Sema_0404 Kizlar bende buraya muhteşem pozitif bir doğum hikayesi yazmak için gün sayıyordum ama olmadı neyse yinede kızımın canı saolsun ben 33+2 hamileyken annemlerde misafirdim gece sahur için kalktim da bacaklarımın arasından suyum boşaldı ve cok fazla geliyordu hemen taksi tutup annemle hastaneye gittik ebeler hemen muayne etti ve suyun geliyor dedi ve çok fazla gelmiş dedi ve doktoru aradılar doktor hemen geldi muayne etti ve hiç acilma yok ama suyun gelmiş büyük ihtimal erken doğum dedi ve bebeğin küçük burda kuvez olmadigi için burda doğum yapman uygun olmaz dedi ve sevk verdi o gece saat 2 falan en yakın ile ambulansla sevk edildik ambulansla gitmek çok zor zipliya zipliya gittik resmen ama hastaneye vardigimizda saat 4 falandi sonra ebeler kontrol etti ve suyun hep gelmiş dedi yatış işlemlerimi yaptı ve ertesi sabah doktor geldi muayne etti ve normal doğum yaptiricaz dedi ve bana sabah saat 6′dan gece saat 11′e kadar suni sancı verdiler sürekli saat başı gelip alttan muayene ediyor du ebeler en son doktor gelip senin hiç açılman yok sezeryanı alacağız dediler çünkü bebeğin suyu gelmiş ve üzerinden 24 saat geçiyor geçti bile dediler beni hemen acil sezeryana aldılar ve kızımı saat 00:45 doğurdum ama kızımı küveze aldılar 6 gün küvezde kaldık bir günde sarılık olduğu için ışık tedavisi gördük neyse Gül sonunda tedavi taburcu olduk eve geldik 2 gün kaldık yine acile gittik kızım sarılığı arttığı için tekrar yatış verdiler ve sürekli kilo kaybediyor dediler çünkü göğsümü tutmuyor ememiyor hemen yoruluyor uykuya kalıyor ve aç kalıyor sarılığı atlatması için anne sütü önemli dediler ben de sütümü sağıp biberonla vermeyi denedim neyse ki biraz kilo aldı ve sarılığı düştü sonra taburcu olduk şimdi 3 gündür evdeyiz ama şöyle bir şey var çocuğum göğsümü emmiyor tutamıyor göğüs ucum küçük olduğu için ve o da çok çabuk yorulduğu için çene kasları hala gelişmemiş tam silikon göğüs ucu denedim ama o da olmuyor hemen yorulup uyuyor annem kendini kısa bir süre toparlamak için biberonla ver dedi sütümü sağıp saat biberonla veriyorum yine çünkü doğduğu kilo çok düşük iki buçuk kilogram ve gitgide kilo düşüyor biberonla çok güzel besleniyor 50cc falan alıyor ama kesinlikle göğsümü tutmuyor tüm çabalara rağmen tuttuğu zaman da aç kalıyor 2 saniye emip bırakıyor uyuya kalıyor acaba sütümü sağıp biberonla versem sütüm kesilir mi
3uncuyeAnneOluyorum Sema_0404 Kusura bakmayın, ben size bir tavsiyede bulunamayacağım maalesef, inşallah tecrübeli olan birisi akıl verir, ve en kısa zamanda kızınız sizi emmeye başlar. Yine de pes etmeyin, sağıp verin biberonla…
Biranne2 Sema_0404 kuzum sağdığın için sanmıyorum kesileceğini çünkü o da memeye uyarı veriyor bi yöntem vardı göğüs ucu çıkarmayla alakalı şırıngayla yapıyorlar doktoruna bi sonraki gitmende bir sor istersen bunları ne desek belki doğru olmaz ama hiç anne sütü almamasındansa biberonla içsin yeter ki sıkma canını belki alır sen uğraştıkça ama dert etme yeter ki içsin iyi olsun
Birannebirbebek7 Sema_0404 sağıp verirsen sütün kesilmez korkma mama vermenden daha iyi hatta bebeğin biraz daha büyüdüğünde emme refleksi gelişecek ve senin göğsünü de rahatlıkla tutabilecek ama kullandığınız biberona dikkat edin göğüs ucuna en yakın biberon olması lazım aksi takdirde meme reddi yaşayabilirsiniz phılıps avent önerebilirim ya da enjektörle besleyebilirsiniz
Sblglc Sema_0404 benim bebegimde de sarilik cikti her 1 saatte uyandirip emzirdim benimde kucuktu ama zorla gogus ucumu agzina tikistirdim cunku bebek emdikce gogus ucunu eziyo ve uzatiyo. Buyuk ihtimal sariliktan dolayi uyuyo uyandirmaya calisin cunku kan sekeri dusuyo daha da cok uyuyo. Memedeyken uyumadan yanagina dokunun ayaklarini elleyin tekrar uyanmasini saglayin biberona alisirsa bu sefer gogusten de oyle gelsin istiyo. Bide yalanci emzik veriyosaniz onun icinde cene kaslari yorulur 1 aylik olmadan kullanmayin mumkunse. Biraz ugras ve sabir gerekiyo kendinizi guclu tutun ve o tutmak istemedikce siz tutturmaya calisin simdiden kolay gelsin ☺️
Sema_0404 Biranne2 Denedik canım şırınga gibi birşey içine göğüs ucunu alıp cekiyorlar onuda denedik evet ilk zamanlara göre göğüs ucum biraz çıkmış ama kızım tutmuyor aç kalıyor
Biranne2 Sema_0404 onu düzenli yapsan mesela çünkü benimde göğüsüm yoktu kızım eme eme çıkardı oda çekiyor ya şırınga belki sık sık yapsan çok zor çünkü benimde küçüktü anlıyorum
nannar Bende 32+5 te doğum yaptım 13 gün hastanede kaldık.4 gündürde evdeyiz. Emerken hemen yorulup uyuyakalıyor oğlumda, bu yüzden bende sağım yapıp sağdığım sütleri veriyorum düzenli olarak şırıngayla(hastane biberona alışmasın diye bu şekilde besliyorlardı evde bizde aynı şekilde devam ediyoruz ). Ama her beslenme öncesinde emzirmeyide deniyorum. Oradan da ne emerse alsın diye. Zaman geçtikçe daha da güçleneceğine eminim. Ama daha profesyonel birinden yardım alsanız daha iyi olur bence.
Ozlem23 Sema_0404 bizimkide direk benim göğsümu tutmuyo bizde siringayla biraz ağzına verip öyle tutturuyoruz sanki beni emdiği için gelmiş gibi ara ara gene veriyoruz emerken siringayla öyle olunca emiyo ağzına çok gelsin istiyomus o yüzden direk emzirmek istediğimde ağlamaktan helak oluyo asla tutmuyo bakalım böyle aliscak mi 3 günlük daha bizimki inşallah alışır normal emmeye bebeklerimiz
NeeSalman Sema_0404 canım öncelikle geçmiş olsun zor olmuş ama bebeğini sağlıkla kucağına almışsın çok şükür. Bebeğin minik olduğu için ve doğar doğmaz ememediği için emme refleksini kaybetmiş olabilir sorun değil hiç üzülme zamanla hallolacak. Sık sık göğsünü sağ, 15 dkkadan her ikisini de sağ. Sağdığın sütü biberonla değil de kaşık biberonla ver çünkü seni emmek istemez. Biberonun kolaylığına alışır. Uyurken sürekli memeni ver en azından uyku esnasında da emer tutar. Memenin kahverengi kısmını iyice ver bebeğinin ağzına anca öyle tutar tutamazsa da silikon ucun uç kısmına iyice süt doldur onu çekince silikon uçla da emer. Çabuk yoruluyor uykuya dalıyor diyorsan da iyice soy bezini aç hatta ayağının altını gıdıkla azıcık çimdir hemşireler öyle yapmıştı oğlumda. Zamanla güçlenecek merak etme canını sıkma . Yılmadan bıkmadan emzirmeye çalış.
Eema Sema_0404 cnm sütün kesilmez korkma benim oğlum üçünçü ayında emmeyi reddetti ve emmedi beni biberonda tutmadı ben sağdım sütümü kaşıkla 11 aylık olana kadar verdim gelişimide çok güzeldi nasıl içiyorsa öyle ver bebeğine sütün kesilmez Allah’ın izniyle Rabbim sana bağışlasın evladını sağlıcakla büyüsün inşallah