İkinci gebeliğimdi ve çok şükür Rabbime kızımı 5 mayıs ta sağ sağlim kucağıma aldım. Gelelim doğum hikayeme
İlk gebeliğime göre daha zorlu geçti hamileliğim kordon dolandı boynuna ters duruyordu son zamanlarda da suyu azalmıştı ama bebek döndüğü için normal doğum gözüküyordu 38+2 de sabah biraz biraz suyum gelir gibi oldu öğlen doktoruma gittim ve suyumun iyice azaldığını artık beni doğurtması gerektiğini söyledi yarın gel suni sancı vercem dedi. Ertesi gün n oldu gittim açıklığıma baktılar 1 cm ama o da önceki doğumundan kalma dediler suni sancı verdiler ama bana mısın demedi hissetmedim bile neredeyse suni sancıyı çok çok hafif geçiyordu her dk yukarı açıklık için çıkartıyorlardı ve açılmıyordu en son doktorum suyunu patlatalım hızlansın hem dışkı yapmış mı onu anlarız dedi suyumu bir patlattı ve suyum çıkmadı hemen acil sezaryen dedi bu hayatta en çok korktuğum şeydir bu arada ilki normaldi çünkü neyse böyle olması lazımmış dedim ve apar topar doğuma girdim her şey güzel geçti 3.345 gram nur topu gibi bir kızım daha oldu odaya aldılar buraya kadar her şey mükemmeldi taaaa ki akşama kadar…… Akşam oldu ve hemşireler gelip yürümem gerektiğini söylediler yataktan zor bela ağrılar içinde kalktım oturdum ama asla ayağa kalkamadım başım döndü gözlerim karardı dilim uyuştu ve geri yatırdılar sonra tekrar denedik ve çok zor da olsa bir iki adıö atıp yatağa döndüm biraz daha zaman geçti ve sondayı çıkarttılar tuvalete gidip işemem gerektiğini söylediler yine zor bela gittim oturdum ama gel gör ki asla çişimi yapamadım sondanın yeri ve kasıklarım o kadar ağrıdı ki imkansız dı ebeleri çağırdık bir şişeye sıcak su koyup vajinama döktüler ama kar etmedi kalktım tekrar yatağa döndüm ama ağrılarım dayanılmaz oldu ve bağırmaya başladım hemen ebeler geldi noldu dedi ağrılarım çok çişimi yapamıyorum dedim ve tekrar sonda taktılar takılır takılmaz 3 litre yapmışım neredeyse çatlıycaktım tekrar ağrı kesici yaptılar ve geceye kadar sonda kaldı sabah tekrar tuvalete girdim ve sıcak su döke döke sonunda yaptım sütüm de hemen geldi çok şükür beni en çok zorlayan idrardi ve dikiş ağrıları harketlerim çok kısıtlı oturup kalkmam çok zor oluyor yardımsız hiçbşr şey yapamıyorum eğer normal doğumla sezaryen doğum arasında kalan varsa kesinlikle normali seçsin ikisini de yaşadım normal doğum kadar kolayı yok ve son olarak herkes diyor ya normal doğum olmadıktan sonra tam annelik olmazmışmış ta sezaryen çok kolaymışmışta kesinlikle yalan ya sezaryen doğumla doğum yapan annelere saygım kat ve kat arttı biraz uzun oldu hakkınızı helal edin ama hee şeye rağmen yanımda yatan minik bebeğime bakınca çok şükür diyorum 🤗🤗🤗