Selam kızlar. Burda da az çok sohbet ediyoruz yazışıyoru belki denk geldiklerimiz olmuştur. Oğluşum kanala girmemişti artık 40+3 41. Haftanın içindeydik. Doktorum alttan muayene bir çok kez etti. Maalesef ki başı dönüktü ama kanala girmemişti. Son kontrolde bir tık daha aşağı inmişti oğlum. Alttan da muayene etti ama ultrason ile alttan muayene birbirine aynı denkliği vermedi. Çünkü elimle itince bebeğin başı pinpon topu gibi yukarı aşağı iniyor dedi doktorum, elimle ittiğimde itememem oynamaması gerek dedi. Kafası da 2 hafta önden gidiyordu. Yani sonuna kadar bekledik denemese de 41. Haftaya kadar bekkedik ve oğlum herhangi bir hareketlenme yapmadı. İçeride kaka yapma riskinden de korktuğumuz için sezaryene karar verdik. 10 mayıstı 6 mayısa çektik 4 günde belki bir şey olmaz diye. Belki de olurdu allah kerim. Nst’de sancım da son gittiklerimde çıkmıyordu zaten. Belki bir iki kez çıkmıştır. 6 mayıs günü için epidurale anlaştık. Heyecanım yoktu tek stresim ameliyathane ortamına genel astezisiz giricek olmak ve her şeyi birebir yaşayacak olmaktı. Hep cok rahattım tek bu nokta dışında. 6 mayıs sabah 8 deki operasyon için hastneye geldik. Yatış verldi. Doktorum geldi ameliyathaneye indik ilk olarak epidural işlemi yapıldı. İşlem acıtmıyor kesinlikle, sadece siz sabit durmak olsun, oameliyat ortamı olsun, ordaki saniyelerin yıllar gibi gelmesi olsun soğuk ter dökebilşyorsunuz. Benim öyle oldu. Soğuk kanlı insan olmama rağmen. (Hiç hazır olamadım epidural sezaryene hep normal odaklı olduğum için) anestezi uzmanı işlemini yaptı beni uzandırdılar yavaştan uyuşma geldi çok iyi bir örnekle anlatıldığı için tıpkı diş çekme olayındaki baskı var ama acı yok hissiyatıydı. Genede hiç hazır olamadım çünkü birilerinin sizi kesmek için o uğraşı verdğinizi beyin düşününce rahat olamıyorsunuz isterseniz ucunda evlat olsun. Benim için öyleydi yani. Herkeste her duygu farklıdır☺️ Sondam epiduralden sonra takıldı bu işlem ağrılı bir işlemdir bunu hissettin mi hayır oyuzden diğerlerini de hissetmiyorsun dedi anestezi uzmanı. (Anestezi uzmanı epidural&spinal yaptığını söyledi) sonra işlem başladı eşim geldi yanı s desteğe. Fakat ben o ameliyathanede ayık olma psikolojisinden çıkamadığım için rahat olamadım. Eşim de bana destek olurken benim tepkilerimden o kötüleşti 😂😂😂 ortama alıştıkça rahatlamam oldu. Çok ilginç bir şey size yapılan tüm işlemi katman katman kesmek olsun dikmek olsun hissediyorsunuz ama acı yok. Zaten bebeğiniz çıkarılırken içiniz boşalıyor. 10 dk sürüyor bu işlem. Dikim işlemi daha uzun. Ayaklarım artık uzmanın dediği gibi tam kütük olmuştu cok değişik bir duygu gerçekten. Hepsi bitti etti çocuğumu yanıma getirdiler derken sonra beni hazırladılar odaya çıkardılar. Zaten ilk zamanlar bir şey hissetmediğinis için kolay geçiyor. Ama benim için diyorum özellikle bu duruumlar kişiden kişiye değişir benim için ayağa kalkması çözülmesi ağrılar hiç kılay değildi. Aklım almadı nasıl buna prenses doğum diyorlar. Mis gibi önce sancımı çekerim sonra bebeğimi alırım ve kolay geçiriririm günlerimi. Çünkü sonrası daha mühim rahat olmak açısından. Ama sezaryen sonrası siz toparlanamadığınız için bebeğinizle ilgşlenmek gerçekten cok zor oluyor. Siz iyi olacaksınız ki o iyi olsun yoksa gözünüz görmüyor kimseyi. Ben ilk 2 denemem de normal zamanlarımda da yapısal olarak tansiyonu düşük seyreden biri olduğum için ayağa kalktığım o 2 kez buz gibi terlerle yatağa yığıldım. 3. Denememde anca kalktım o da geceyi buldu. Çok zor yürüdüm çünkü aşağıdaki kastırma dayabılmıyordu benim açımdan. Aco ve ağrı eşiğim yüksek olmasına rağmen. Belimde epidural hala takılı olduğundan size bir düğmeli ilaç veriyorlar ağrınız olunca basıyorsunuz ordan belinize ilaç gidiyor ve bacaklardaki ağrıyı azaltıyor hissiyat gene azalıyor bu durumda. Bugün 2.günüm düne göre daha iyiyim ama öyle şakkıdı şukkudu tek yürümek işler yapmak falan yok. Yataktan kalkarken temkinli kalkıyorum şunu unutmamak lazım karın kasları vücutta ayak tornağından öksürmeye baş boyuna kadar her şeyi temel alan kaslar. Ordan güç alıyorsunuz oyuzden öksüsürken bile canınız yanabiliyor öyle tampon bir bölge. Rahim de bu kasların ardında. Bugün düne göre bayağı iyiyim tabi ki ama tamamen iyileştim diyemem. Toparladım derim. Çünkü şunu unutmayalım her ne kadar adı doğum olsa da bu bir ameliyattır ve ufak değil büyük bir ameliyat. Kendinize zaman vermeniz gerek. Ama bunlar yapısal şeyler baskasını daha az etkileyebilir vücufu daha
tölere edebilir. Benim biraz zor etti hiç nazlı biri olmamama rağmen😂 Sağolsun eşim en büyük destekçimdi çok güzel ilgilendi. Yani kızlar doğumun her türlüsü zor ama bence ameliyat olanı daha zor😂 Allah hepimize kolaylık versin. Şimdi oğlum koynumda yatıyoruz size bunları yazıyoruz. İnşallah herkes bunu bir avazla atlatır ve evladını sağlık afiyetle kucağına alır🐣🥰