Merhaba Anneler ve çok heyecanlı anne adayları 😇 Öncelikle söylemeliyim ki çok güzel hamilelik geçirdim bel ağrılarım hiç bitmedi ama bulantı kusma halsizlik fazla yaşamadım malum pandemi hep evdeydik ama hamilelik beni yataklara düşürmedi sürekli aktiftim temizlik ve yemekle 😊 Normal doğum istiyordum ama bi o kadarda cesaretim yoktu biraz paniğim var her türlü olumsuzluğu kafaöda kuruyordum. Son haftalara doğru stresim artmıştı derken tam geçen hafta bugün hemde bu saatlerde yine temizlik yaparken akşamına suyum geldi burda post açmıştım suyumun geldiğini başta anlamadım idrar sandım baktım sürekli geliyor doktora haber verdim hastaneye git ebe hanım ilgilenicek dedi duş alıp çantalarımızı alıp çıktık. Hastaneye gidesiye kadar taytım sırıl sıklam olmuştu. Ebe hemen alttan muayene etti nst ye bağladı suyun sızıntı şeklinde geliyor korkma şuan doğum başlamış değil ama seni yatırıyoruz dedi. Aklım evdeki yarım kalan işlerdeydi 😂 ağrım sancım hiç bişeyim yoktu ama suyum damla damla sürekli geliyordu hasta bezi takmışlardı baya dolmuştu yani. O gece sabaha kadar uyumadım bende tık yoktu sabah 10 gibi doktorum geldi kontrol etti açıklığıma baktı yanlış hatırlamıyorsam 2 3 cm açıklık vardı beklicez olmadı suni sancı veririz doğumu başlatırız olurmu dedi olur dedim. Derken öğleni geçti miğde bulantısı için serum takıldı odada sürekli yürüdüm Pilates topunda hareketler yaptım deli gibi uykum vardı ama uyumadım uyuyamadım. Suni sancı takıldı öğlen 2 3 gibi adet ağrısına benzer sancılar gelip gidiyordu. Derken iftar vakti geldi ağrılarım arttı kaynanamla annem belime sürekli masaj yaptılar aşırı rahatlatıyor yavaş yavaş dozu arttırdılar akşam 10 11 sularında sancıdan duramıyordum bu kısımda zorlandım ama kısa süre okadar olucak 😊 bu arada açıklığı 2 cm 2 cm artıyordu 2den 4 oldu 4den 6 cm en son 8 cm olduğunda bağırıyordum dayanamıyorum diye ama sanırım suni sancının etkisinden. Ebe sürekli yönlendirdi secde pozisyonunda 10 20 dakika bekledim lavman yapıldı en son doktorum geldi doğumhaneye alındım doktorum gelesiye kadar ebe bana sürekli ıkınmamı söylüyordu her dediğini yaptım sakin kalmaya çalıştım derken doğumhaneye girince yani doğum başlayınca 15 20 dakika içerisinde doğurdum 🥺 büyük bi ıkınmayla sabırla duayla onların yönlendirmesiyle bebeğim koynumdaydı nasıl dua ettiğimi Allaha nasıl yalvardığımı bilmiyorum doğumhanede biraz zorlandım herkes gibi ama yavrumu kucağıma aldım herşeyi unuttum ağrım acım hiç bişeyim kalmadı baya koynumda durdu sonra alıp yanımda giydirdiler 1 dakika ayırmadım gözümü ondan şoktaydım inanamadım gerçi hala rüyada gibiyim ama alışıcaz 😊 Ben kesim var sanıyordum ama sanırım biraz yırtılma olmuş doktorum söylemedi dikiş şeklinden burda birinden okumuştum doktorum beni dikerken kaç tane dikişim var dedim az dedi. Perşembe günü randevum var daha detaylı öğrenirim durumumu. Doğumhaneden çıktık dinlendim çocuğumu emzirdim bütün gece yine gözümü ayırmadım arada sırada vajinama sancı giriyordu dikiş yerim birazcık acıyordu yan oturuyordum ama dayanılmicak kadar değil bugün 1 hafta olucak çok çok iyiyim hatta eve geldiğimden beri düzgün yatmadım uyumadım oturmadım çok şükür iyiyim yani. Çok korkuyordum ama başardım sizde kendinize güvenin olucak yapıcam diyin inanın başarıcaksınız 1 haftadır mutluluğum sevincim evimin neşesi çok farklı ben burda doğum hikayelerini okurken hep ağlayarak okurdum benim doğumun nasıl olucak diye Allahıma binlerce kez şükürler olsun bebeğimede alıştım onun içinde korkmayın mis gibi bakıyorsunuz biraz uykusuz kalıyorsunuz evet ama sonuna kadar değer🤲 bu arada yazmayı unuttum ama meryem ana otu kullandım sancım başladığında suya koydum bildiğim bütün duaları okudum internettende okudum eşime anneme kayınvalideme herkese beklerken okuttum gittim geldim kontrol ettim çok güzel bi şekilde açıldı ben birazda ona inanıyorum merak ettiğiniz herşeyi sorabilirsiniz Allah sizede çok güzel mis gibi doğumlar nasip etsin güzel anneler 😇pamuğum fırsat verdikçe sorularınıza yorumlarınıza bakıcam ❤️😍