Mervebd Bugün tramvayda başıma gelen bir şeyi paylaşmak istiyorum sizinle. 16 haftalık gebeyim ayakta yolculuk ederken birden yavaş yavaş başlayan bir göz kararmasıyla ayakta bilinç kaybı yaşadım resmen yere yığılmadım ama ineceğim durağı kaçırdım sağdan solan gelen konuşmalar ara ara geldi sadece kulağıma ve tamamen simsiyah oldu etraf o süre zarfında hiç bişey göremedim geçici körlük yaşadım. Sonrasında yavaş yavaş geldi görüntü hemen kadın doğum acile gittim bebekte problem yok kan tahlili vs yapıldı kansızlık çıktı göz ve nörolojiye gitmemi önerdi doktor. Başına böyle bir şey gelen var mıdır? Beni çok endişelendirdi ve korkuttu 😔
Kimkibu Mervebd panik atagınız varmı? Yada tansiyon probleminiz? Bende aynı şeyleri yaşıyordum önceden yani durduk yere bişiden bunaldıysam genellikle ensemden gelem şiddetli ağrıyla birlikte halsizlik ve gözlerimde kararma oluyordu sesler duyuyordum ama anlamıyordum öyle garip bişi ama benimki oanik atak kaynaklıydı öyle bişi olabilirmi?
Serpil-3 Mervebd geçici körlük değil canım bu anlattıkların baygınlık belirtileri tansiyonun düşer kulaklar çınlar sanki herşey bir uğultu gibi gözün kararır özellikle kansızlıkta çok olur kendimden biliyorum şimdi yok ama gebe kalmadan önce sürekli kansızlık için tedavi oluyorum bu belirtiler son noktayı gösteriyor bende
Ayse2011 Mervebd ilk kızımda yaşamıştım hastane kontrolündeydim ayakta bekliyordum birden gözüm karardı sesler gitti yere kapklandım sonrasnda yavaş yavaş geri geldi herşey. Benimde şekerim düşmüş ve kansızlık zaten vardı kan ilacı takviyesi alıyodm içmemiştim o haftalarda. Muhtemelen sizinde ondan olmuş olabilir aç kalmamaya dikkat edin
Mervebd Kimkibu panik atak problemim yok kötü olacağım diye biraz endişe ettim kendimi sakinleştirmeye çalıştım ama faydası olmadı 😞
Mervebd Serpil-3 nörolojik bir problem olmasındansa kansızlıktır umarım Demir ilacı kullanıyorum şimdi ekstra takviyelere de başlayacağım umarım bir daha yaşamam çok korkunçtu 😟
Balonnnnn Mervebd annem çok olurmuş öyle hep baygınlık geçirirmiş. Kan şekeri ve tansiyonu aniden düşüyormuş. Dr cebinde şeker taşı demiş doğurana kadar yapacak bir şey yok demiş. Tabi kaç sene önce siz yine de baktırın her şeyinize geçmiş olsun.
Ruyasusam Mervebd Arkadaşların dediği gibi tansiyon da olabilir veya doktorunuz nörolojiye yönlendirdiğine göre auralı migren de olabilir. Bende aurali migrenin farklı bi çeşiti var çok ağlarsam veya yorulursam oluyor. ⚘
Serpil-3 Mervebd evet canım iyi bilirim koltuktan ayağa kalkıp tekrar yığıldığım günler oldu gebe kalmadan önce kan serumu alıyordum o derece yani bi çok kez bayıldım kan ilacını sakın bırakma ve süt yoğurt gibi ürünlerle aynı zamanda içme etkisini azaltıyor
Mervebd Serpil-3 kan ilacını kullanıyorum şimdi gıdayla da takviye etmeye çalışacağım inşallah bir daha yaşamam 🙏🏼
Gulcin2201 Kan şekeriniz düşmüş olabilir. Eskiden bende de çok olurdu. Sıcak, kapalı ortam, açlık durumu varsa olabilir. Geçmiş olsun. Ara öğünlü beslenmek gerekir ve ben böyle durumlar da meyve suyu içiyorum.
Lawyerr Merhaba aynı şey bana da oldu bilinç kaybı değildi de geçici körlük yaşadım nedenini bulabildiniz mi?