ayseyilmazzzz6161 Kızlar devlet hastanesinde doğum yapacağım. Bebeğim 2 hafta önce 38.haftamda 3700 dü. 10 günde 500 gr alan bir bebek ona göre hesaplayın😂 şuan 4 kiloyu geçmitşr muhtemelen. Bebek kaç kilo olunca sezeryan yapiyorlar. ? Devlet hastanelerinde 42.haftaya kadar bekletiyolar diye biliyorum ama beklersek bebek 5 kilo olur muhtemelen boşuna beklemişş olacağım😂
clksyma-97 ayseyilmazzzz6161 bende devlet hastanesine gidiyorum ama benim doktorum sezaryenleri 39.haftada alıyor bekletmiyor
Serpil-3 ayseyilmazzzz6161 şu an 40 haftalıksın yani bence hemen alması lazım kilosuda çok iyi neyi bekliyor anlamadım
Serpil-3 ayseyilmazzzz6161 birde eğer doktorunla aran iyiyse hemen git ve artık yoruldum alalım hemen diyebilirsin ben oğlanda öyle yaptım hadi seni daha fazla yormayalım bugün alalım demişti
16Hatice ayseyilmazzzz6161 yasal olarak 4 kg üstü sezaryen önermeleri lazım dedi benim doktorum öyle demişti. Zorlamanın çok anlamı yok benim de şu an 3800 39+3. İki hafta daha beklersek 4 olur bu kız normal Doğum olmaz dedi doktorum. Boyum da kısa. Direkt sezaryene alır herhalde Çarşamba belli olacak
ayseyilmazzzz6161 clksyma-97 canım benimki normal doğuma uygunmuş şuanda hicbi problemi yok. Ama işte 40 hafta oldu bebek gelmek bilmiyor daha da beklersek 4.5 5 kg olcak bu sefer de boşa beklemiş olacağız diye korkuyorum😔
ayseyilmazzzz6161 Serpil-3 kuzum benim her seyim normal doğjma uygun şuanda. 40 hafta oldum bebek gelmiyor. 2 hafta daha bekleyeceğiz diyor doktor. Beklersek de bebek nerdeyse 5 kilo olacak 🤭 acaba bj durumu söylesem direkt sezeryana alır mı doktor? Yani bebek kaç kilo olunca normal doğum yaptrmıyorlar
ayseyilmazzzz6161 Serpil-3 bizim burdaki doktorlar sonuna kadar normal doğum için uğraşıyor en son sezeryan yapiyor😔 umarım 4.5 kg bebeği doğurtmaya çalışmzlar
Mervekaynak ayseyilmazzzz6161 Cati muayenesi yaptı mı? pelvis kemiğiniz uyumlu mu?bahsettiğiniz kilolar yüksek yani nasilhala normal doğuma uyumlu diyor doktor
clksyma-97 ayseyilmazzzz6161 benimde 37+3 de 3614 gr dı haftada 300 gramdan biraz fazla alıyor benimde normal dedi ama ne olur bilmiyorum perşembe günü nst ye çağırdı
denizali_ ayseyilmazzzz6161 canım 42 ye kadar basıl bekletilir ki Allah korusun ya anne karnında kakasını yerse
Serpil-3 ayseyilmazzzz6161 normalde dr bebek kilolu olunca hemen sezaryene alırlar ama 🤷♀️kııız nasıl doğurcan 4.5 kilo bebeği bilemedim Allah yardımcın olsun bi avazda kurtarsın inşallah canım
ayseyilmazzzz6161 Mervekaynak canım o kadar ilgisiz ki burdaki doktorlar ne çatı muayenesi yapiyolar ne de doğru düzgün ilgileniyolar. Benim kontrol için gittiğim özel bi doktorum var o söyledi bana da eğer 41 42 ye kadar beklersen normal doğum yapamazsın diye. Devletteki doktor 42ye kadar bekletcez diyo
Emsare Ben 4kg normal doğum yaptım devlette ilk doğumunu, aynı anda bir kız daha normal doğum yapmıştı iri bebek onun 4,5kg idi
ayseyilmazzzz6161 denizali_ işte ben de ondan korkuyorum bebek çok kilo alır kakasını yer bisey olur diye çok ilgisz burdaki doktorlar insanın yüzüne bile bakmıyolar ilgilenmiyolar
ayseyilmazzzz6161 16Hatice aynen öyle canım işte olması gereken bu ne anneyi zorlamak lazım ne de bebeği. Benimki de seninle aynıdır muhtemelen 38de 3700 civarıydı. Bu doktor tutturdu normal doğumu bekliycez diye napcam bilmiyorum
44Queen ayseyilmazzzz6161 son haftalarda haftalık 500 gr almaz bebek daha yavaşlar 42 haftaya kadar bebek kakasını yapar sizin hesapladıpınız gibi olmuyor kilosu öyle olsa herkesin 5 kg olur 4 kg dan aşağı doğan bebek olmaz
ayseyilmazzzz6161 44Queen canım ben öyle tahminen kafadan salladım ama yine de 4 kg üstü olur mutlaka. 38 de 3700 civarıydı cünkü. Hani doktorun bu ihtmalleri söylemesi lazımdı. İlla normal doğumu bekliycez diyo ebeler de aynı şekilee 42 ye kadar bekliycez sonra suni sancı vercez diyolar. Hiç soran yokçatın 4 kilo bebeği doğurmaya uygun mu diye
Mervekaynak ayseyilmazzzz6161 ya benim kendi doktorum da normal doğum taraftarı 36 . Haftadayim hiç su olacak diye diretmedi zamanla bakicaz beklicez dedi.. 37de tekrar bir konuşuruz değerlendiririz dedi ama bizim bebek 30. Haftasından beri aşırı derecede irilesmeye başladı. Kafası ve göbeği iri böyle irilesmeye devam ederse kesinlikle sezeryan dedi sadece. Ama yine de bakarız irilesmeye birakirsa deneriz normal doğumu dedi. Ama 4 4 buçuk kilo bebek de daha çatı muayenesi yapılmadan kimse kusura bakmasın.normal yolla doğmasi biraz zor 🙄🙄
denizali_ ayseyilmazzzz6161 aynen bekletmesinler yazık günah . İstersen başka doktora git bence ilgisizler madem
16Hatice ayseyilmazzzz6161 ben istemiyorum riske atmak de. Korkuyor insan Allah korusun bi şey olur diye
ayseyilmazzzz6161 Mervekaynak tabiki canım bu süreçte anne ve doktor birlikte hareket etmesi lazım kesinlikle. Ben de bu zamana kadar hep normal doğum istedim ama zorlarsam da belki hayatımda iz bırakacak bir travma yaşayacağım doğum sırasında. O kadar korkuyorum ki. Evet belki 4.5 kg normal doğuran da var ama herkes bir değil ki…😔