Ezcez Kizlar canim cok midye istedi yani hic bu kadar istememisti mecbur yedim acaba birsey olurmu simdiden pismanim 🙁
Prensess_annesi Ezcez bugün şeytan beni de çok dürttü ama tuttum kendimi yemedim 33 haftalığım hiç yemedim ama doğumu bekliyorum yemeyin fazlasıyla mikroorganizma var içinde bakteri fazla
Ciara93 Ezcez ben çok canım istediğinde bi kaç tane yiyorum Önceki gebeliğimde de bu şekilde tüketmişliğim var bi sorunla karşılaşmadım yemesek daha iyi ama ayda yılda bir bi kaç taneden birşey olmaz bence
Lilium Ezcez ya ben çok zararlı diye biliyorum bu midyelerin geneli pis sulardan çıkıyormuş bize gelenler yani. Ayrıca dip hayvanı oldukları için ağır metaller içeriyormuş ben de çok severim ama yemem hamileyken. Siz de yemeyin bence bol baharatlı pirinç yapın onu yiyin limonla biraz da olsa kesiyor :)
ZozanKorkmaz Lilium Midyeler zaten denizi temizlemek ifin varlar. Esim cikartiyor gecen gun 1 tencere midye dolma yapip yediler bende sadace bakmakla yetindim 😂 dogumdan sonra 2 3 tencere yemeyi dusunuyorum 😂😂
deletedmom55 Ezcez inşallah bi sorun çıkmaz da canım o kadar yeme nefsini köreltmek için bi tane ye. Ama körelmiyor nefiste doyana kadar yemek istiyorsun😀 sabret canım inşallah bol bol yiyeceğimiz zamanlarda gelir. Doktoruna söyle istersen muayeneye gittiğinde. Toksoplazma diye bi testi oluyormuş bu mikroorganizma oluyormuş ya bende pek bilmiyorum bu gibi şeyleri burada öğrendim bi sor doktoruna istersen.
Ciara93 Ezcez kız sen de vur demişler öldürmüşsün :) olur da yersen birdaha 5 i geçme derim. Birşey olmaz Allah’ın izniyle kendine çok fazla sıkıntı stres yapma daha kötü.
UluElif Ezcez midye mekruhtur yenmemesi gerekli dini açıdan sağlık kısmını bilmiyorum ama pek yararlı olacağını da düşünmüyorum. İçindeki canlı hiç ölmeden canlı canlı pişiriliyor ben normal yaşantınızda da yememenizi öneririm .
Mirvee @Ezcez bende zararlı oldugunu bılmeden 3 aylıkken 10 tane yedım kocaman kocaman cok sukur bırsey olmadı
belgintirpan Ezcez midye bende yedim yemeden önce baya araştırdım hamile iken midye tüketiminde sakınca görülmez çok fazla tüketilmedikce içinde demir ve cinko oranı yüksek olduğu için fazlası zarar yazıyordu temiz güvenilir yerlerden aldıysan sıkıntı olmaz doktorum da 5-6 midyeye kadar izin veriyor tabi benimde bazen 15i falan bulmuştur da şuana kadar bi sıkıntı yaşamadım çok şükür ayrıca hamileliginde fazlasıyla midye tüketen arkadaşlarım da var hepsinin çocukları çok saglikli maşallah. Allahın izniyle birşey olmaz inşallah