Baharttr Arkadaşlar merhaba , bebeğimin ense kalınlığı 3.4 mm olduğu için doktor çok korkuttu beni , 12 haftama yeni giriş yaptık , doktor 16. Haftanda gel , aminyotik sıvı alalım dedi , ama ben gitmiycem, böyle bi durum yaşayan oldu mu? Kafam çok karışık,
zeytinkiz Baharttr bende de 2 aydır aynı şeyi söylüyorlar amniyosentez yaptırmadım riskleirnden dolayı. Fetal DNA yaptırdım. Sonuc beklıorum. İstanbuldaysanız Ümraniye devlet hastanesi ücretsiz yapıyor.
Ecrin_nn Baharttr korkulacak bir şey değil lütfen takma kafana 🤗 sınır bile değil 5 in üstünde risk o bile kesin teşhis olmuyor tek başına ..
duygu0693 Bizde 11+5′iz erkek büyük olasılıkla dedi biz erken öğrendik demek ki bu arada canınızı hiç sıkmayın bu oran ülkeden ülkeye değişiyor bende biraz araştırdım çokta yüksek değil sonuçunuz
Baharttr duygu0693 hem özelde yaptırdım , hemde araştırma hastanelerinin perinatoloji bölümüne gittim .
Baharttr zeytinkiz bende aminyo sentez yaptırmıycam, çünkü ne olursa olsun evladımı dünyaya getiricem, o testle bebeğimin canını tehlikeye atamam yüzde ihtimali kaç olursa olsun . Fetal DNA testini bende düşünüyorum,
zeytinkiz Baharttr Bende sizin gibi düşündüm aldırmayacagımı söyledim fetal DNA yı bilgi olsun diye önerdiler. Özellerde 2500 - 4000 TL arası. Onunda dogruluk payı %100 ₺ değil ama kısmet artık Allaha emanet 🙏
duygu0693 Allah’ın izniyle hiçbir şey çıkmaz merak etmeyin bol bol dua edelim 🙏 kimin duasının kabul olacağı belli olmaz bende sizin duanıza talibim ☺️
Baharttr duygu0693 Rabbim evladınızı hayırla kucağınıza almayı nasip etsin inşaAllah . Dediğiniz gibi kiminin duası 😌 çok teşekkür ederim
Baharttr Ecrin_nn İnşaAllah hepimiz evlatlarımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız . Doktorlar ters konuşup panik olunca bende çok korktum ve ilk gebeliğim , napacağımı hiç bilmiyorum
Ecrin_nn Baharttr inşallah🤲 Sen kalbini ferah tut Rabbime sığın Allah’ın izniyle sağ Salim alırsın inşallah kucağına🥰🤲
visnesarisi Benimde 11. Haftada ilk bebeğimde 3.4-3.5 di ense kalınlığı ama bununla beraber parmak boğumlarına ve nazal kemiğimede bakıldı. Onlarda iyi dendi 2li test vs önerilmedi çünkü direk amniyosentez istendi, nifty cs testlerde vardı ama en kesini amnyosbtz di. Ama biz her türlü kabulümüz dedik. Yaptırıp riske atmadık. O süreçte kalpte beyaz parlaklık göründe. 30. Haftada dünyaya geldi oğlum. Şuan 19 aylık. Elhamdülillah Şükürler olsun rabbime hiç bir genetik bozukluk vs yok. Kalpteki ışık(delik) kapandı dopumdan sonra. 50 günde küvözde kaldı oda erken doğumdan dolayı.