Tugba97 Merhaba kızlar dün gece kasık ağrısı şikayetiyle doktoruma bildirip hastaneme geldim. Nst bağlanacaktı bekliyordum aradan 15 dk geçti nst deki hasta çıktı ben girdim nst odasına hemşire alttan kontrol etmek istedi bende tamam dedim alttan muayene etti resmen yüreğim ağzıma geldi. Herneyse açıklık 1cm kadar var bu açıklıkla doğuma giden bile var sakın korkma nst de bakalım sancın çıkıcak mı dedi hemşire. Nst bağlandı 20 dk sonunda nst bitti bebek çok kasıldığı için kalp atışları yavaştı ve eşim çikolata su vs almaya gidip gelmişti odaya o kapıdan içeri girdi benim bacaklarından su akmaya başladı. Eşime bacaklarımdan birşey akıyor hemşireyi çağırır mısın dedim. Ve hemşire geldi ağlama idrarında olabilir sakin ol Bi bakalım dedi. Ve suyum gelmiş yatışım yapıldı doktora bilgi verildi fakat ben erken suyum geldiği için ve doğumumun zamanında olmayacağı için çok üzülüyordum. Sabah doktorum yanıma uğradı ciğer geliştiriciler antibiyotik iğneler ağrı kesiciler yapıldı ve ilk 72 saat bizim için çok önemli ilk 72 saat suyum gelmezse en geç salı günü doğum olabileceğini söyledi ve ultrason la bebeğin su durumuna sağlığına duruşuna bakalım dedi. Tamam dedim. Ultrason la baktı ve gördü ki bebeğim ayağıyla giriş yolunu kapatmış. Ve poposuyla tam anlamıyla aşağıya oturmuş yani makat aşağı gelişli olmuş bunun faydası benim suyumun gelmemesi olmuş fakat kötü yanı olarak normal doğum zorlarız demişti doktorum hem bebeğin sağlığı açısından ama makat gelişli olduğu için mecbur sezeryan olacağım ve bebeğim küveze girecek. Sizden ricam dualarınıza bana da yer verir misiniz sağlıklı doğumum olur inşallah 🙏 Bebeğim erken doğacağı için 34 haftalık olucak küveze giricek sağlığına bağlı 3 hafta da kalabilir.. Benim gibi aynı durumu yaşayan var mı nasıl yol izlediniz? Manevi olarak desteğiniz nasıl oldu bu süreci yaşamış ya da yaşayacak olanlar gelin beraber dertleşelim 🙏☺️
Melikesvm Tugba97 560gram dogan bebek bıle var 25haftalık felan korkma allahın ıznıyle sag saglım kucagına alırsın. Bı sure yatar küvezde daha sonra kucagında olur 😍 bıse olmaz oyuzden dua et bol bol
umyahsen Tugba97 Rabbim yardımcınız olsun inşaAllah canım. İyi düşünün iyi olsun. Bu haftada doğup çok çok iyi olup küvexe girmeyen de var küveze girse bile inşaAllah sağlığı yerinde olur. Hiç üzülme sen Allahın izniyle bebeğini sağ salim sağlıklı bi şekilde kucağına alıcaksın 😇🙏 bnm duam seninle inşaAllah herşey senin ve minik yavrun için iyi olucaktır. Sağlıkla inşaAllah 🙏🙏🙏
Mom5444 Tugba97 üzülmeyin lütfen sizin enerjinize ve moralinize ihtiyacı var bebeğinizin 💐Allah büyüktür inşallah sağ sağlim kucağınıza alırsınız❤️ İnşallah ikinizde çabuk toparlanırsınız onun sadece sizin güzel enerjinize ihtiyacı var stres yapmayın lütfen ☺️
Zeliiiss Öncelikle sıkmayın canınızı Allah herşeyin en hayırlısıni verir her zaman bak suyun gelmiş ama bebeğin ayağıyla kapatmış sezeryan normal hiç farketmez sağlıkla doğsun inşallah
hlnrzmra1807_ Hiç üzülme canım benim ilk bebeğimde 35+1 haftalıkken kendi kendine erkenden doğdu doktorum bile şaşırdı nts de dahi sancım çıkmıyordu 5 gün küvezde kaldı ve şuan 2 yaşına girecek öyle de sağlıklı güzel bir bebekliği oldu ki herşey harika olacak sen motive ol mutlu ol yeter 🌸❤️
Tugba97 Melikesvm şuan tek desteğim eşim ve dualar sağlıklı olsun da geç erken önemli değil artık benim için ☺️🙏
Tugba97 Mom5444 Şuan öyle yapıyorum canım o yeterki sağlıklı sıhhatli doğsun gerisi hiç mühim değil ☺️🥰🐣
Morvy Tugba97 sağlıkla kavuşacaksınız bebeğinize ben buna inanıyorum hem çiğer geliştiricide vurunmuşsunuz☺️ Herşey yolunda gidicek inşallah🤲🏻🌸
pitircikannesi1 Tugba97 canim allahın izni ile hayırlısıyla sağlıkla bebeğini kucağına alırsın insallah. Rabbim yardimcin olsun güçlü ol annesi sen güçlü ol ki yavrun da güçlü olsun. Dualarım seninle 💕
Tugba97 pitircikannesi1 Teşekkür ederim canım güzel dileklerin için şuan bende böyleyim moralimi yüksek tutuyorum bebeğim için 🙏🥰
Sulegorkemakyol Tugba97 hiç canınızı sıkmayın 3 hafta çok uzun bir süre okadar kalıcağını hiç düşünmoyorum 34 hafta bir bebeğin bütün hayati organalrının tamamlandığı ve tam anlamıyla çalışmaya başladı aralık zamanı zaten endişenmenize göre ben kızımda 34üncü hafta girdiği saatlerde doğdu sadece 2 gün küvezde o da 1 takviye verildi makineye bağlı ( kalbi durduğu için acil seseryana alınmıştım) 1 günde tetbir amaçlı tutular hastaneden çıkarken kızımı kucağıma alıp çıktım hiç meraklanmayın kendinize sitres yapmayın interneti açıpta araştırma hiç yapmayın hep en kötülerini yazıyorlar çünkü sağlıkla kucağınıza alıp büyütmeyi nasip etlesin Rabbim
Tugba97 Sulegorkemakyol ah yorumunuz ne kadar iyi geldi bende öyle yapıyorum şuan 33+1 haftalık hamileyim ama bebeğimin gelişimi 34+4 uyumlu haftaya salı sezeryan olcam inşallah küvez süreci uzun olmaz tek dileğim bu yönde ☺️🙏🐣
cagla7980 Sulegorkemakyol bana da iyi geldi valla yorumunuz sağolun🙏☺️ 33 haftalığım her an doğum olabilir.. yatıyorum sürekli. Her kasık ağrısında kasılmada korkuyorum. Bu yorumları okudukça rahatlıyorum 30 sonrası korkulacak bir şey yokmuş hafif prematüre geçiyormuş ama işte..kızınız 34 te dogdugunda ciğer geliştirici olmuş muydu? Ben de 4 tane oldum nisan ayında süresi 1 hafta mı acaba ciğer geliştiricinin yoksa hep mi doktorum bilgi vermedi
Elif95Kuzey Tugba97 bebeeekk canını hiç sıkma şakın korkma gelsin de sağlıklı gelsin nasıl gelirse gelsin belki küveze ihtiyaç bile kalmaz herşeyi gelişmiştir en yakın arkadaşım 8 aylık doğurdu bebeğin ciğerleri falan geliştiği için küveze hiç grmedi belki senin fındıkta öyledir hiç üzülme sakin ol dua et nefes Al herşey güzel olacak..😊🙏🏻
Mom084 Allah sağ salim kucagımza aldırsın inşallah hepimizin nerede varsa şifa versin. Ben 25 sene önce 33 haftada doğmuşum ne küvez ne bişey, birde o günün şartları korkma bol dua, Allah büyük
cagla7980 Tugba97 canım benim, benim de erken doğum riskim var 33 haftalığım. Doktorum 32 leri görelim demişti.. bu haftalarda az kalıyor küvezde doğsa da ve kendini kurtarmış oluyor.. sağlıkla çıkacaksınız hastaneden inşallah🙏🙏tüm dualarım seninle🙏hiç stres yapma iyi düşün haftası prematüreye göre hafif sayılıyor. Kaç kg suanda?
Tugba97 cagla7980 Dün ultrason la bakıldı kilosu 2375 gr 45 cm haftaya kadar 2500 kilonun üzerinde olursa en fazla 1 hafta kalır dedi doktorumuz suyu 1 haftaya göre yeterli dedi az değilmiş bu süre içerisinde 2 doz ciğer geliştirici sayısız antibiyotik ve 4 torba serum yedim şuan suyumun sızıp sızmadığıyla ilgili kontrol yapılıyor ve akıntı rengim kontrol ediyor şuan herhangi bir sıkıntımız yok sükür 🙏🥰