Evet kızlar bende bebeğimi 10 gün önce kucağıma aldım . Öncelikle hikayemi yazmak istedim çünkü başından beri aklımda asla vajinal doğum yapmak yoktu çünkü bu konuda cesaretim yoktu. Bunun sebebi Canı aşırı kıymetli ağrı eşiği felaket düşük bir insan olmamdan kaynaklı🙃 30. Haftalara kadar doktorumla hiçbir şekilde doğum şekli hakkında konuşmadık . 30. Haftaların başında bebeğim dönmüş başı aşağıya inmişti. Doktorum vücudumun müsait olduğunu bebeğin de uygun olduğunu söyleyerek vajinal doğum yapmamın benim için iyi olacağını söyledi. Tabiiki ilk başta bunu kabul etmedim ağrı eşiğimin çok düşük olduğunu bu doğum şeklini benim yapamayacağımı söyledim. Fakat doktorum ister sezeryan ister vajinal doğum olsun her doğumun zor ve acılı olduğunu bunu göze almam gerektiğini söyleyerek beni cesaretlendirdi. 39. Haftaya kadar bebeğimin gelmesini bekledik . 39. Haftada doktorum çatı muayenesi yaptı. Burda ekstra parantez açmak istiyorum çatı muayenesi söylenildiği gibi can acıtıcı ve zor geçmedi benim için. Hatta fazla rahattım asla canım yanmadı sadece bir hassasiyet oldu. Doktorum çatımın tam tahmin ettiği gibi çok müsait olduğunu ve bebeğimin kafasının tam kanalın içinde olmasa da yakınında olduğunu söyledi. Doğumu artık kendisi başkatmak istedi çünkü hiçbir belirtim yoktu. 39+3 te hastaneye yatışım yapıldı ve fitil verilerek rahim ağzı yumuşatıldı. Fitil 4 saat kaldıktan sonra açılmam 3-4 cm olmuştu. Sancılarım sıktı fakat tam olarak kuvvetli değildi. Fitilim çıkarıkdıjtan sonra doktorum suyumu patlattı ve suni sanıcı takıldı. İşte bu andan itibaren asıl doğum sancılarım başladı. Saat 11 de suni sancı takıldıktan sonra saat 3 te bebeğim dünyaya geldi. Sancıların yanı sıra korktuğum başka bir durumda nasıl ıkınacağım olmuştu. Çünkü o kadar güçlü olmadığımı düşünüyordum. Ama inananın o ıkınma anı tam bir mucize, artık siz ıkınmıyorsunuz vücudunuz kendiliğinden o gücü toplayıp otomatik olarak ıkınıyor. Ben 4-5 ıkınmada bebeğimi kucağıma aldım. Beneğim eli kafasında geldiği için yırtılma ve kesi oldu. Fakat dikiş atılırken onlarıda hissetmiyorsunuz. Doktorum iğne ile uyuşturdu o an Zaten. Evet gerçekten acılı bir süreç hatta doğurduktan sonra vajinal doğum yaptığıma pişman olmuştum çektiğim ağrılardan fakat aonrasında inanın unutuyorsunuz. Benim gibi canı aşırı kıymetli bir insan bile yine olsa yine yaparım diyor. Sadece önemli olan kendinize güvenmek. Her doğum türünde zaten acı çekeceksiniz bunu unutmadan kendinizi motive etmeniz en önemlisi. Bu arada ben epidural almadım. Doktorum ve ebeler istersem takacaklarını fakat önermediklerini söylediler bende o acıyı zaten 4-5 cm kadar çekmiştim devamında da çekerim diye istemedim. Dikişlerim ise ilk 4 gün çok ağrılıydı fakat sonrasında ağrıların çoğu geçti. Şuan gayet iyiyim .
umarım yararlı olabilmişimdir şimdiden tüm anne adaylarına bol şans ve bebeklerini sağlıkla kucaklarına almalarını diliyorum❤️❤️