Herkese merhabalar güzel anneler ❤️
Sabırla ve heyecanla doğum hikayemi yazacağım günü bekledim ,çok şükür nasip oldu ve Allah isteyen herkese nasip etsin 🌸
Doğumdan önce hikayem şöyleydi ;
1 kürtaj ,1 dış gebelik kayıplarımdan sonra 3. Gebeliğim ve rahim hafif arkuat uterus çok zorlu yollardan geçtik ,ama çok iyi doktorlar ile tanıştım stres yaşasam da gebeliğim çok rahat geçti ,aktif olarak hep çalıştım , kusmalarim olmadı son ana kadar da çok iyi geçti ama inanılmaz panik bir insanım,kan aldırırken bayılırım o derece de korkum vardı doğumdan ve doktorlardan 🤭
Pandemiden dolayı doktorum genel anestezi olmayacağımı söyledi ,normal doğum için ben uzak düşünüyordum,kayıplarımdan ,yaşadıklarımdan da doktorum da ben de travma kalabileceğini söyleyince spinalde karar kıldık mecbur ,son zamanlar iyice panik olmaya başladım tabi ,burada hep hikayeleri okudum , araştırdım,ne kadar iyi bilemem ama etkilendiklerim de oldu olumlu olarak enerji bulduklarım da ☺️
Gelelim doğum hikayeme , geç kalsam da son günler meditasyon yaptım çok faydasını gördüm ,öneririm kesinlikle anneler 🙏
Sabah 6 da evden çıktık ,ben de sakinlik ,heyecan yok kendime şaşırmıştım,damar yolu açıldı ,ameliyatın yanInda bunları hiç düşünmemiştim zaten acıyan bir şey değil ,nst falan bağlandı doktorum geldi detayları anlattı ,bu arada bebiş çıktıktan sonra yarım baygın yapacaklardı beni panik durumumdan dolayı öyle konuşmuştuk ,neyse ameliyathaneye indik ekip çok ilgili ,her şeyi soruyordum,çeneme vurmuştu adeta 🙈
Sedyeye yatırdılar ,anestezi uzmanı geldi iğneyi nasıl yapacağını ve duruşu anlattı ,dediklerini yapmanız gerek ve kıpırdamayın kesinlikle acı hissetmedim ,sonra uyuşma başladı hemen doktorum geldi ,başınızda sürekli geziyorlar zaten ,ben midem bulanır ,tansiyonum düşer diye bekledim ama hiç birini yaşamadım,aşırı derecede sakinlik gelmişti bana ,başlamışlar bile işleme 5-6 dakika içinde kızımın sesini duydum ,Allah’ım dünyanın en güzel sesi olmalı ,yanıma getirdiler sonra gerekli işlemler için götürdüler ,dikmeye başladılar acı vs. yok asla ama cekistirmeler hissediliyor ,bebek çıkarken çok hissederim baskı dedim ama ben de öyle bir şey olmadı ,sonra da bayiltmadilar bile ,ben de istemedim sonrası benim işlem 35-40 dk kadar sürdü ,o masada sabırla bekledim ,kendime hayret ettim ☺️Odamıza çıktık ve anestezi bana inanılmaz titreme yaptı kısa sürede geçti neyse ki ,hırka falan almıştım baya işimi gördü ,hemen emzirme için geldiler çok şükür emzirmede yapabildim,benim uyuşukluk 1-2 saat sonra hafif hafif geçmeye başlamıştı,ara ara gelip karnıma bastirdilar ama asla öyle ağrı yaşamadım ,hemşireler ağrı eşiğimin güçlü olduğunu söyledi ,ağrı kesici bile istemedim çünkü kalkmaya odaklandım çok ağrım olursa o zamana doğru istemek istedim,kalkmak için gerçekten gözünüzde büyütmeyin,hemşireleri dinleyen kızlar ,bol bol yürüyün ,yürüdükçe ne ağrı ne sizi kalıyor şu an evdeyizz,işimi görüyorum ağrım yok şükür ,hareket çok iyi geliyor ,zaten bebeğiniz yaninizda Allah güç veriyor inanın ,sızlanmaya,söylenmeye vakit kalmıyor ,ben içimde ne cevher varmış diye kendi kendime şaştım kaldım ,biz kadınlar ,anneler çok güçlüyüz ,istersek her şeyi yapabiliriz❤️
Ben yaptıysam herkes yapar diyorum ,çok samimi söylüyorum 🤭
Allah isteyen herkese nasip etsin,sağlıklı doğumlara inşallah ,hakkınızı helal edin epey uzun oldu .
Sorular varsa cevaplarım .
Sevgiler 🌸🌸🧚