Mavi34 Erturk bende yeni yaptırdım perintoloji bölümü yapıyor ultraosnla uzun uzun bebeğin tüm uzuvlarını inceliyor. Burun kemiği ve ense kalınlığı önemli. Sonra kan alıyorlar 1 haftaya çıktı sonucum
HemsireAnne_ Erturk kanda 2 değere bakılıyor bide ultrasonla bebeğin ense kalınlığına bakılıyor sonuclar 7-10 gün içinde cıkar
Seda_inan Ben iki gün önce yaptırdım önce doktor muayene ediyor bakıyor ense kalınlığına ondan sonra da kan veriyorsunuz bu kadar
metehaninannesiii Erturk kan tahlilinde senin herşeyine bakılıyor ikili teste çocuğun down sendromlu olup olmadığına bakılıyor ilk ultrasonla burun kemiği ölçüsü ense kalınlığına bakılıp dosyana yazılıyor daha sonra kan sonucunla beraber karşılaştırilma yapiliyor
yamacinannesii metehaninannesiii abla ben 11+3te yaptırmıştım doktor problem yok normal demişti ama kağıttı burun kemiği bilimiyor yazıyo
Mavi34 Erturk Daha detaylıca girmedim ama ikili de bebeğin herşeyine baktı doktor bacakları omurilik elleri böbrekleri damarları hepsinin ölçümünü aldi
yamacinannesii metehaninannesiii ne bileyim ya internette burun kemiği olmaması en önemli down sendromu belirtisi diyo
metehaninannesiii yamacinannesii internete bakma sen her internette yazılan doğru değildir bi sikinti olsaydı doktorun bi sikinti yok demezdi