Dilekkbrk Merhaba 7+2 hamileyim Test yaptımıştım testte Anti rubella igg (kemiluminesans veya benzeri) >500 pozitif Anti toxoplazma ((kemiluminesans veya benzeri) 3,4 pozitif Yardımcı olur musunuz kötü bi sonuç mu?
lentil Dilekkbrk pozitif olması tabiki iyi bağışıklığın var. Benm ikisi dr negatif ve geçirmiş olmayı çok isterdim
Elisanehir Dilekkbrk benim hamileyken çıktı 15 günde bir tahlil yaptırıyordum sonuö hep aynıydı daha önce geçirip geçirmediğim konusunda bilgim yoktu en son çare karnımdan sıvı alınmasıydı bebeği kaybettim malesef çok lanet bir şey toxoplazma daha sonra tedavi oldum. 24 haftalığım allaha şükür bağışıklık kazanmış olup bebeği etkilemiyor hamileyken geçirilip geçirilmemesi çok önemli bu konu da doktor da çok önemli bilgin olsun
denizanasiii Dilekkbrk anti yazdığı için bu hastalıklara karşı bağışıklığın var demek. Yani hasta değilsin, daha önceden hastalığı geçirmiş ya da aşısını olmuşsun ki vücudunda antikorlar var. Bu hastalıklar gebelikte geçirilirse çok tehlikeli olabiliyor, allahtan senin antikorların var.
Lulemom Rubella kızamıkçık hastalığı canım. Zamanında geçirmişsin bağışıklığın var demek. diğeride hayvanlardan bulaşan bi hastalık kedilerden falan. Ona da bağışıklığın var demek. İyi bişi yani. Mesela benim rubella negatif. Benim için kötü. Hamileyken geçirmek sıkıntılı olabiliyo