Cbusra93 Arkadaşlar birşey sorucam bebeğinize isim verirken illa ismi Kuran’da geçmeli midir ? İki isim koyucam ama ikisi de kuran da geçmiyor.Bir ismi Kuran’da geçse iyi olur diyorlar
buiyimi Cbusra93 kuranda geçmeli diye bir şart yok diye biliyorum anlamı güzel olan her isim olur. Kezban da geçiyor kuranda anlamı yalan demek mesela.
Mercimegim4 Cbusra93 yani ne alaka diyorum sadece☺️ kuranda geçmesini istiyorsanız ona göre bir isim verirsiniz, istemiyorsanız geçmeyen bir isim zorunluluk yok ki. Türkiye de kaç insanın ismi kuranda geçmiyor nolcak ki. Güzel bir isim koy kaderi de bahtı da adı gibi güzel olsun
ikiponcik_annesi Cbusra93 benimde bildiğim kadarıyla kuranda geçmesinden çok manasının güzel olması önemli diye biliyorum sahabe isimleri filanda konulabilir ayrıca
Aleyna95 buiyimi Kezban ismi yalancı demek değildir. Anlamı Hamarat kadın ev hanımı demektir. Tükezziban YALAN anlamındadır.
Gull_94 Kurand ısım yazmadıgı ıcın ısımler kuranda gecmıyo zaten Anlamlı kelımlerı ısım secıyoruz kendı dılımze uyarlayıp anlamı guzel olsun yeterlı bence
Sadece_anne Cbusra93 Hayırlı bir şart yoktur. Ama anlamı uygun güzel manalı olmasi çokta güzel olur. Anne baba bundan sorulacak mesela. Ben kizima bir sahabe hanim ismi koymuştum mesela
Busra228 Cbusra93 kuran da geçmesi şart değil canım,önemli olan anlamının güzel olması lazım.Mesela sanem,aleyna,kezban isimleri de kuran da geçiyor sanemin anlamı put demek aleyna üzerine demek kezban yalancı demek.Bu yüzden anlamı önemli ☺️☺️
Sedasmsk Cbusra93 sart değil anlamının guzel olmasi gerek sadece çünkü ahirette cocugunuzun isminin anlamı guzel olmazsa çocuğunuz sizi Allaha dava ediyormuş peygamber efendimz bile o zamanlar ismini begenmedigi kişilerin ismini degistirirmis anlami guzel isim koyarmis
atas11 Cbusra93 ayni konuyu bende arastirdim dinimizce kuranda gecme zorunlulugu yok ama anlaminin guzel olmasi gerekiyormus
Eylulunannesi-2 Cbusra93 öyle bişey yok cnm. İnsanlar bunu kendi iyi hssettigi için dini inanç geregi yapıyor. Yoksa anlamlı olması yeterli. Kuranda gecen her ismi zatrn anlamını bilmeden koymak ta ii degl. Anlaşılır anlamlı olsn yeter
03032016 Cbusra93 çoğu sahabenin ismi Kuran’da geçmiyor hatta bir sahabe hariç hiç birinin ismi kuramda geçmez,
1yildirim-bebek Cbusra93 Cbusra93 gecen gün bi hocaya soruldu kadinin ismi kurnda gecmiyomus degistirilmesini soyluyomuş herkez ama hoca illa kuranda gecicek diye bisy yok güzl olan her isim koyulur dedi tabi yine anlamına bakarak koyulmasi daha uygun bence illa gecmesi deil anlemı onemli bence
Morvy Cbusra93 yok canım geçse ne olur geçmese ne olur çok alakasız bişey takılmayın böyle şeylere. Anlamı güzel olsun yeterki. İsimler illa Arapça kökenli olacak diye bişey yok. Hem her kuranda geçen ismin anlamıda iyi olacak diye bişey yok.
Dareyn Cbusra93 Kuranı Kerim de geçsin diye bir kaide yok Birtanem 🌸 Sadece isim İslami olarak anlamlı olması kafi. Ona bakarsak İblis de Kuranı Kerim de geçiyor ama kimse çocuğuna koymuyor 😂 Ya da Firavun Karun koyan da yok🤭 mesela Allahın sevdiği iki isim vardır buyurur Allah Resulu Aleyhisselatü vesselam bunlar Abdullah ve Abdurrahman Kuranı Kerim de geçmez mesela bence İslami ve sünnete uygun bulsanız daha, hayırlı olur. Bu arada İnternette ki anlamlara bakmayın yok melekin gözyaşı yok melek ismi vs bunlar hurafe💐