Merhabalar,
Bende sizlerle doğum hikayemi paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz pazartesi 35+6da kontrol diye gittiğim hastanede acil sezeryana alındım. Birkaç gün öncesi tüm vücudumda aşırı bir kaşıntı başladığı için bazı testler vermiştim. Pazartesi günü rutin kontrol diye gittiğimde doktorum kapıda beni görür görmez , mervecim anne olmaya hazır ol bugün yada yarın sezeryn olacaksın dedi. O an başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü. İkiz gebeliğin verdiği birçok zorluğun yanında birde gebelik kolestezi çıkmıştı. Bebeklere zarar vereceği korkusu ile hemen covid testi vererek hastaneye yatışım yapıldı. Gerisi o kadar hızlı ilerledi ki . Ben odada annem ve eşimle hazırlanırken kayınvalidemler çantalarımı getirdiler. İçimdeki en büyük korku kızlarımın küvoze girme ihtimalleriydi. Çünkü en son kiloları 2500 gram kadardı. Anestezi uzmanı ve doktorum spinal sezeryanı önermediler hem ikiz gebelikten dolayı karnım aşırı büyümüştü ve uygun pozisyonda eğilmemin zor olduğunu düşündüler , hemde biraz panik içerisindeydim ve sen uyu uyan herşey bitmiş olsun dediler. Ameliyathaneye girerken ağlamamak için kendimi zor tutmuştum. Anestezi doktoru tek hissedeceğin şey damar yolu açmak olacak söz demişti gerçekten de öyle oldu. Narkozu vermeye başlıyoruz şimdi uyuyacaksın dediklerinde saniyeler içersinde gözlerimi açtım ve herşey bitmişti. Beni uyandırmaya çalışıyolardı. Karnımda hafif bi sızı vardı ama hemen ağrı kesici vermeye başladılar ve onu da hissetmedim. İlk sorduğum kızlarımdı, herkes çok iyi olduklarını söyledi. Birisi 2500 gram doğmuştu ama kakasını yapmış ve suyu çok bulanıkmış. Diğeri 2700gram doğmuştu. Ama ikiside çok iyiydi odama geçtiğimde hemen odaya getirdiler bebeklerimi. O günün akşamında 2700 gram doğan kızımın beslenme anında biraz morardığını gözlemlediler ve küvoze aldılar. 36 saat küvozde kaldı ve küvozden çıkana kadar bizi taburcu etmediler . Nedenini araştırmak için birçok testler yapıldı ama bir sonuç çıkmadı. 36 saat boyunca bebeğime Oksijen verilerek solunumu düzeltildi. Bizde bu 36 saatte hastaneden çeşitli eğitimler aldık. Bebek emzirme, bebek yıkama, bebek bakımı.. gibi. Hastaneme ödediğim para biraz fazlaydı fakat kuruşu kuruşuna hakettiklerini düşünüyorum. Hem benim için hem refakatçiler için sabah öğle akşam ve ara öğünler diyet listeme göre geldi, bebeklerin bakımını öğrenmemiz için çeşitli eğitimler aldık, normalde otellerde bile duşa girmekten pek haz etmem ama hemşireler duşa girip rahatlamam için ısrar etti ve bir hasta bakıcı duş almamda yardım bile etti, giydirdi. Bebek bezi, hasta bezi, bebeklere hastane çıkışları, 2 çeşit göğüs kremi, pişik kremi, mama, bebek şampuanı, ıslak mendiller, .. gibi çeşitli ürünlerin olduğu paketler hediye ettiler. İlk 2 gün hastane çantamızı açmadık bile. Herkes o kadar nazik ve ilgiliydiki 4 günümüz çok rahat geçti. 36 saatin sonunda bebeğim küvozden çıktı ve doktorumuz önlem amaçlı o gece de hastanede kalmamızı ve bebeklerimizle birkaç beslenme seansı yapmamızı önerdi. O geceyi de hastanede geçirdik ve perşembe günü evimize geldik. Bugün tam 1 hafta oldu. Hafif dikiş sızım dışında bir sorunum kalmadı. Bebeklerim çok iyi , 47 kilo ile başladığım ikiz hamileliğimde doğuma 73 kilo girdim ve şuan 57 kiloyum. 1 haftada sadece ödem ile 16 kilo verdim. Sütüm de sezeryandan 1 gün sonra damla damla gelmeye başladı şuan daha fazla geliyor fakat ikiz bebeklerim olduğu için ve bebeklerim çok küçük olduğu için tam yetmiyor ve takviye mama ile besleniyoruz. Umarım herkesin doğum hikayeleri sağlıkla ve kolaylıkla olur. Sorularınız var ise severek yanıtlayabilirim :)