9 ayımı doğum hikayeleri ile geçirdim herkes okuma dinleme korkarsın dedikçe ben aşırı zevk alıyordum hikayeleri dinlemekten okumaktan ve çok şükür dilediğim gibi oldu şimdi gelelim hikayeme ben 37den sonra doğum başlatmak için olan her yöntemi her gün denedim aklınıza gelebilecek herşeyi çünkü suni sancıdan korkuyordum ve 40ı geçmek istemedim 37.haftamda yüksek tansiyondan hasteneye gittim ve muayene sırasında 2 cm açıklık çıktı ama doğum belirtisi yoktu sancı vs. Bebeğim de kanala inmemeşti ben de o günden sonra her gün yürüyüş sıcak duş plates topu hurma derken 38+4 de yürüyüş sonrası kabız olduğumu fark ettim ve hemoroid olmuştum gece 12 gibi Bi ağrı geliyordu ama ben kabızlıktandır diye zeytin yağıyla kaygısıyla geçiştirip uyudum 3 de sahura kalktık ve ağrıların derecesi artmıştı biraz uyumak istedim ama uyutmıyordu ben hala doğumun başladığını anlamadım hatta burda sordum doğum mu kabızlık ağrısı mı diye 🤣 ben sabaha kadar kıvrandım ağrıdan evin içinde dön dolaş derken dedim Bi süre tutayım bakalım ve gördüm li 10 dk bir 50 sn sancı geliyor ama sancı gibi değil büyük tuvaletim var da yapamıyor gibiyim o yüzden ben hala doğum olduğuna inanmıyorum sabah eşimin zoruyla saat 8 gibi en yakın devlet hastanesine gittik orda muayene sonrası 3 cm açıklık olduğunu doğumun başladığını şehir hastanesine gitmem gerektiğini söylediler biz de anneleri aldık hastaneye gittik ama 30 dk yolu 90 dk gittik sabah trafiği vardı ve benim sancılar 5 dk bire düştü arabada sancı çekmek çok zor oldu hastaneye vardık tekrar muayene oldum 6 cm açıklık dendi bu arada saat 10.30 civarı bana acil yatış verdiler sancı odasına çıktık koştur koştur kıyafet değişimi kağıt imzası falan derken yatış oldu 7 cm açıklık nst bağlandı doğum başlayana kadar çıkarmadılar tansiyonum yüksek çıkıyor diye tabi yatarak da sancı çekmek aşırı zorladı yalvardım çıkarın diye ama riskli diye onaylamadılar yarım saatte bir doktor geldi muayene etti en son geldiğinde muayene sırasında bebek taçlandı dedi doktor saçı gözüktü demekmiş o da tabi hemen içeri birüsür insan girdi yatak çatala çevrildi hazırlık yapıldı doktor dedi ıkın bakalım ben burda biraz zorlandım çünkü bebeğimin kordonu 2 tur dolanmış 3 kere ıkındım bebek görünüyor ama çıkamıyor doktor kesi attı bu arada diğer 2 asistan da sağdan soldan karnıma bastırdı 3 kere daha ıkındım ve cennet kokulu oğlumu gördüm saat 12.10 💙 doğunca ağlamadı kordondan dolayı hemen açtılar ağlattılar sesi hala kulaklarımda. Doğumdan sonra bir saate yakın Dikiş oldu iç dış yırtıklar ve kesi vardı doğum sonrası bir saat daha sancı odasında kaldık sonra normal servise çıktık bebeğim 2800 doğdu çok küçük ve güçsüzdü o yüzden memeyi tutmadı 11 günlük olduk ama maalesef meme reddi yaşadık sağarak veriyorum mama takviyesi ile birlikte. Şehir hastanesinden çok memnun kaldım ilgileri ve temizliğine diyecek yok Allah razı olsun hepsinden biraz kaprisli ve çok soru soran Bi insanımdır hiç öf pöf demeden ellerinden geleni yaptılar. Sorunuz olursa yanıtlamaya hazırım rabbim bütün hamilelere gönüllerince doğurmayı nasip etsin inşallah 😊