Ipeksari57 canım merhaba aynı sorun bende yılbaşı gecesi başladı gecesinde acile gittim safra kesemin ağrı yaptığını öğrendik ultrason ile bakıldı film çekildi nöbetçi doktor vardı, genel cerrahi doktorla görüşüp ilgili testler yapıldı. Sabah 7 gibi eve geldik aynı gün öğlene genel cerrahi ye randevu aldık doktor görüşmek istediğini söylemişti nöbetçi doktora. Bizde gittik oda baktı sonuçlara ve beni muane etti hamile olduğun için ameliyat etmek istemiyorum bir sorun teşkil etmiyor ama
ben uygun görmüyorum gebelikte ameliyat etmeyi çok araştırdım sorun olmuyormuş ama bende istemiyordum olmayı. Neyse bana ilaç yazdı düzenli kullan en ufak ağrın olursa hemen gel dedi ama gelmemen daha iyi olur gelirsen bu sefer ameliyat etmek zorunda kalırım dedi ilaçla çözmeye çalışacağız enazindan doğurana kadar.. ilaç kullandığımdan beri çok şükür çok iyiyim ağrım olmadı ama o ağrıyı anlayabiliyorum geberiyordum yılbaşı gecesi. Bundan dolayı uzun uzun yazmak istedim yardımcı olsun diye. Bir doktora git ursaktiv veriyor doktor sorun teşkil etmiyor gebelikte kullanabiliyorsun. İlacim bitince hem yazdırmaya hemde muane oluyorum ara ara ultrason ile inceliyor bakıyor ben başta gittiğim de çamurlaşma var dedi en son muane olduğumdada küçük küçük taşlara dönmüş dedi agri yapmamasi iyi dedi dogurana kadar lütfen dikkat et dedi eninde sonunda olacağım yani safra ameliyatı.. Bana bide liste vermişti ilk gittiğimde bunları yeme dedi. Tetikliyormuş çünkü bazı yiyecekler ve o ara dikkat ettim ilk 3 ay. Kuruyemiş domatesin kabuğu ve çekirdeği karnibahar muz yaprak sarması çiğ yeşillikler salata yaptığımız. Yumurta sarısı kızartma yagli yemekler. vs vs bir cok şey.. bunları yemedim belki agrim ondan olmasi ilaçta kullaninca iyi oldu. Şuan akıntım yok doğumuma 1 ay kaldı doğumdan sonra bebek benden bagı kopardığı zaman ameliyat en uygun zamanmış tabi ağrım olursa mecbur olacağım ama 6 ay dan sonra dedi ek gidaya gectigi zaman yaparız duruma göre dedi. Tavsiyem yazdıklarım olur yemene dikkat et bide iyi bir doktora git parol ise yaramıyor ben yılbaşı gecesi içmiştim acile gitmeden önce sadece uyumama yardimci olmustu sonra ağrıyla uykudan uyanip acile gitmiştik 5 gibi falan.. inşallah iyi olursun birde doktorum gebelikten sonra gecme ihtimalinide söyledi bakalım doğurayım hayırlısıyla 🙏🏼🥰