Herkese merhaba😊
Defalarca kere burada kac konu actim kac baslik okudum hatirlamiyorum ama ben 2.kez buradan mezun olmus bulunmaktayim🤭
Gecen hafta cumartesi gecesi 40.haftaya giris yapmistim doktorum kontrollerimi sıklastirmisti ilk nstme 39+larda girmistim doktorum doguma dair bir belirtin yok deyip duruyordu. Ilk dogumum vajinaldi cok zorlanmistim ama ikinci dogumumun da vajinal olmasini cok istiyordum. Hatta 28den 35.haftaya kadar bebegim makat durusluydu o donem cok korkmustum. Cok bogmak istemiyorum; gectigimiz hafta pazartesi gunku kontrolumde tuse yapildi lekelenmem vs olmadi, acikligim da yoktu. Doktorum Carsamba yeniden gel eger hala dogmazsa persembe kesin yatis vericem dedi. Carsamba gittigimizde geceye yatis veriyorum suyun azalmaya baslamis, dogum propess ile baslatilmaya aciklik az artar da durursa suni sanciyla desteklenmeye calisilacak dedi. Hastane islemlerimizi halledip bizi eve gonderdi. Gece hastaneye gecis yaptik propess yerlestirildi ilk etapta hastanedeki nobetci doktor 1 parmak acikligin var ama yumusaman yok dedigi icin bi tik uzuldum suni sanci almadan propess ile dogurabilirim umarim diye dusunuyodum. Saat 3 gibi kasilmalarim basladi ama benim kasilmalarim hep vardi o yuzden cok da ciddiye almamamistim. 4 gibi nobetci doktor gelip tekrar aciklik muayenesi yapti hala ayni deyince uzuldum. Yarim saat sonra kasilmalarim oyle siddetlendi ki bi an once 4 cme ulasip epidural almak istiyorum dedim. Ilk dogumumda da almistim. Tir tir titreme yasiyorum bi kontrol edelim belki 4cme ulasmisimdir dedim doktoru cagirdim 3.aciklik muayenesi saat 8de dendi. Sancilari nefesle karsilamaya calisirken asiri zorlandim. Derken gun aydinlandi ben surekli surekli surekli yurudum hic yatmadim bacaklarimi acarak hareket ettim sancilari derin nefeslerle karsilamaya devam ettim. Dusa girmek istedim ebe bayilmamdan korktugu icin beni dusa sokmadi. Saat 7 gibi lavaboya gidip gelme skligim artti. 7,30gibi nisanimin geldigini gordum. Saat 8 oldu baskili bi sekilde tuvalet ihtiyaci hissediyordum lavaboya kostum ve gelen ikinma istegi buyuk tuvalet yaparkenkinden farkli oldugu icin apar topar hemsireleri cagirdim. Hepsi bi anda basima toplandi doktor beklenmeden aciklik kontrolum yapildi ve gozleri fal tasi gibi acilip 7 8cm dediler ben bagirmaya basladim saatlerdir sizden muayene istiyorum epidural alip bi nebze dinlenebilmek icin kac saattir iletisim kurmaya calisiyorum diye. Ayni sekilde esim de asiri sinirlendi ve kaale alinmadigimiz icin gerildi. Sancilarimin buyuk bi kismini sakince atlatabilmemi esimin belime yaptigi masajlara borcluyum o kadar minnet doluyum ki ona karsi.. Derken anestesi uzmani kostur kostur geldi cunku doktorum disaridan hastaneye yetisecekti ve ben yatakta istemsizce ikinmaya basladim belimden 2 dk icinde kombine yaptigini soyledi ben o sirada hemsirenin kolunu morartmisim sancidan😔 1 dk icinde bacaklarim sicacik oldu ve ayaklarimi asla hissedemedim beni yataga kucakta aktarmak zorunda kaldilar😅 dogumhaneye indik, doktorum geldi, fakat ben hicbi sey hissetmiyordum. Kolumdaki kataterden mecburi suni sanci verildi ama yine de yeterli sekilde ikinamadim. Ayrica oglum bas asagi donmustu ama bunca sanciya ragmen kanala giremiyordu 1 saat kadar dogumhanede dogurmaya calistim doktorum bu sureci cook profesyonel yonetti en sonunda kiwi adini verdikleri yeni donem vakumla bebegimi dogurtabildiler. Kanala girememesinin sebebi omzuna kordon dolanmis olmasiymis. 9.55te oglum dunyaya sorunsuz saglikla geldi. Bekledigimizden iri bi bebek cikti. Su an yanimda misil misil uyuyor, benim hicbi deformasyonum yok sadece son 10 dkda aldigim kombine epidural olmasaydi dogumum bu kadar uzamazdi.. Saglik olsun diyorum. Kurtulmak ve kavusmak oyle guzel ve ince cizgilermis ki. Ikinci kere bu duygulari yasabildigim icin kendimi gercekten cok sansli hissediyorum. Karnimda kimil kimil olmasi harika bi duyguydu; simdi ablasiyla ayni evde nefes alip vermesi, evdeki yeniden olan minik melek kokusu.. Yazsam hic durmadan yazabilirim ve evlatlarima baktikca 2 degil 10 tanenin bile altindan kalkabilirim gibi guclu hissediyorum. Allah hak eden, kalbinde merhamet tasiyan, bi cana yuva olmayi bilebilen ve isteyen her kadina bu guzel duyguyu yasatsin. Kendinize cok iyi bakin🌺❤
Ufak not: Doktor onerisi isterseniz; bu 9 aylik surecte Ali Ergin Bengisuda takipliydim. Anlasmali oldugu iki hastane var Nisantasi cevresinde, dogum secimini size yaptiriyor. Ben Amerikan Hastanesini tercih ettim, birkac hemsire disinda hastanenin genel ilgisi, anne bebek bagi icin calismasi, yemekleri ve ogun aralarindan asiri memnun kaldim. Otelde tatilde gibiydik. Normal dogumda 2 gece, sezaryen dogumda 3 gece kalmaniz gerekiyor. Tercihe bagli olarak daha erken cikis yapabilirsiniz. Sormak istediginiz sorunuz olursa seve seve yanitlarim. Herkese kolay ve hizli dogumlar diliyorum. Sutumuz bol olsun❤