Merhaba gurbetçi anneler,
Bugün ebe ile randevum vardı. Bana söylediklerini genel olarak ileteyim. Ben Nrw de yaşıyorum, belki eyalet farklılıkları olabilir.
- magnezyum hapını kullanmayı 32.haftada bırakmamı söyledi, kasılmaları engelleyebilir diye.
- ilk etapta bebege cok fazla bakim malzemesi gerek yok, sadece mandelöl yeterli oluyor, yıkanması da sadece suyla öneriyorum dedi.
- süt pompası için de kendin almana gerek yok, doktorundan recete alıyormussun, o recete ile eczaneden ücretsiz ödünç alınıyormuş.
- Suyun geldiğini hissettiğin anda direk doktoruna yada kararlaştırdıgin hastaneye git evde bekleme dedi.
- doğumdan sonra 16 defa( 8 haftaya kadar) ebe ev ziyaretine gelecek. Yalniz ilk 2 hafta hergün gelmeyi tercih ediyorum, emzirme - göbek bakimi- bebeği takip açısından önemli dedi. 16 defadan fazla gelmesini istersem kendim ödemem gerekiyor.
- Hastane tercihinde bulunurken o hastanede cok doğum oluyorsa, ebeler pek ilgilenemiyorlar ve seni bir an önce eve yollayıp yeni hasta alma derdinde oluyorlar dedi. O yüzden daha az doğum olan bir hastaneyi secmeni öneririm dedi. İstersen hastanenin icinde cocuk bölümü olmasına dikkat edebilirsin, herhangi bir durum olduğunda (Allah korusun tabii de) önlem alınması amaçlı.
- koronadan dolayi gidip hastaneleri gezemiyorsun ama dijital olarak toplantı oluyor dedi. Hastanelerin internet sitesinden Kreißsaalführung için randevu oluşturabilirsin dedi. Şef doktor, ebeler ve ciftlerle görüntülü konuşma şeklinde oluyormuş. Aile odasi ücretleri nasıl, koronadan dolayi refakatçi kalabiliyor mu vs gibi soruları sorabilirsin dedi.
Şimdilik bu kadar hanımlar aklıma geldikçe yorumlarda yazarım ☺️