Kizlar bende doğurdum biraz ani ve erken oldu ama anlatmaya başlıyorum. Kendi doktorum serbest t4 hormonunun yuksek çıkması sonucu beni dahiliyeye yolladi tekrar bakılsın diye o zaman 35 haftalik falandım randevu bulamadim devlet hastanesinde neyse 36+6 olduğum gine bi randevu buldum gittim kan verdim vs. Yarin sabah 10da sonux almaya gel gerci dogumun yaklasmis artik bakılmasınin pek bi anlami.yok bemce ama neyse dedi. Ciktim. Sonra dedim bikac gündür karnımda hafif agrilar var yürüyüş yapınca farkediyordum gelmişken bi acile gideyim de nst cekilsin🤣 bu arada hala öylesine gidiyorum acile 🤣🤣🤣🤣 neyse gittim dogumhaneye yolladılar ebe demez mi muayeni yapayım gec soyle diye. Ben sok hic cati muayenesi olmadım korku tavan😄 neyse kontrol ettiler 2 cm açıklık var giyin dediler tam giyiniyorum bi dk bi dk bilere daha kontrol edicez dediler heralde daha yetkili bi ebe ablaydi o😃😃😃bakti 3 cm acilma dedi bana tabi inme indi çünkü 4cm ile hastaneye yatirildigini biliyorum 🤣🤣🤣 nst çektiler hemen agrim çıkmadı. Sancılarını say 5 dk da1e düşünce kos gel dediler bem tabi ciddiye almadım hihi dedim çıktım bu arada asiri kanamam oldu muayeneden sonra ama normal diye fazla sallamadim. Hemen kendi doktorumu aradım o da 50.km.mesafede il merkezinde. Nst çekelim sabah 8de gel dedi. Aksam boyunca kanama disinda hoc agrim olmadi. Sabah gittik dogumhaneden giris yaptik muayene ettiler 4cm açıklık nst cekildi sanci yok🤣 yatış veriyorum bu halde yollayacağım seni dedi. Tamam dedim saatinde suni taktılar pilates.topu getirdiler planlama yaptılar 15 dk nst 30dk yürüyüş 45 dk pilates hareket diye neyse dedim yapayım bari belki dogururum😂ama hala dogum.olacagina inanmiyorum cok asiri rahatim😂 saat 11de açıklık 5 cm oldu saat 1de 6cm oldu saat 2de yine 6cmdi ilerlemesi. Dedi suyunu patlatiyorum,patlatti😃 kizlar yemin ediyorum o anlndan itibaren oyle karnim ağrıdı ki tarif edemem adet oluyorum gibi ama ağlayasım geliyo ne sıcak duş ne pilates ne yürüyüş hiçbiri fayda etmedi. Dedim ben dayanamıyorum bisey yapin gel muayene edelim bakalım ümidim yok ama dedi ebe😅 çünkü nstde agri cok yuksek cikmadi. Bi bakti 8 cm doguruyosun hazir ol ďedi hemen doktoru aradi hocam koşun hasta 8 cm bebek gorunuyo doktor kostu geldi uniformayi giyemeden dogum basladi. Kizlar nasil bisey biliyomusunuz istemsiz ısınma geliyo tuvalet yapar gibi işin esprisi kasilma gelince derin nefes alacaksınız geçince cok uzun ikinacaksiniz zaten kendi gelişiyor. Doktor kesi yaptıysam esneklik cok iyi dedi neden çünkü.perine masajı yapmıştım zeytinyagli kirmizi kantoron yağı ile😃 ebe dedi ki hocam bence atalım kesi,yok dedi boyle deniycem bikere ikindim bebek geliyo dedi bidaha ikindim bebek eli yuzunde geldi yırtık oluştu orqsi biraz kotu oldu dikişler cok uzun surdu doktor dedi ebeye keske seni dinleseydim diye. Neuse saglik olsun kucağınıza alınca hepsi geciyo. Bütün dogumjane sok oldu ben dogurunca tebrik ettiler gıkını çıkarmadan doğurdun diye bide bana sorun🤣 bebisum suan uyuyor saglikla buyur insallah darisi sizlere olsun insallah. Cok yapacağım seyler vardi meryem ana otu vs hepsi kaldi hizli gelişinde hazırlıklarımızı önceden tamamlayın ben 37+0da doguruverdim🤣