Asel567 ben kızıma ilk 18 ay civarı eğitim vermeye çalıştım. Bir kere çişini lazımlığa yaptı ama bir daha kesinlikle istemedi. Sonra ara ara yine denedim ama hiç lazımlığa oturmak istemedi. Bende bıraktım. Kitaplar almıştım ama onlarlada pek ilgilenmedi. Ama 15 aydan beri sürekli her tuvalete gititğimde beraber gittim. Şimdi çşimi yapıyorum, buraya kaka yapılıyor. Baba da tuvalette, aa teyze de tuvaletten çıkmış fln diye söylüyordum. 2 yaşına bir hafta kala biraz fazla pişik oldu. Bende o gün altını açalım hava aldın artık çişini yere yaparsa da yapsın dedim. Kendi kendine gitti lazımlığa oturdu ve 40 dk çişini yapmayı bekledi ve yaptı. Bir sonraki sefer daha az oturdu ve yaptı çişini. 3. Gün tamamen çiş kaka söyler hale geldi. Altına da 1-2 sefer kaçırdı. Açıkçası eğitim vermek gibi bir planım da yoktu, kendi kendine oldu. Kendini o zaman hazır hissetti demekki diye düşündüm. O yüzden çok zorlamayın, zorlayınca yzaklaşıyor çocuklar ve korkuyor. Kitaplar da etkili oluyor. Sende böyle yap gibi değil ama durumu anlatarak özenmesini sağlayabilirsiniz. Teonun kaka kitabı ve elifin çiş kitabı var. Bir de güle güle kakalar diye bi kitap var , ben sevmiyorum o kitabı ama nedense kızım seviyor. Gerçi tuvaletini söyledikten sonra sevmeye başladı kitabı🤷♀️