_SeymanurSevencan_ Merhabalar kızlar. 32+3 haftalık gebeyim. Bugün kontrole gittim geçen ay 1 kiloyken şuan 2buçuk kilo dedi. Ve böyle giderse kilolu olacağından normal doğum olmaz dedi. Aşırı üzüldüm 27haziran normal doğum tarihim olacaktı benim 1temmuza kadar doğurmamam gerekiyor. Oğluşumun babası rabbim izin verirse 1temmuzda yanımızda olacak. O yüzden normal doğum olsun istiyordum eşim de yetişsin doğumuma diye. Ama sezeryan olur dedi doktor. Ne yapmam gerekiyor oğlum fazla kilo almasın da normal doğurayım diye. Bana bi yardımcı olun lütfenn
Minikturtageliyor _SeymanurSevencan_ aslında tam tersi olmuyor mu ? Sezaryen doğum günü belirleniyor ve o zaman alınıyor bebek. Normal doğumda ansızın gidiyorsun
Nurunannesiii12 _SeymanurSevencan_ sadece kilo etkilemez 4 kg bebegi normal dogursn kadinlar var herseyi goze alip imza atip.tavi riske atmak ne kadar doğru bana gore yanlış.ayrica bebek dönmez kanal a girmez saglik sıkıntısı olur sizin son dönemde son anda kilolu olur bebek sezaryen önerilir.saglikla kavuşun ve normalnolmayacagi için üzülmeyin.onemli olan bebeğin ve sizin saglik li olmanız.bundan ötesi yok 👍🌸
Byby99 _SeymanurSevencan_ ultrasondan ultrasona fark var canım bende aynı hafta aynı kilodayım ama bize öyle birşey demedi doktorumuz çok erken konuşmuş sanki
Raymalifalitiko _SeymanurSevencan_ 4 buçuk kilo dogum yapan var ama bebeğin omzunun kırılma ihtimali çok yüksekmiş normal dogumda kilolu bir bebek olur ise kiloludan kasıt muhtemelen 4 kg üzeri bebektir.. Normal diye girip o sancıları çekip sezeryana alınmak da var yada sezeryan olacak diye bekleyip normal doğum yapmak da Hayırlısı zamanı gelene kadar dua edin bekleyin strese girmeyin
_SeymanurSevencan_ Minikturtageliyor sezeryan normal doğumdan 1 hafta önce olur her zaman. Ben o yüzden normal istiyordum eşim yanımda olsun doğum biraz daha ertelensin diye ama sezeryan dedi :(
Semraygun _SeymanurSevencan_ 33 haftalık gittiğimde benim de 2450 gibi bişeydi doktor kilosu fazla dememişti
_SeymanurSevencan_ Semraygun şuan 32+3 sün ama bebek 36 haftalık gibi dedi. Normal doğumda omzunun çıkma ihtimali var kilosu fazla olursa dedi.
Semraygun _SeymanurSevencan_ 36 haftalıkta 2 buçuk kilo mu oluyomuş 😳 çok daha erken ulaşıyo bebek o kilolara ve Banu çiftçinin uygulamasında ve diğer bilgilendirici sayfalarda da okuduğum kadarıyla öyle
Merve9642 O haftalarda benim bebeğimde aynı kilodaydi sonradan haftasını yakalıyor bebek son ana kadar sezeryan demek ne kadar doğru bilmiyorum. Çatı muayenesinden sonra normal doğum yapıp yapamiyacagin belli olur bence
16Hatice Hiç canını sıkma canım. Bana da öyle dedi bebeğim şu an 3800 ve ultrasonda da yanılma payı var. Ayrıca doğum şekli son haftaya kadar bile belli olmaz. Değişen bi şey sonuçta. Hayırlısıyla kucağımıza alalım inşallah. Son 7 benimde🥰
Pambix _SeymanurSevencan_ Hamur işi meyve ve şekeri kestin mi hizki kilo almaz 😊 birde şöyle bişey var biz ne kadar plan yaparsak yapalım bebisker kendi kara veriyor gelecekleri anı. O yüzden her zaman hayirkisini vaktinde sağlıklı doğmasını dileyelim 😊
Merve9642 Ekstra tavsiyem doktorun sezeryan konusunda ısrarlı olursa başka bı doktordan görüş alman konusunda. Malesef bazı hekimlerimiz uğraşmamak adına direk sezeryana yönlendiriyor
_SeymanurSevencan_ Merve9642 ilk öğrendiğin zamandan itibaren ultrason fotograflarını ve tahlillerni getir bu bebegin önden gitmesini anlayaladım şuan dedi. Medical park bahcelievlerdeki doktora gittim. Meral hanım. Şeker gibi kadın ve çok memnun herkez ondan. Tüm hastalarını normal doğurtmak için çabalıyor ama bana böyle dedi. İnanın hiç bir fikrim yok beynim durdu resmen. Evet saglıkla gelsin ama eşimin doğumda yanımda olmasını çok istiyorum. O yüzden normal doğsun istiyordum
_SeymanurSevencan_ plakayerli şeker yüklemesi yaptırmadım geç kalmışım öyle dediler. Ama bugün doktor şekerle ilgili bikaç birley söyledi ama o anın şokuyla tam dinleyemedim. Yağlanma olacak gibi bişeylerde hatırlıyorum. O sırada aglamakla mesguldum :(
Deletedmom_5 _SeymanurSevencan_ ekmek hamur işini makarna pilav kesin daha çok sebze et balık agırlıklı beslenin eltime doktoru öyle demişti normal doğursun diye
plakayerli _SeymanurSevencan_ 37, 38′de de normal doğabilir illa 40′ı beklemeyebilir öyle koşullayıp kendinizi üzmeyin :)
Merve9642 _SeymanurSevencan_ sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah. Normal sezeryan hiç önemli değil rabbim dermansız dert vermesin 😘
ironbaby Benim de o haftalarda bebiş haftada 300gr alıyordu, 34ten sonra haftada 50gr aldı iki defa üst üste, normalde tombiş bir bebek diyordu doktor şimdi ise biraz küçük diyor 38.haftada