Merhaba güzel anneler biraz negatif biraz pozitif hikayemle sizlerleyim. daha dün normal mi sezeryan mı korkularım vardı. 37+2 sabahı şeffaf jölemsi bi akıntım geldi nişan olarak adlandırdım ama konduramadım daha zaman vardı. Neyse o gün ben temizlik falan yapmıştım. Ve abartısız bir bütün ananas yedim ve günlük 5 hurma yiyordum bunun etkileyeceğini düşümemiştim. 37+3 gece ananası yedikten sonra 2 gibi yattım uyudum. 3 gibi kalktım hapşırdım tabi ben idrar kaçırdım zannettim tuvalete kalktım. Çamaşırım hafif ıslanmış hala idrar sanıyorken bişey pat dedi ve nerdeyse 1 bardak kadar suyum boşaldı eşimi uyandırdım o sırada suyum geldi diye süreklide geliyor bu arada. Ama hiç sancım yok sıfır.Su kaybettiğim için hemen eşyalarımı aldım ve yola çıktık 45 dk kadar mesafe vardı hastaneme. Arabada tabi 45 dk oturunca nolur arabadan iner inmez bir büyük boşalma daha oldu hastanenin önünde. Neyse sonra beni ebeler kontrol ediyor açıklık 1 cm tamam dedim. Normal doğum düşünüyordum. Çatımda o sırada kontrol edildi. Bebeğim 3200 grm 50 cm di. Ben sabaha 7 ye kadar doktorumu bekledim. Bu sırada nst de bekletildim sürekli. Doktor gelince açıklığa baktı 1.5 cm di gece 4 den 7 ye kadar sancısız böyleyse doğururum ben demiştim. Suni sancının en düşük ayarında verdiler. İnanın saat başı yarım santim ilerliyordu gücüm kalmadı doktorumda epidural vermedi. Öğlen 11 den 2 arası bende fulu idi çünki o kadar zor sancı görmedim hastaneyi inlettim beni sezeryana alın diyerek hele bi de sancı varken açıklık kontrol ediyorlardo ölüm gibi bişeydi. Bi yandan annem biir yandan eşim belime masajlar yapsada yoktu faydası. Bebeğin kafası daha kanala yerleşmemişti. Doktorum son kez geldi ve karar vermemi istedi artık akşama kadar sancı dayanacak gücüm yoktu asla ıkınamaZdım. Bni aezeryana aldılar acil bir şekilde ve spinali vurdular artık ben leyla oldum😂😂 herşey pamuk oğlumun sesini duyuncaya kadar çok güzel tarif edilemez duygu idi çok güzel. İnanın uyuşukluğum geçince çok aman aman ağrım olmadı hemen ayaklandım çok kolay kalktım. Keşke en başından sezeryan isteseymişim dedim. Herkesin acı eşiği farklıdır illaki benim yüksek derdim ama asla dayanamadım😢 olsun oğlum şuan yanımda misler gibi emip uyuyor. Söylemek istediğiniz sorular varsa seve seve müsait oldukça cevaplarım.
benim kanamam fazla olmadı o yüzden normal uzun ped kullandım.
meryem ana otu asla işe yaramadı
doğumdan aonra hemen korsemi taktım asla çatlağım yok.
veeeee son sürpriz oğlum doğuştan sünnetli sadece küçük düzeltme operasyonu geçirecek🥰