Merhabalar,
Bende buradaki her hamile gibi her gece doğum hikayelerini okuyup kendi doğumum nasıl olacak diye düşünüyordum. 1 hafta önce doğumum gerçekleşti ve bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım. 17. Haftadan beri yoga ve her gün düzenli yürüyüş yapıyordum. 36. Haftaya kadarda çalıştım. Normal doğumu gerçekten çok istiyordum. Ama 32. Haftadan itibaren bebek makat geliyordu. Dönsün diye bir sürü hareket yaptım fakat dönmedi. 39. Haftada bebeğin boynunda kordon olduğu artık daha fazla beklememem gerektiği için doktorum 30 Nisan a sezeryan tarihi verdi. Kapanma olacağı açıklanınca doktor tarihi bir gün öne çekti. 29 Nisan da zorunlu sezeryan olmak icin hastanede olacaktım. Tabiki de sezeryandan bir gün önce stresten ve heyecandan uyku uyuyamadım. Doktorum saat 8 de ameliyathaneye alınacağımı saat 6.30 gibi hastanede olmamı söyledi. Hastaneye girişi yaptım. Odaya çıktık damar yolu açıldığı gibi saat 7 de sedye geldi. Sedye ile ameliyathaneye gitmek biraz değişik oluyor. Ameliyathaneye girdim. Hikayelerden gibi soguk değildi. Hemen epidural yapıldı. Sinek ısırığı gibi bir acı zaten o bölgeyi iğne yapmadan uyuşturuyorlar. 10-15 saniye sabit kalıyorsunuz. Uyuşturduktan sonra sondayı taktılar hiç birsey hissetmedim. Epidural ile uyuştuğunu halde ayaklarımı oynayabiliyordum sadece acı hissedilmiyor. Doktorum geldiğinde eşimi kafeteryada kahve içerken gördüğünü söyleyip herkesi güldürdü. Sanırım 07.30 gibi sezeryan ameliyata başladılar ebe daha başlamadılar test yapıyorlar fln dedi. Göbeğimde ağırlık koyduklarını hissettim. Sonrasında biraz çekiştirme hissettim çünkü bebeğin kafası yukarıdaydı. 07.38 de bebeğim doğdu. Hemen çocuk doktorları baktılar. Sonrasında kucağıma verdiler. Bebeğimi gördükten sonra zaten ameliyatmış dikiyorlarmış hiç umrumda olmadı. İstediklerini yapsınlar bu saatten sonra bebeğim kucağımda dediğimi hatırlıyorum. Dikme işlemi 30 dakika sürdü sonrasında bebeğimle birlikte sedyede odamıza geçtik. Hemen serum taktılar. Saat 15.00 gibi yürümem icin hemşireler geldi. Tahmin ettiğim kadar zor olmadı. Biraz ağrılı oldu ama katlanılmayacak gibi değildi. Sonrasında saat başı yürüdüm. Yürüdükçe daha iyi hissettim. Uyuşukluk tamamen geçince biraz ağrım oldu hemen ağrı kesici yaptılar. Ebeler ve hemşireler gerçekten çok iyiydi. Bir gece hastanede kaldıktan sonra eve geldik. Sezeryan ameliyat tabiki zorunlu olmadıkça olmaması gereken bir doğum şekli fakat söylenenler kadarda zor ağrılı bir ameliyat değil. Herkes gibi başıma ne geleceğini bilmediğim için korkuyordum ama bebeğimi kucağıma alınca her şeyi unuttum. Sezeryan ameliyatım gerçekten güzel geçti. Sonrasında hiç yatmadım sürekli bebeğim ile ilgilendim ve çok çabuk toparladım. Sormak istediğiniz birsey olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım.