byzza16 Kızlar bugün şeker testi yaptırdım tokluk şekeri sınırı 140 olması gerekiyormuş fakat benim 152 çıktı doktorum 1 hafta yediklerine dikkat et bakalım dedi. Şekeri yüksek çıkanlar var mı? Nasil beslenmeliyim bu süreçte bilgisi olan var mı
Melike byzza16 Gebelik şekeri çıkmadı ama doktorum Ekmek, hamur işi , pilav , makarna gibi yiyecekler yememen gerekiyor yoksa şekerin çıkar sen uğraşırsın demişti. 🤷🏻♀️
Taze_gebe byzza16 kahvaltıda yumurta domates salata peynir zeytin bol yeşillik ve 2 dilim esmer ekmek yiyebilirsin ara öğünleri atlama bir meyve ve süt veya kuruyemiş+meyve öğlen çorba yanında 6 yk sebze yemeği veya 3-4 köfte/tavuk/et bir dilim ekmek pilav varsa ekmek yok salata ve yogurt yine ara ogun aksam da ayni oglen gibi işin özü miktarlar ve dengeli yemek var kabaca düzenimi yazdım diyetisyen kontrolündeyim
Ertan-tina82 byzza16 Öncelikle geçmiş olsun! Evde şekerinizi nasıl takip ediyorsunuz ? seninle aynı durumdayız ben şeker beyaz ekmek pirinç tatlı hamur işini kestim ne kadar zorlansam da dayanmaya çalışıyorum sürekli canım tatlı istiyor dayanmak zor maalesef:( ona rağmen sabah aç karnıma yapılan test hep yüksek çıkıyor tokluk iyi çıkıyor kalan öğünlerde de yediğime ictiğime bağlı oluyor yanı sabah açlık hariç sorun yaşamıyorum ama sabah aç karnıma kalkar kalkmaz mı testi yapmak gerekir yoksa açlık hissedince mi onu çözemiyorum sadece
Nundiyebiri byzza16 diyetisyene yönlendirmesi mi bende şeker hastasıyım bir hasta diyet yaptım diyetle kontrol altına alınıyor mu diye alınamadı benim ki şimdi insülin e başladım
Taze_gebe byzza16 hiç şeker çıkmasını beklemeden önlem alırsan daha iyi olur çünkü bu listelerde de her şeyi yiyoruz ztn sadece ölçülü saatli mesela şekerli meyveyi gündüz yemeliyiz muzu mesela ama yeşil elma sonraki öğünde daha mantıklı gibisinden bol ve yürüyüş bir de
byzza16 Taze_gebe evet aslında listedekilere günlük yiyoruz ama saati ve miktarı önemli. Ben tatlıyi hiç sevmem sadece bu aralar fazlasıyla gazoz ve kola içtim içim yanıyordu resmen ama bundan sonra icmicem
Taze_gebe byzza16 onları bırakırsan çok fark eder ztn emin ol ☺️ Ben de süt yoğurt kefir her yerimden akıyor allah günah yazmasın bıktım kahvaltıda süt öğlen akşam yopurt ayran mutlaka gece kefir😂 brbek gelince valla yiyeceklerimi listeliyorum😂
MucizeAnnesii Ertan-tina82 sabah kalkar kalkmaz ölçmek lazım . Şeker cihazı aldım . Onunla takip ediyorum . Yemek yerden ağzıma lokma attığım ilk andan itibaren bir saat sonra ölçüyorum . Kaçıncı haftadasın ?
byzza16 Ertan-tina82 teşekkür ederim. Şeker ölçme cihazı aldım eczaneden onunla takip ediyorum. Benimde açlık yüksek çıkıyor anlamadım 100-110 arası çıkıyor sabahları. Tokluk iyi şimdilik düştü ama bakalım. Bende beyaz ekmek yerine tam buğday alıyorum pirinç makarna falan kestim bakalım yemicem bu aralar
Ertan-tina82 MucizeAnnesii Aa öyle mi o zaman kalkar kalkmaz yapılan test geçerli ise benimki baya yüksek :((( Ben biraz açıkmayı bekliyor hareket ediyor öyle yapıyordum o zaman biraz normal çıkıyor onun dışında kalkar kalkmaz 105 falan çıkıyor:( 28 haftalığız canım sen kaç haftalıksın ?
Ertan-tina82 MucizeAnnesii Bende şeker ölçme cihazı aldım her gün ölçüyorum ama bazen elimi yıkamadan yaptığım zaman yüksek çıkıyor birde her bir parmaklara denedim her birinde biraz oynuyor
byzza16 Nundiyebiri yok sınırda çıktığı için diyetisyene şuan gerek yok ama 1 hafta boyunca takip edelim dedi tabi bu 1 haftada şekeri kestim bakalım duzelirse devam duzelmezse diyetisyene gidicem. Sizin kaç cikmisti şeker yüklemesinjn sonucu?
byzza16 Nundiyebiri evet sabahları kalkınca aç ölçüyorum.sonra kahvaltıdan 2 saat sonra. Her yemekten önce ve yemekten 2 saat sonra olarak takip etmemi istedi. Şeker ölçme cihazıyla takip ediyorum tokluk normal çıkıyor açlık bir tık fazla
Nundiyebiri byzza16 bana da ilk başta öyle demişti sonra bir saate düşürdü ama benim ozaman ikisi de yüksekti şuan yavaş yavaş düzene bindi çok şükür