Öncelikle yazıp yazmamak konusunda kararsizdim hanımlar cunku dogum yapacak olan insanları kotu etkilemek istemem fakat bende dogum hikayemi paylaşayım sizinle unutmamalıyız ki herkesin hikayesi başkadır ve her birey kendinden mesuldur etraftaki olumsuz öneri ve dogum tecrubelerine takılmayın Rabbım yar yardımcınız olsun 🤲 neyse uzatmalara çalışıp kisa tutup doguma geçeyim… 🥺
Öncelikle 30 nisan akşam saat 10,11 sularında Ñişanimin gelmesiyle başladığını anladim dogumumun daha sonra emin olmak için bi sure bekledim ve sancim suyum gelecek mi diye emin olmak istedim hatta burada paylaştım dahi dogum yapacağımı..
Neyse derken sahur falan edildi gece 4 gibi hastaneye gittim ve dogumhanede aşağıdan muayeneye acikligima bakıldı 3 cm aciklikti yatış yapılsın dedi doktorum derken hikayemiz burada başlamıştı bile …
Daha sonra kendi sancilarim hafif hafif başlamıştı regl sancısı şeklinde ve vitamin takviyesi serum takılmışti serum beraber surekli ayakta kaldım egzersiz ve yürüyüşler yaptim sancilarimsa giderek artıyordu..
Daha sonra saat 6,7 sularında sancim artmaya siddetlenmeye başladı ben gayet sakin metanet ve rahat ilerliyordum yanımda annem ve kayinvalidem vardi onlar dahi neden sesin çıkmıyor rahat ol bağır ne kadar dirayetli dayaniklisin diyerek taktir ediyordu beni hem doktorum hem yanımdaki yakınlarım.. nereden bilebilirdim birkaç saat sonra şekilden şekle gireceğimi 🥺
Sizleri bu noktadan sonra olumsuz etkilemektedir istemem fakat asıl hikayem burdan sonra başladı diyebilirim neyse sonra sayını sayamadığım kadar aşağıdan muayene edildim devamli nst aşağıdan muayene derken o berbat bir histir yürüyüşler egzersizler falan derken acilmamin artmasını ve suyunun gelmesini bekliyorduk derken yarim saat içinde 4 cm acıktığım oldu ve doktorum çok güzel ilerlediğini söyledi suni sanciya gerek yok acipma ve sanci gayet iyi başarılısın çöl kısa sürede dedi ve ben artık dayanılmaz halde artmış sancilarimla baş etmeye çalışıyorum yine gıkım dahi çıkmıyordu..o kadar dirayetli ve dayanıklıdır sonra saat 11,12 arasi yani öğlen artık dayanamaz hale gelmiş ve feryad ediyordum cunku gecenin saat 4unden beri sanciliydim ve giderek dayanılmaz hâl alkis artık direnecek gücüm de yoktu ve en kötüsü o artmış savcılarla ayakta mücadele etmek yerine nstye bağlıyorlar orda cekiyosun yatarak berbat his o surekki aşağıdan muayene muayene zaten danciliyim dayanılmaz halde hemde bide o muayene önüne gelen aşağıdan elini sokup karıştırıyor ve en kötüsüne ben saatlerce o sancıyı çekmeme rağmen hereey güzel ilerliyordu fakat karnim hala top gibiydi ve yukaridaydi bi gidim aşağıya inmiyor karnim taş kesilmişti resmen 🥺 neyse velhasıl artık avazım çıktığında bağırıyorsun odada yalvarıyorum hemşireler bu çocuk hiç aşağıya inmiyor ben saatlerdir sanci çekiyorum çektiğim acı cabasi kendiliğinden gelmesini beklemeyin diye hersey güzeldi fakat benim tek sıkıntım onca sancıyı açılmaya rağmen cocuk kanala hic girmemisti ve ben eziyet görüyorum resmenn..
Derken 9 cm acilma oldu biraz suyum geldi ve ben dayanamaz hal alınca bağırdım beni dogurttun ya da kesin sezeryana alın yalvarıyorum onca saat sanci çekip dogurmnaka ne demek cocuk hic inmedi aşağıya en son dogumhaneye aldılar ve dogum icin hazırlıklar başladı ama bende ne nefes kaldi ne ses nede takatim kaldi saatlerdir sanci çekiyordum acilmam 10 cm olmuştu ama bebeğim gelmiyordu 🥺 sonra 2 tane hemşirenin dilekleriyle karnıma bi anda afedersiniz binmesi bastırmış yüklenmesi ne derseniz resmen üstüme çıkıp batırdılar bebek doğsun gelsin diye ve ben zaten acı içinde kıvranırken bird eo bastırmaya ölüyorum sandım ve öyle feryad ettimki cocuk kanala indi tam geliyor kurtuluyorum derken bi anda cocuk geri gitti gene ve o sırada yan odada başka kadın doğuruyor o doğusunda beni tekrar kaldırıp onun olduğu yere aldılar dogumhanede çıldırmak üzereydim aynı hazırlıklar tekrar oradaki yapıldı ve tekrar 2 ebe hemşire karnıma dileğiyle var gücüyle üstüme çıkıp batırdılar ve ikiniz istiridye başladım ama artık hastane ilerlesin bağırıyorum o derece canim yanıyordu ortam yirtiliyordu sanki derken cocuk indi aşağıya ama hala doyamıyorum ve kestiler beni derken kafası çıktı ve bebeğim dogdu sonra dikislerim atıldı 12 buçukta doğmuştu bebeğim gece 4 te başlayan servuenim öğlen 12 buçukta bitmişti ve ben ne hale gelmiştim siz düşünün hersey olması gerektiği gibi giderken sırf çocuğun kanal inememesiyle yaşadığım bu acılı dogum hikayem böyle hanımlar suan da 5 gunluk olduk dikiş ağrılarım var sizi kötü etkilemek istemem herkesin hikayesi başka oluyor benimde böylesi Rabbım yardımcınız olsun 🙈🤷♀️🤰🥺🥺🥺