-sevgikelebegi12
esranur-ekk
gebeliğin başında biz çekirge doruk’a başladık. Normalde özel muayenehanelerde randevu ücreti ayda bir alınıyor.
❌ Gidiyorsunuz , 15 gün sonra gittiğinizde ücretsiz, tekrar 15 gün sonra gittiğinizde ücret alınıyor yani ayda bir defa. Dorukta durum öyle değildi. 10 günde bir ücret alınıyordu ve bizi her defasında muayeneden 12 gün sonra filan çağırıyorlardı. Ayda iki üç defa resmen muayene ücreti ödüyorduk. Bunu da sistem haline getirmişlerdi.
❌ Asla doğru düzgün ilgilenmiyorlardı, küçücük odalarda sadece ultrason sırasında eşimi çağırıp içeri alıyorlardı . Konuşurken yüzüme bakmak bile yok , hemşiresiyle bilgileri giriyorlardı , sadece ultrason sırasında bebeği anlatıyordu biraz o kadar. Gebelikle ilgili bilgilendirme asla yapmıyordu.
❌Mesajla ulaşmak istediğimde cevap vermek yerine muayeneye geldiğinde sorarsın gibi cevap alıyordum. O da ertesi gün , ya da maksimum 5-6 saat sonra.
❌Hastanenin kalabalık olması , doğum katının tıklım tıklım olması, özele gitme amacından tamamen çıkılmış olması.
❌ Verilen gereksiz testler, bakın hamilelikte gerekli olanları az çok biliyoruz , gereksiz olanlardan bahsediyorum. Mesela detaylı ultrasona gireceğimiz haftanın iki hafta öncesi aynı detaylı ultrason gibi omurilik ultrasonuna göndermesi ( aynı detaylı gibi ücreti var radyolog bakıyor hastanede ) . Biz bu ultrasonda görmek istediklerini detaylıda göremez misiniz diye sorduğumuzda , yoo detaylıda da aynısını inceleyeceğiz demesi. ( Bir şüphesi olmadan ekstra ağır ultrasona sokmayı teklif etmesi, hem de detaylıdan kısa bir süre önce )
❌Tabi dananın kuyruğunu koparan olay şu oldu, 18. Haftada sıvı bir akıntım gelmişti ,suyumun geldiğinden şüphelendim ve doktoru yazıp aradım. Yıldırım dorukta acil kadın doktoru var dedi. Oraya gittik. Tahmin edersiniz nasıl bir korku yaşadığımızı. Orada Ş. hanım vardı , beni aldı içeri. Nasıl panikle nasıl üzgün titreyerek anlatıyorum durumu. Eşimi içeri almadılar. Yani acil bir durum var belli ki biz orada keyfi gelmemişiz ki acile . Baktılar suyuma iyi dediler sonra hemen aldılar çatala bir sıvı gelişi var nereden bilemeyiz, kesede delik olabilir . Eğer kesede delik varsa biz bu bebeği yaşatamayız. 18. Haftada henüz bebek küçük. Acil müdahale gerekir. Robot gibi konuşuyorlar, ve ben orada ilk kez çatala girmişim korkuyorum diyorum kimse bana sakin ol tamam bir şey yok canını acıtmayacağız demiyor. Muayene sonrası donakaldım kapıya çıktım , eşime anlattım o an ne dedilerse. O da girdi içeri.
İnanın alakaları yok , hiç bir şeyle. Eşime de aynısını dediler acil yatış yapılması gerekir gidin yatış işlemini başlatın ama isterseniz siz hemen fakülteye gidin bu kadar küçük bebeği anca orada yaşatmaya cesaret edebilirler. Biz bakamayız dediler. Biz o Yıldırım Doruktan Uludağ Üniversitesine eşimle nasıl ağlaya ağlaya gittik nasıl o yolu yaptık nasıl bir hızla bastık ya anlatamam resmen yaşıyorum o geceyi. Orada asistan doktorlar ve bir doktor etrafımda döndüler. Korkma canım bak merak etme , şimdi bakıcaz diye diye aldılar çatala, hatta heyecandan oradaki masaya çarptım biraz devirdim sen düşünme korkma biz toplarız dediler. Aldılar çatala , öksür kendini sık vs dediler sonra baktılar biz su olduğunu düşünmüyoruz, öyle olsa bu durumda su akışı gelirdi merak etme dediler. Sonra altıma renkli bir ped koydular ve bir saat uzanmamı söylediler odaya aldılar. O arada kan ve idrar tahlili sonuçlarım da çıkacaktı. Ama bir saat geçene kadar ara ara ebelerin doktorların yanıma gelip beni nasıl rahatlattığına inanamazsınız, içeri annem eşim alınmıyordu doğumhaneydi çünkü bu bölüm resmen bana orada öyle moral oldular. Sonra sonucumuz çıktı , HAFİF VAJİNAL ENFEKSİYON. Bizi o kadar deli gibi korkutup bu ihtimali söylemeyip biz bakamayız diye endişelendirip o korkuyu yaşattıklarına değmedi. Zaten böyle çok yoğun olmayan bir akıntıdan direkt bu ihtimali düşünmüş olmaları bile tamamen bizce saçmalıktı.
Paramızla işkence çektik. Bu süreçte ben güvenebileceğim bir doktor istedim, beni müşteri gibi gören güvenemeyeceğim bir doktorla hastaneyle ilerlemek istemedim. Paramla rezil olmak gereksiz endişelere sokulmak istemedim. Orada muayene ücreti 180-200 civarıydı. Tabi ayda bize iki muayeneye patlıyordu. Gidip devlet hastanesi sırası bekler gibi yarım saat beklemek de cabası. Şimdi mis gibi özel muayenehaneye gidiyorum. Doğum fiyatları arasında da çok fazla fiyat farkı yok. Muayene ücretimiz 250 ₺ mesela ama gerekli görmedikçe asla çağırmıyor, mesela beni 25inci haftadan 5 hafta sonra çağırdı her şey güzel gerek yok gelmene dedi. Biz hep eşimle gidiyoruz muayeneye ve o da eşimin muayenede yanımda olmasını istiyor çünkü bu sürecin sadece anne ile yürünmeyeceğini bize aşılıyor. Gidip muayenede yarım saat soracağım soruları soruyorum, konuşuyorum. İlgileniyor ve ne zaman whatsaptan yazsam doğumda olmadığı sürece hemen dönüş yapıp ses kaydı gönderiyor. Doğumuma az kaldı ama çok şükür doktorum işe bu yolu yürüdüğüm için mutluyum.
Bizim şansımıza Çekirge ve Yıldırım’da Karşılaştığımız doktor bizi tamamen Doruk hastanelerinden uzaklaştırdı. Bu bizim başımıza gelendi, Suhendan hanımı duydum memnun kalan insanlar da var. Ama açıkçası ben bu yaşadıklarımdan sonra bir daha kesinlikle Doruk hastanesi önünden geçmem.