yagmurakcali Kızlar merhaba ben 2. Bebeğime hamileyim 28+4 üz bi kaç gündür fazlasıyla kasık bel ağrılarım ve vajinamda da baskı ve ağrı hissetmeye başladım ama dinlenince geçiyor 2. Doğumda da Çatı muayenesi oluyor mu acaba bilginiz var mı merak ettim ?
Cigdemmom yagmurakcali 2. Doğum ile çatı muayenesinin ne alakası var her hamilelikte değişiyor olabilir daralma ya da açılma
Busbushatun yagmurakcali benm arkadasıma ılk dogumu normal olmustu ıkıncı dogumda catı muayenesı yapmıcagını solemıstı doktoru yanı her gebelık farklı ama catı aynı catı bencede bakılmıyordur acıklık kontrolu yapılıyordur ama oda zaten bı nevı catı kontrolu gbı
Taze-Anne28 yagmurakcali bilgim yok ama ilk doğum normalse bakmaz diye düşünüyorum. Çatı kemiğin müsait olduğundan ilkini normal yapabilmişsin mantıken 😊
Senemunlu yagmurakcali ayniyiz , normal dogum yaotim bundada insallah oyle istiyorum. Bence cati hep degisice birsey degil. Kemik yapisi sonucta yapmazlar diye tahmin ediyorum.
yagmurakcali Busbushatun anladım canım bende merak ettim dr a gidince zaten soracağım ama belki bilen vardır diye sormak istedim teşekkür ederim ☺️
yagmurakcali Senemunlu sağlıkla kucağına al inşallah canım bende bakalım normal istiyorum ama önemli olan sağlıklı olması ☺️
Busra-25-42 yagmurakcali Bende 29 haftalık hamileyim aynı ağrılar ara ara oluyor haftaya Perşembe günü Doktorum nst de bakalım dedi çatı muayenesi ne gelince ilk doğumda genel olarak planlı sezeryan değilse bakıyorlar bana bakmıştılar yani ilk doğumum 8sene önce sezeryan oldu çatı darlığından 2.hamilelik de planlı sezeryan bakmaz diye umud ediyorum doğumdan korkmam o çatı muayenesi den darlanıp korktuğum kadar 🤢
yagmurakcali Busra-25-42 ayy evet ya sıkıntı o muayene bende normal doğum yaptım ama o kontroller daha zorlu geçti bende 30. Haftada gideceğim yüksek ihtimalle nst ye bağlayacak sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım 🤲🏻☺️
pamuk_anne Çatı değişen bisey değildir bence ya, ilk doğum normalse zaten çatın müsait doğurabilirsin anlamına gelir özellikle iki doğum arasında uzuuun seneler yoksa. Şimdi ben de merak ettim benim de ikinci doğumum olacak 🤔
yagmurakcali pamuk_anne bende o mantıkla yapmayabilir diye düşündüm ama belki bilen varsa diye burdan bir sormak istedim 😊
Busra-25-42 yagmurakcali İnşaallah canım doğumumuzu hayırlısıyla sıkıntısız geçsin yavrumuzu kucağımıza sağ salim alıp hastaneden çıkmayı nasip etsin Rabbim inşallah 🤲🏻🤲🏻
ebrarecem İlk doğumda çatı normal doğum için uygun mu diye bakılır sonraki doğumlarda açılma var mı diye bakılıyor. Açılma sadece çatı muayenesiyle belli oluyor. ilk doğum normal oldu ikinciye hamileyim doktor açılma için bakmıştı geçen haftalarda :)
Nuraykrk yagmurakcali Cuma yatisim var 2. Gebelik ilki vajinaldi. Yarın da muayenem var yapılıyor yani
Zhradc yagmurakcali canım vajinanda ağrı ne zaman başladı ben 16+4 üm ve baya ağrım var hele ki klozet değilde normal tuvalete oturursam felan ya da tuvalette afedersin biraz ıkınırsam çok acıyor doktora da demedim önemsemedim
yagmurakcali Zhradc son 1 haftadır oluyor öncesinde bu kadar olmuyordu canım dr una gittiğinde danış istersen rabbim hayırla ve sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🌸☺️
Zhradc yagmurakcali hmm anladım canım bir sorayım doktora ben o zaman duaların için teşekkür ederim sende sağlıcakla kavuşursun umarım yavruna🥰😍