1_minik tsh ile çokça savaşmış biri olarak öncelikle kadın doğum doktorları git de der gitme de der ama kesinlikle önce dahiliyeye oradan da endokronoloji bölümüne sevk alarak gitmelisiniz. Gerçi bazı özeller ve araştırma hastaneleri direk endokronoloji bölümüne randevu verebiliyorlar. Bu durumun kadın doğumla hiç ilgisi yok. Dahiliye doktorları da hem kendim yaşadım hem de çok fazla duydum okudum ki ilaç konusunda fazla temkinli davranıyorlar bu iş böylesine rahat ve temkinle yaklaşılacak bir olay değil bebeğin gelişimi için özellikle ilk 3 ay çok önemli. Benim endokronoloji doktorum (araştırma hastanesinde)aynı zamanda gebelik tiroidi üzerine uzman. İlk 3 ay harika bir şekilde tedavi uyguladı sağ olsun. Değerlerim 17den 1,7 lere düştü. Sonrasında değerlerin 3 e kadar çıksa da korkma ama ben senin değerlerini yine de 2.5 altında tutacağım dedi.
Son olarak tsh ve t4 ölçümlerinizi sakın sakın sağlık ocağında yaptırmayın hayatımda bu kadar saçma değerleri bir tek orada gördüm. Devlet hastanelerini kesinlikle tavsiye ederim hiç olmazsa özel laboratuvarlar var uygun fiyatlı kan verip sonuç alabilirsiniz.
İlacı da nazlı bir ilaç nasıl içmeniz gerektiğini doktorunuz anlatır.
Uzun yazdım kusura bakmayın bildiklerimi aktarmak istedim çok geçmiş olsun.