vardı öyle 3 - 5 tane falan değil 😒 Dikiş doğum anından daha uzun sürdü artık yalvarıyordum nolur bitmedimi hala diye, sayısını söyleyip sizi korkutmak istemiyorum 😂 Ama inanın alttaki dikişlerde korkulacak hiçbirşey yok. Sezaryen den oldum olası hep aklım çıkmıştır. Alttan sadece tek katman dikiliyor ve iyileşme süreciniz maksimum 15-20 gün. Ama sezaryen de karnınız 8 kat kesilip dikiliyor ve iyileşme süreciniz çok daha uzun ve ağrılı oluyor. (Bunu normal doğum isteyip cesaret edemeyenler için bilhassa yazmak istedim) Tabiki her doğum sonuç olarak bir doğum ve ikisininde zorlukları ve avantajları var. Ancak şunu çok net söyleyebilirim şu an tekrar o ana geri dönebilsem doğumu kesinlikle devlet hastanesinde yapmazdım. Kötü bir muamele görmedim,herşey gayet temiz ve güzeldi,herkes işini yapıyordu, ama o saçma sapan anlam veremediğim kurallar beni çok yıprattı o gece.Eşimi çocuklarımı göremedim, telefon bile yasak, yanlız bırakıldım, moral vermek yok, ki en çok morale ihtiyac duyduğunuz anlardı bence. Sabah tam 9:00 da doğdu bebeğim.Yani 12 saat suni sancılı bir doğum oldu. Eşim ekranda bizi okuyunca ağlamaya başlamış, saatlerce kapnın önünden ayrılmadan çıkmamızı beklemiş. Birkaç saat odada toparlanmamı dinlenmemi söylediler. Bebeğimi yanıma koydular hemen emzirdim. Koyun koyuna yattık dinlendik uyuduk bi süre. Saat öğleden sonra 14:00 gibi geldiler bizi odaya çıkartmak için. Tekerlekli sandalyeye oturdum, bebeğim kucağımda çıktık doğumhaneden. Eşim ve kızımın kapıda bizi görünce bir gelişleri vardı ki sanırsınız yıllardır kayıptım da bulmuşlar beni 😂 Bebeği görünce yine gözler doldu pıt pıt akmaya başladı eşim ve benim. Ablası şokta, bakıp bakıp bu benim kadeşim mi şimdi 😅 Odamıza çıktık mışıl mışıl uyuyan prenses odada canavara dönüştü 😆 ve o an itibariyle bizim memeyle yapışık zamanlarımız başladı. O gün ertesi sabaha kadar yine hiç uyuyamadım, sürekli emmek istiyordu çünki karnı açtı, sütüm inmedi malesef. Ama emzirmeyi hiç bırakmadım. Dikişlerim evet beni biraz zorluyordu ama doğru pozisyonunuzu bulduktan sonra inanın o da çok sıkıntı yaratmıyor. Bir gece kaldık ve ertesi gün akşama doğru çıkış yapıldı. Evimize geldik. Ama benim sütüm hala yoktu. Uykular haram 😅 2 gün 3 gün derken artık tabi korkmaya başladım çünki bebek aç. 4. gün gece eşim daha fazla duramadı hemen burada mama forumu açıp sizlerden yardım istedim. Çünki ilk iki çocuğumdada hiç böyle bir sıkıntı yaşamamıştım hiç mama kullanmamıştım ve yine o kadar rahattımki bu doğumumdan önce hiç bu konuda bi araştırma dahi yapmamıştım. Burada O saatte uyanık olan birkaç arkadaş hemen bilgilendirdi beni sağolsunlar. Gitti eşim nöbetçi bir eczane bulup mamayı getirdi. Hemen 30 ml. mama yaptık içti ve aman Allahım o nasıl bir huzur 🙏🏻 anında sakinleşti kuzucuk ve bi süre sonra kendiliğinden uyudu mışıl mışıl. Ben tabi uyanır uyanmaz ilk yine meme vermeye devam ettim. Tam 1 hafta sonra ancak indi sütüm. Ama yinede tam doyamıyordu Meme+mama gün içinde böyle böyle devam ettik. Biberon Lansinoh pp 160 ml tercih etmiştim. Kesinlikle doğru bi seçim yapmışım. Çünki hala meme+mama olarak devam ediyoruz. Asla meme reddi yaşamadık. Gece 3 defa uyanıyor ve sadece meme veriyorum. Gündüz özellikle sabahları artık tamamen bomboş oluyor göğüsler gündüzde bir kaç defa mama vermek zorunda kalıyorum. Birinde emiyorsa diğerinde malesef mama takviyesi yapıyorum. İlk haftalar inanılmaz zordu gece 9 ve 1 arası ağlama nöbetleri geçirdik. Kolik bi bebeğim vardı malesef. Asla yapmam dediğim ne varsa yaptım. Ayakta sallamalar, örtünün arasına koyup elde hamak yapmalar, rezene çayları, damlalar, fitiller, beyaz gürültüler 😅😅 O yüzden benim gibi asla, asla demeyin 👆🏻😃
2.ayından sonra yavaşlamaya başladı bu nöbetler 3. aydan sonrada tamamen bitti Allahıma çok şükür 🙏🏻 Şimdi tam bir sevgi pıtırcığı, insan hergün yüz defa bin defa aşık olur mu, evet olur 😄😄 Agular kikirdemeler başladı hergün bişeyler öğreniyor. Emerken veya mama içerken gözlerinize hayran hayran bakması, dünyada daha büyük bi huzur varmı ben bilmiyorum 🥰 Allah şu an bunları okuyan herkese bu duyguları tez zamanda tattırsın inşallah 🙏🏻Daha büyük bir dileğim yok. Hepinize huzurlu, sağlıklı, kolay doğumlar diliyorum. Tavsiyelere gelince…
-Durumunuz varsa özel bir hastanede eşiniz veya yanınızda olmasını isteğiniz kişiyle doğumu beklemeniz en büyük tavsiyem.
-Doğum çantasında hiç kullanmadıklarım
*elbise gecelik
*göğüs pedi
*göğüs kremi
*biberon
*emzik
*süt sağma pompası
*makyaj 😅(inanın hiç aklınıza bile gelmiyor)
-İyiki almışım dediklerim
*Tabiki depend 👍🏻
*2 adet yakadan çıtçıtlı(emzirme detaylı) pijama takımı. İkisinide kullandım.
*sabahlık
-bebek için çok abartılı sayıda takımlar koymanıza gerek yok. Çünki ilk 5-6 gün mekonyum denilen koyu kıvamda kakası olacağı için taşma sızma gibi problemler ilk günlerde olmuyor. Ben 2 tane 5 li takım birde ekstradan neolur neolmaz diye bir tane patikli alt koydum.Bebeğim çok saçlıydı ve odada şapkasını çıkarttığımda şok oldum çünki bebeği temizlememişlerdi 🙄 Kafasında kurumuş pelte pelte siyah mekonyumlar doluydu. Temizleme pamuğu ve ılık suyla elimden geldiğince temizledim.
-Uzunca araştırmalarım sonucu bez olarak sleepy ye karar vermiştim ve başlangıç kutusu almıştım. İlk dönemler hiç ıslak mendil kullanmama rağmen çok pişik oldu. Mama veya sütümden alerjik bi durum olduğunu düşünürken bezi değiştirdim ve anında pişikler düzeldi. Bu döneme kadar birçok bezi denedim ve malesef sleepy dışında hiç bir bezde pişik sorunu yaşamadım.Kutuda çıkan 2 numara bezi kullanamadım öylece kaldı. Ve malesefki ıslak mendil kullanmaya başlayınca sleepy naturel ıslak mendildede aynı sıkıntıyı yaşadım. Şu an babyturko mendili kullanıyorum ve çok memnun kaldım.
Kullandığım bezler
-E bebeğin baybyme aleoveralı( poposu yumuşacık oluyor kesinlikle pişik yapmıyor ama emicilik ve sızdırmazlık olarak çok büyük bi performansı yok. Fiyat olarak gayet uygun. Kullanılır 👍🏻
-Can bebe (diğer çocuklarımı büyüttüğüm ve çok sevdiğim bi marka. Pişik yapmadı. Ama emiciliği ve sızdırmazlığı malesef sınıfta kaldı. Fiyatı uygun.Tekrar alırmıyım hayır 👎
-Önlem ( yumuşacık ve miss gibi kokan bi bez. Pişik yapmadı hatta aleoveralı bezdeki gibi ne zaman açsam popo yumuşacıktı. Emicilik ve sızdırmazlık orta 🤙🏻Fiyat çok uygun. Tekrar alırmıyım Evet 👍🏻
-Prima aktif bebek ( ben nedense bu kadar memnuniyet olmasına rağmen çokta aşık olmadım bu beze. Emicilik mükemmel değil, sızdırmada oldu malesef. Pişik yapmadı. Fiyat tabiki çok yüksek. Tekrar alırmıyım bilmiyorum 🤷♀️Çok çok uygun güzel bir kampanya denk gelirse belki 🤙🏻
-Molfiks (3 gün önce aldım henüz. Pişik yok, emicilik gerçekten şaşırttı beni. Birkaçgün önce rota aşısı olduk ve ishal başladı. İshal olmasına rağmen sızdırmazlıkta beklemediğim kadar iyi çıktı. Fiyat gayet orta seviye ve uygun. Tekrar alırmıyım kesinlikle evet 👍🏻 buna devam etmeyi düşünüyorum artık.
Tabiki her bebekte aynı olmaz sonuçlar sizde deneyerek sonuca varabilirsiniz benim gibi.
-ilk iki ay sadece temizleme pamuğu kullandım. 2 marka denedim en çok baby me hoşuma gitti ve onda devam ettik. Fiyat olarak gayet uygun.
-pişik kremi sudokrem kullanıyorum. Güzel bi ürün memnunum. Pişik önleyici mustela kullandım ondanda memnunum. İlk zamanlar her bezden sonra kullandım şu an hiç kullanmıyorum.
-Göğüs çatlağı ben sadece ilk beneğimde yaşadım. 2. ve 3. de hiç olmadı. Muhtemelen herkeste aynı olan bi durum. İlk bebeğinizse mutlaka hastane çantanıza göğüs kremi veya imkanınız varsa gümüş kapak koymaya çalışın.
-Bebek zıbını takımlarından 0-3 ay bedeninden kesinlikle fazla almayın. 3 ay yada 3-6 ay biraz daha fazla olsun. İnanılmaz çabuk büyüyorlar. Ben tulum çok seviyorum beli sıyrıldı çorabı çıktı derdi olmuyor bence çok büyük rahatlık. Ama iki bacağıda çıtçıtlı olanları tavsiye ederim. Fermuarlıları çok severek kullanmadım ama yinede vazgeçmedim.
-İyiki almışım dediğim ve en çok kullandığım eşyamız babynest oldu. Marketlere gelenler çok küçük olduğu için instagramda güvendiğim bir sayfadan büyük boyunu aldım ve hala sadece onda uyuyor.Babynestimizin kulakları var oralardan tutup elimizde hamak yapıp uyuttuk böylece hiç sarsmadan ve yerini değiştirmeye gerek kalmadan yatağında uyutmuş olduk ve yastığı ortobetik kafa oyuntulu.Kafa şeklimizi hiç bozmadan gönül rahatlığıyla kullandık.
-Reflü yatağı ben almasamda olurmuş ama onuda kullandık. Banyosunu yaptırdıktan sonra giydirme aşaması hep reflü yatağında oldu. Asıl amacı dışında kullandık yani 😅şu an hala öyle yapıyoruz.
-Şampuanımız dalin. Bütün çocuklarımı o markayla büyüttüm.Yılların markası yani hiçte tereddüt etmedim ben gayet seviyorum.
-Müslin örtüler gerçekten çok amaçlı. En az iki tane bulundurun derim. Banyodan sonra ilk ona sarıp sonra havluya sarıyorum anında bütün ıslaklığı emiyor vücudundaki.
-Ağız mendili alabildiğiniz kadar alın. Bende 25 kadar var. Onuda müslin kumaştan tercih edin.En kullanışlısı o. Kısa bir süre sonra artık o ağız mendili sizin bir organınız haline dönüşüyor😂 gece uyurken bile avcumda artık siz düşünün.
-Deterjan Duru granül. Lekeler içinde babyme sprey leke çıkarıcı. İkisindende çok ama çook memnunum. Tek bir leke zerresi yok bebeğimin çamaşırlarında. Kokusuda acayip güzel👍🏻
Bence artık kapanışı yapayım inanın yazsam daha bi bukadar daha uzar gider. Sizin sormak isteğiniz şeyler olursa seve seve cevaplarım bebişten fırsat buldukça. Hepinize güzellikler ve kolaylıklar diliyorum. Allaha emanetsiniz. Sevgiler … 😘😘😘😘