alazzeyneperva Cerenn1654 cok fazla yaşadim istanbulda büyüdüm ozellikle tek türkiye dizisi zamaninda okulda arkadaşlarim cok fazla ırkçı davraniyolardi en basiti ismim kimligimde yazmiyo nüfusta kurt ismi oldugu için kabul edilmemis babam da zuhal olsun o zaman diye yazdırmış ki bingölde doğdum doğu yani güya serbest isimler ama işte Irkçılığı hayatim boyunca yaşadım kürt oldugum için öğretmenlerimden yana da cok sorun cektim kimligimde adim yazmadigi halde okulda adimin şilan olduguju herkes biliyodu
Cerenn1654 alazzeyneperva anladim.oda degisik.kimliginizde zuhal yazisyosa okulda zuhalsindir.aslinda ama tabi siz isminizin kucukten beri farkli oldunu biliyosaniz o sekikde tanittirmisinizdir kendinizi
alazzeyneperva Gamzebrb manssi güzel deil manasi güzel olsaydi bende severdim manaya çok onem veririm kürt ismi türk arap vs farketmez mana derdim sadece
Gamzebrb alazzeyneperva işte büyükler koymuş bize sorularak koyulsa daha güzel isimler seçebilirdik kendi seçim hakkımız olmadığı bi konuda ayrımcılık görülmesi bana çok saçma geliyo
Nehirimmm06 Birmutluanne2 çocuğunuza koyduğunuz isim sanırım bu kadar severek önerdiğinize göre onun dışında bu isimi koyacak bile hak yok sizde hem anlamı çok derin isimle dalga geçiyorsunuz beyninizle hemde Kürtçe isimle valla bravo
alazzeyneperva Cerenn1654 bibokulda surekli kalinca okulda akraba vs olunca ister istemez yayiliyo sadece resmi kurumda zuhal etrafta herkes komşu vs şilan adiki biliyo e mahalle okulu sonucta herkes komşu oluyo gizlemek gibi bi çabam da olmadi haliyle bilinen biseydi
Cicilibicili Birmutluanne2 mizahınız için gülünecek postlara bekleriz. Annemiz isim önerisi istemiş çünkü. Size bir süre askı verdik. Bu sürede isim düşünürsünüz belki🌸
652165 Meltem-16 Meltem-16 bence biz ismin Türkçe yada Kürtçe olmasını bir yana bırakıp onların bu tutumu neden sergiledikleri ni bu faşist zihniyet sahibi insanları uyaralım din dil ırk ayrımı olmadan yaşamayı onlardan çekinerek çoçuklaramıza kendi dilimizden isim bırak mayacakmıyız bence birilerinin saçma zihniyet i isteklerimizin önüne geçemez .
Gamzebrb 652165 kime anlatabilirsin ki her yerde ayrımcılık var buraya türklerden nefret eden yabancı bi kadın gelse o ayrımcı zihniyetler yalakalık yapar ama iş kendi kardeşim dediği kürtlere geldiği zaman ezmeye çalışırlar inşallah yeni nesil ırkına göre değilde insanlığına bakar böylelikle çocuklarımız ayrımcılık görmez buda bizim elimizde çocuklarımızı sevgiyle büyütürsek yeni nesil daha güzel olur
Minnosunannesiii ElfElfElf av kürkçe su demek zem de zemzem suyundan geliyor kuzenimin kızının adı elif avzem
Papianneoluyor_1203_ Pastelrenkler1 Ronahi, Zerya, Hebun, Arjin, Avyan, Hewilaw, Yekbun, tanıdıklarımın ve çok beğendiğim isimleri yazayım dedim. :)