Merhaba güzel anneler🌸
Doğum hikayeleri okumayı çok severdim çok şükür banada nasip oldu buraya hikayemi yazmak.
Detaylı hikayeleri çok severdim, bende epey detaylı anlattım uzun oldu🙃 Öncelikle bu benim ikinci gebeliğimdi ilki 10 yıl önce normal doğum ile olmuştu, araya 10 yıl girdiği için o kadar tecrübesiz korkar olmuştum ki sanki hiç doğum yapan ben değildim. Ama ara vermek gerçekten zor oluyormuş gebeliğim ilkine göre çok zor geçti düşük riski, ilk aylarımdan beri olan bulantılar, tiksinmeler, kasık ağrıları geçmek bilmedi covid geçirdim sağlık çalışanıyım bu sıkıntılı dönemde çalışmaya da devam ettim neyse çok şükür ki 24. Haftamda idari izne ayrıldım evdeydim sonra rahata erdim bulantılar geçti felan artık yemeye başladım tam gebeliğin balayı dönemi derken hopp gebelik şekeri çıktı. Takibe alındım, diyete başladım çok zorlandım her şey yasaklandı yetmedi değerlerim çok yüksekti insülin kullanmaya başladım. Geldi artık son haftalar doktorum suniyle alırız bekletemem şekerden dolayı dedi suniden çok korktum ilki gibi kendi sancımla doğurmak istiyordum. Ama sezaryen hiç düşünmedim doktorumda sezaryen eğilimli bir doktor değildi hep normal diye konuştuk. Doktorumun tavsiyeleri doğrultusunda bol yürüyüş, perine masajı, korunmasız ilişki, meme ucu masajı her şey yapıldı. Ama bizim sıpa kanala girmek bilmedi tam burcunu taşıdı inat inat☺️ olmayınca olmuyormuş gerçekten. 39+0 haftada son kontrolde artık bekletemeyiz alttan baktı 1 cm açıklık var suni için yatış günü verdi. 30 nisan cuma günü sabah yatışım yapıldı. Suni sancı nst derken saatler ilerledi öğlen 3 cm oldu, ilerleyen saatlerde 5 cm olduktan sonra artık kestiler suniyi kendi sancım ile devam ettim. Meryemana otunuda suya anneme okutturdum baya açılma oldu otta sonra suyum patlatıldı 7 cmi buldu ama insanın içine doğar ya kendimi çok huzursuz hissettim dualar ediyorum ebeler artık az kaldı doğumhaneye alacaklar öyle söylendi doktorum geldi alttan bakarken kanama var neden böyle diye ebelerle konuştu bir terslik vardı çok korktum o an. Ameliyathane acil arandı hazırlıklı olunması istendi. Tekrar muayene edildim kanama devam ediyordu aşağıya indirin denildi. O an çok kötüydü benim için çok korkmuştum hazırlıksız yakalanmıştım tekerlekli sandalyede acil aşağıya indirildim. Son kez kontrol eğer kanama hala varsa hemen sezaryen denildi ameliyat masasında alttan muayene yapıldı kanama devam ediyordu doktorum durumu anlattı işlemlere başladılar. Herşey o kadar hızlı gelişti ki hem ağlıyorum hemde bana söylenileni yapıyordum. Verdikleri komutlara uydum iğne ilkinde girmedi ikinci defa yapıldı ama hiç korkulacak gibi değildi sonra yatırdılar söyledikleri gibi bir sıcaklık hissettim ben o an bile doğum sancısını çektiğim için o uyuşukluk bana o kadar iyi geldi ki. Artık işleme başlanmıştı bile başımdaki beni konuşturuyor ama ben onu dinlemiyorum sürekli olarak ne olur eşime söyleyin haberi olsun ameliyata alındığımı bilsin diyorum. Sürekli sayıklıyorum bebeğim çıktımı bebeğim iyimi bana lütfen söyle olur mu diyorum. Sağolsunlar motive edici konuşup elimden tutup destek oldular. Sonra bebeğim çıktı tentene temas yapıldı o an o kadar güzeldi ki resimler çekildi çok güzeldi🥰 Bebeğimin kilosuda bize sürpriz oldu fazla çıktı normal doğumumda zaten zor olurmuş gülerek öyle diyorlardı☺️ Dikişlerim bitti odama götürmek için çıkardılar kapıda eşimi görünce yine ağladım hazırlıksız alındığım için şoktan galiba çok duygusal geçti o süreç benim için.
İlk kalkışım çok rahat geçti. Kalkış yapmadan önce eşim ayak egzersizleri ufak ufak yaptırdı onun faydası olabilir. Ağrılarım oldu ama ağrı kesicilerle dindi. Sütüm de ilk 2 gün gelmedi ama çok şükür şuan çok iyi geliyo artık. Ertesi gün evimize geldik. Abisi dört gözle onu bekliyordu minnoşumuzla bol bol vakit geçiriyoruz💙
Gebelik şekerini yaşayan burdaki annelerimizinde gönlüne su serpmiş olurum diye detayıyla anlatmak istedim çok şükür ki şeker ile ilgili bebeğimde bir sıkıntı olmadı. Kimine göre pozitif bir doğum hikayesi olmayabilir (plasenta ayrılması) çok tehlikeli bir durum ama ben sonuç odaklı bakıyorum rabbime şükürler olsun ki ben ve bebeğim için çok çok pozitif oldu şimdi minnoş oğlum uyuyor heryer o kokuyo🌸 Tevekkül her şey gelir geçer sağlık önemli olan. Sırasını bekleyen annelere duam sağlıklı hayırlı doğumlarınız olsun🥰🤲🏻