Çok şükür hep hayalini kurduğum forumdaki son başlığımı açmak nasip oldu. Hikayemi uzun yazıcağıma eminim umarım sizi çok sıkmam 😊 önce biraz gebelik hikayemi anlatıcam merak ettiğiniz soruları orda bulabilirsiniz.
gebeliğim; 2 ayda bir adet gören biri olarak çok zor hamile kalırım derken 3 denemeye hamile kaldım. Tam süpriz oldu Allah istedi oldu resmen 🙏🏿 1.trimester en rahat evremdi. Biraz iştahsızlık ve progestanı fitil olarak almak dışında hiçbir sıkıntım olmadı. 2.trimesterla kabızlığa merhaba dedim. Buna bağlı makat çatlağı oluştu. Öğüre öğüre kuru kayısıları yedim. Gece nefes aldırmayan burun tıkanıklığımı da anmadan geçmek istemem doğuma kadar yakamı bırakmadı sağolsun. Ama tüm bunlar tırı vırıymış 3.trimesterla bunu anladım. Sağ kaburgam çürüdü arkadaşlar. Burda ne postlar açmadım ne çareler aramadım. Çözümü yoktu ama hep şükrettim en azından yatınca geçiyor, sadece oturmama engel bir ağrıydı. Tam artık yeter dediğim dayanamadığım (oturarak yemek yiyemez olmuştum) bir anda ağrı gerilemeye başladı. 35.haftamla bebeğim aşağı indi 😊
doğum hikayem:
37, 38 olduk ne gelen ne giden var. 39 olduk belirti yok bende tam bu noktada tutuştum. Dedim ki eyvah suni sancı vercekler eyvah 42 ye kadar nasıl bekleriz derken dün sabahtan itibaren emareleri gönderdi kızım. Başta nişanım geldi sonra 8 dk da bir gelen hafif bir kasılma. Hastane eve 40 dk olunca riske girmedik gittik. 50lerde sancı ve 0 açılma çıktı ama doktorum yatış verilsin dedi. İkinci nst de sancım 100 leri gördü ama hafif bi regl ağrısı gibi ve 10 dakkada bir geliyor. 1 cm de açıklık var diyince oh güzel diye rahat nefes aldım. Aradan saatler geçiyor benim sancı sıklaşıyor daha sert geliyor 100 leri görüyor ama açıklıkta 1,5 denilince orda bi yıkıldım. O sancıya yarım santim mi. Bu şekilde devam ede ede saati 9 yaptık kendi doktorum muayene etti 2 cm dedi (bu arada korkmayın ama bu açıklık muayenesi doğum anında çatıya pek benzemiyor baya can yakıyor arkadaşlar) doktorum ikinci geldiğinde 2-3cm istersen epidural takalım dedi ben zaten en başında kararımı vermiştim epidural istiyordum hemen tamam dedim. O arada başka bir gebeye anestezi verildiği için yarım saat bekleyeceksin dediler ve o yarım saatte öldüm. 2 dk da bir ve çok sert geliyor artık sohbet fln edemiyorum sancı geldi mi napcağımı şaşırıyorum o yarım saat geçmek bilmedi yani. Şimdi epidural kısmına geçiyorum.iğneden deli gibi korkuyorum. öyle ki şu damar yolunu açtırmak en zoruydu 😃 uzmana dedim o da çok iyi çıktı allahtan benimle konuşa konuşa yaptı her şeyi. Atla deve değil bildiğiniz iğne tek farkı omurgadan yapılması. O kısımda hiç zorlanmadım diyebilirim. Sonra hafif uyuşma geldi ayaklara. Ayakta duramamaya başladım beni odama getirdiler nst ye bağladılar. Epidural öncesi 80 lerde duvarları tırmalayan ben 100 leri regl gibi hissetmeye başladım pamuk gibi oldum yüzümde gülücükler 😃 etkisi bir saat sürer diye düşünüyordum nst de bağlıyken suyumu patlattılar. Kadın bitti demese anlamazdım o kadar hissetmedim. Zaten epiduralden sonra aşağısı komple gitti açıklık muayenesinde de hiçbir şey hissetmiyodum artık. Aradan yarım saat fln geçti epidurali olalı. Ben dedim ağrılar tekrar şiddetleniyor çağırın ebeleri. Doktor açıklığıma bir bakıyor ve bilin bakalım 😃 8 cm kızlar. Herkes şok durumda. 1 saat içinde birden bire 3 cmden 8 e çıktı. Bana dediler ki ıkınma kafa hissedersen hemen haber ver çünkü çok hızlı ilerliyor. Tamam dedim aradan 1 saat geçti geçmedi geldi ebeler bi bakalım diye. Ben dedim hiçbir şey hissetmiyorum. Ebe bir baktı tam açıklık saçları görüyorum. Apar topar doğumhaneye alındım ama hiç his yok sancıları hissetmiyorum. Doğumhanede doktor gelene kadar ebeler beni biraz ıkındırdı çok iyisin fln dediler sancım gelince onlar söylüyor bende Allah ne verdiyse yardırıyorum. Doktorum geldiğinde tek ıkınmayla bebeğim doğdu. Ebe de karnıma bastırdı. Yırtığım olmadı doktor kesi attı ve 5-6 dikiş yaptığını söyledi ama çok uzun sürdü belki daha fazladır. Tüm bu işlemleri ve ıkınmayı doğumu hiç hissetmedim epidural sağolsun. Doğumhanede tam neler yaptılar bilmiyorum ama damar yolu açarken çok canımı acıttılar. Beceremediler 3 kere damar yolu açıldı. Şimdi bebeğim yanımda mışıl mışıl uyuyor o kadar uykucu ki emzirmek için uyandıramıyoruz 😃
hamişliğim boyunca çok hareketli de değildim çok pasifte. Perine masajı yaptım ama kesi oldu sanırım ilk doğumum olduğu için. Arkadaşlar size şiddetle epidural tavsiye ediyorum. Normal doğum yapcam ağrı çekcem kafasına sakın girmeyin o ağrı çekilcek gibi değildi epidurali alın oh mis prensesler gibi. Onun dışında yanınızda ekstra günlük pedde alın çünkü açıklık kontrolünden sonra kanlı akıntı geliyor. Ben daha depend kullanmadım hasta bezi bağlıyolar. Birde size gebelik eğitimlerini öneririm. Ben nasıl yapıcam asla yapamam diyip sezeryan isteyen bir tipken buralara geldim. Etlik zübeyde hanımın online gebe okulu eğitimi vardı en faydalı oydu birde instagramda doğum meleğinin ağrıyla baş etme yöntemleri de doğuma bakış açımı değiştirdi 👍🏿