Hayalizlerim Merhabalar🙋♀️ Perine masajı yapanlar ne zaman başladınız yapmaya hangi yağları kullandınız? Doğum yapanlar varsa doğumu kolaylaştırdı mı? Doktor yapmamı söyledi ama nasıl yapacağım bilemiyorum 🤷♀️
Mdnyldz Hayalizlerim 36.haftani ortalarında başlıyorlar genelde. Zeytinyağı , Hindistan cevizi yağı gibi yağlar kullandiklarini duymuştum. Ama benim tercih edecegim bisey değil .göbeğiniz aşırı büyük değil ise ulaşabiliyorsanız kendiniz o bölgeye yapıyorsunuz ama kimisi eşlerinden destek alıyormuş.
Seyma46-46 Hayalizlerim Bildiğim kadarıyla 35. Haftadan itibaren yapılmaya başlanıyor. YouTube’dan bakabilirsiniz nasıl yapıldığına. Ben zeytinyağı ile yapıcam krem felan da olabilir tabi. Doğuma faydası var tabi perine yumuşadıpı için Doğuma hazırlık yapıyor en azından kesi yıltırmayı önler.
Ipekbocugu Hayalizlerim ilk yapıldığında sadece baş parmak ile bası şeklinde yapılıyor ilkinde biraz yanma vs olabiliyormuş, sonrakilere yavaş yavaş o bölgeyi esnetmis oluyorsunuz bu şekilde belirli bir zaman yapıldığında kesi atılma oranını azaltiyormuş. 32. Haftadan sonra yapılıyor diye biliyorum.
Hayalizlerim Mdnyldz Ipekbocugu Gozdealpu aeh Shahirash 3MelekAnnesi3 bende videolara bakıp yapmaya çalışacağım doktorum buğday özü yağı ile lavanta yağını karıştırıp yapmamı söyledi yağları alıp başlayacağım bakalım
Writebirds Seyma46-46 yırtılmayı kesiyi mi önlüyor nasıl bişi bu perine masajı ki belimize mi yapılıyor
Seyma46-46 Writebirds hayır vajinanıza iki parmakla saat yönüne doğru yapılan bir masaj. İlla ki önler çünkü masajla orayı gevşetiyorsunuz ve doğuma hazırlıyorsunuz tabi ebelerin ve hemşirelerin doğru yönlendirmeleri de önemli doğumda.
Seyma46-46 Writebirds evet doğuma faydası var. Siz ulaşamazsanız eğer eşinizden destek de alabilirsiniz.
Writebirds Seyma46-46 anladım doktorumla da konuştuktan sonra hangi haftadan sonra başla derse ona göre başlarım şuan 33+3
Ipekbocugu Hayalizlerim Hindistan cevizi yağı yada saf zeytinyağı ile yapılacak. Tırnaklar temiz olacak.
Gozdealpu Ben Hindistan cevizi yağı ile düşünüyorum. 32ten sonra başlayacağım. İnternette videolar var nasıl yapılacağı ile ilgili. İlk günler ağrı hissedebilirsiniz ama zamanla yumuşayacak.
aeh bir arkadaşım yaptı iyiki yapmışım daha da çok yapsaymışım keşke dedi. 34 haftalığım 35,36dan sonra bende başlayacağım o buğday yağıyla yapmış ben zeytinyağı kuşlanırım muhtemelen
Shahirash Hayalizlerim bana doktorum zeytin yağı, sarı kantaron yağı, badem yağı bide lavanta yağı karışımıyla yapmamı önerdi, bakalım işe yarayacak mı
Sympktz https://www.img.gen.tr/image/MvZ Banada kuzenimin eşi önerdi ama bende yapıcağımı zannetmiyorum hele eşimden yardım alarak yapmak tuhaf hissettiriyor 🤭🤣🤣
3MelekAnnesi3 Hayalizlerim oglumda yaptım daha dogrusu esime yaptırdım bebek yagı kullandım ben 37.haftada kanala girmişti oglum 39 da suni sancı ile kolay hafif agrılı normal dogum yapmıştım etkisi oldu mu bilemem ama kesi ve dikişim vardı