Hatun38 Hamileyken çilek , ciger , balık , et , dut , kiraz gibi şeyleri elleyip ellerimizi yıkamadan vücudumuza sürersek iz kalırmış bu dogrumu ? Dut yedim ve az önce öğrendim böyle bi şey olduğunu deneyimi olan var mı ?
Burcuckmk Hatun38 kanlı ciğer kesiyormuş annem kurban bayraminda bacagina bocek değmiş onu eliyle ittirmis benim bacagimda lekesi var kocaman ama ne kadar doğrudur bilemem
Sita3434 Hatun38 hangi doktordan duydunuz ya da bir hadis falan mı var Allah askına inanmayın böyle hurafelere çilekten duttan rahimdeki bebeğe nasıl leke geçsin onlar tamamen derideki pigmentten oluyor bazılarında sonra yok çileğe dokundum duta dokundum suç meyveye ete balığa kalıyor 😂
Mzyyn27 Hatun38 ben hepsini de yedim hatta karadutu bahçede toplayarak yedim kaç kez. O an su bulamayınca ellerim öyle de kaldı. Bana da herkes neden öyle yaptın yapma felan dedi ama ben inanmıyorum. Dışardan yediğimiz ürünlerin içinde neler var hiç bilmiyoruz bile hele ki çamaşır suyu gibi deterjanlar neler yapıyor o zaman bebeğimize bence önce onlara dikkat etmek gerekiyor.
Sita3434 Burcuckmk benim annem ciğer yiyemez elini bile sürmemiş ama ciğer lekeledi diye tabir edilen leke bende de var sizinki tamamen tesadüf yani ciğerin sucu değil derinizde anne karnında pigmen eksikliği olmuş ve küçük bir leke kalmış benimki gibi
Burcuckmk Sita3434 valla dediğim gibi gerçekliği nedir bilemem ama hicte küçük degil onu söyleyebilirim 🙈
ayseyilmazzzz6161 Kesinlikle hurafe bence de. Farkındaysanız hep eskiler anlatiyor böyle şeyleri. 😂😂😂 yani benim vücudumda hic leke yok benim annem hicbisey yememiş mi ya da elini sürmemiş mi mümkün değil 😂😂
Mavi34 Hatun38 Benim de çilek lekenm vardı çocukken annem altına elini sürmüş yerken. Ben büyüdükçe kayboldu
burcinnb Hatun38 sakatat yemeyi doktorlar önermiyor canım zararı oluyormuş. Ama iz meselesi bence de hurafe 😄
MomHero2 Hatun38 ciğer lekesi ne doğrudur diyebilirim. Ablam ciğer doğrarken iki parmağı ile bacak arasına sürdü özellikle görülmeyecek bir yer olsun diyerekten denedi. yiğenim doğduğunda aynı iki parmak şeklinde lekesi vardı 19 yaşında ve hala lekesi duruyor. Dut ta umru tut leke yapıyor yine etrafımda deneyenlerden gördüm. Ben yedim yıkadım pişirdim ama elimi bi yere sürmemeye özen gösterdim
mavilibisey Hatun38 ciğer fazla A vitamini içerdiği için doğum kusurlarına sebep oluyor, bu yüzden yenmesi önerilmiyor zaten. bir de ciğer ve çiğ ete dokunmak leke yapabiliyor diye duydum. batıl da olsa risk almadım. ama diğerlerinde bir şey olacağını sanmam. çilek leke yapsa kucağımdaki bebem benekli doğardı 😁 ama doğum lekesi bile yok.