Doğum hikayesi ;
Merhaba arkadaşlar 9 aydır buradan çok faydalandım😊 Ondan dolayı doğum hikayemi paylaşmayı kendime bir vazife olarak görüyorum 🙈 mide bulantısı ve yemek yiyememe nedeniyle 3.aydan sonra baya sıkıntılı bir hamilelik geçirdim. Bazı şeyler tam düzene girdi derken 31.haftamda farklı sebeplerle gittiğim hastanede erken doğum başlangıcım olduğunu öğrendim. Acil yatış yapıldı, ciğer geliştirici iğne vs vuruldum tedbir amaçlı. Eve geçtiğim zaman doktor sadece ıstarahat edeceksin dedi ve uzun bir süre sadece lavobaya gitmek için ayağa kalkıyordum. Zorlu bir süreçti. 36.haftamdan sonra doktorum artık yavaş yavaş hareketlere başlayabilirsin dedi. Hergün olmasada çıkabildiğim zamanlar dışarıda 15-30 dakika yürüyüş yapıyordum. Hamileliğim boyunca toplam 9 kilo aldım ondan dolayı kendimi ağırlaşmış gibi hissetmiyordum,hareketlerimde pek kısıtlanma yoktu. Evde de çok hareketli olmaya çalıştım ama dinlenmeyi de eksik etmedim 🙈 velhasıl artık son zamanlara doğru tüm muayenelere geldi gelecek tedbirleriyle gidiyorduk ama bizim kızın gelmeye niyeti yoktu☺️ 38.haftada çatı muayenesi oldum. Herşey normal dedi doktorum. Başından beri doğal doğum taraftarıydım. Tabiki bebeğimi ve kendimi sıkıntıya sokmadığı sürece istiyordum. 40.haftama girdiğim gün kontrolüm vardı. Gitmeden önce hafif hafif adet agrısı gibi ağırlarım olmustu ama doğum sancısı olabileceğini hiç düşünmemiştim. Gayet mutlu huzurlu dinç bir şekilde doktorumun yanına gittik nstye bağladılar birde ne görelim sancılarım başlamış 😇 doktor bana birsey hissetmiyor musun dediğinde ufak ağrılarımı tarif etmiştim oda bana işte doğum sancıların başlamış en geç yarın akşam doğum yaparsın dedi🙈 açıklığı kontrol ettiği zaman cm vs söylemedi ama silinme var güzel demişti. Tabi bu süreçte su gelme ve nişan olayı daha olmamıştı bende. Neyse biz eşimle eve gidiyoruz mutluluk heyecan stres sevinç hepsi bir arada. Son hazırlıklarımızı yaptık. Kendimde hareket etmek istiyordum yatmak istemiyordum. Tabi benim ağrılarım yavaş yavaş artıyordu ama dayanılmayacak gibi değildi. O gece yatağıma geçtiğim zaman şiddet fazlalaştı artık iyi gelen tek şey belime yapılan masajdı. Sabaha kadar yarı uykulu şekilde geçti. Sabah nişan geldi ve 20 dkda bir düzenli olarak sancılarım devam etmeye başladı. Doktorumla irtibat halindeydik 3 dakikada bir olana kadar evde durmanı tavsiye ederim dedi. Bende o şekilde istiyordum zaten. Kasılmaları pilates topunun üzerinde karşılıyordum. Sancı geliyordu zıplıyordum gidiyordu duruyordum 😂 öğlen vakitlerine doğru sancım 15 dakikada bir olmaya başladı dayanılmayacak gibi değildi yine ama kasılma geldiği an hiçbirsey görmüyor gözünüz,gittiği zaman hiç gelmeyecek gibi rahatlıyorsunuz 😂 bu kasılmalarda en büyük destekçim pilates topumdu Allah onlardan razı olsun 😂 meryem ana otunu hatim okunmuş bir suyun içine koymuştum bu arada. (Hastaneye gittiğimde tam açılmıştı)Kasılmalar 7 dkda bir olmaya başlayınca sıcak duşa girdim çünkü artık hiçbirsey fayda etmiyordu sadece sıcak su rahatlatıyordu. Bu süreçte yatağa bağlı kalmamanızı tavsiye ederim çünkü hareket ettikçe ağrılarınızı daha hafif geçireceğinize inanıyorum. 3 dkda bir olduğu zaman artık dayanamıyordum ve doktorumla haberleşip akşam saat 20.30 gibi hastaneye geçtik. Benim düşüncem açılma birkaç cm olmustur ertesi sabaha kadar suni sancı alır öyle doğum yaparım gibiydi. Hastaneye gittiğim zaman hemen ebe gelip kontrol etti ve 8 cm açılmam olduğunu söyledi 😂 Beni nstye bağladılar ama ben asla yatamıyorum sancılarım o kadar arttı ki dayanamıyorum onlar yatırıyorlar ben kalkıyorum kabloları fırlatıyorum gücüm yok artık nefes almaya bile. En sonunda kıvranıyordum ve kendimden geçtim eşime en son epidural dediğimi hatırlıyorum😂 doğum öncesi konuşmuştuk son ana kadar bekleyip dayanamayacak gibi olursam son çare epidural alacağım demiştim. Dediğim gibi o kısımları acıdan hatırlamıyorum. Anestezi doktoru geldi ve sadece saniyelik kımıldama ve derin nefes al dediği aklımda kalmış o andan sonrası zaten toz pembe 😀 (epidural sonrası herhangi bir bel ağrısı vs yaşamadım)gerçekten epidural herkese tavsiye ederim kesinlikle çok büyük bir buluş. Sonrasına gelecek olursak doktorum geldi muayene ettiği zaman artık doğum başladı dedi sana sadece ıkın dediğim zaman ıkın bol bol dedi. Doğum anına geçtik artık yatağımı hemen çatala çevirdiler doktor ıkın dedi ben ıkınıyorum tüm gücümle. dua ediyorum bebeğimi sağlıkla kucağıma almak için. Birkaç ıkınma sonucu bebegimin o ağlama sesini duydum.O an tarif edilemez kesinlikle. Hemen ten tene teması yapıldı. Kordonu geç kesildi hersey çok güzeldi.Doktor da bana çok fazla dikişim olduğunu ama emin ellerde olduğumu söyledi. İnanın o an hiçbirsey benim moralimi bozamazdı. Çünkü bebeğim saglıklıydı çok şükür. Neyse doktor dikişleri vs yaptı.Odama geçtim Bebeğimi kucağıma aldım emzirdim. (Emzirmeye calıstm). Sonrasında bebeğim sarılık sebebiyle fototerapi aldı. Çok zorlu bir süreçti ama geçti çok şükür. Şuan kızım bir buçuk aylık.🥰
Denediklerim hakkında genel yorum;
-depend bez ben memnun kalmadım hasta bezi kullandım.
-ilk basta emzirmeyi bilmediğiniz için göğüslerin yara olması elzem. kesinlikle gümüş kapak tavsiye ederim ben ilk basta işe yaramadığını düşünmüştüm ama megersem harikaymış. (Lansinoh göğüs ucu kremde kullandım)
-lansinoh göğüs pedleri çok memnun kaldım
-bebeğim küvözde yattığı için süt sağmam gerekti almamıştım daha önce. Mamajoo tekli elektrikli süt sağma makinası aldım çok memnun kaldım kesinlikle.
-doğum sonrası pijama takımı giydim birkaç adet götürmüştüm kanama vs olması sebebiyle götürdüğüm hepsini kullandım.
Aklıma şuan bunlar geldi, sizin merak ettikleriniz olursa herseyi sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ☺️ rabbim herkese hayırlı bir şekilde bu anı yaşamayı nasip etsin insallah☺️