Zynp_H tabii. geç dönebildim, affola. yavrunuz sağlıkla, hayırla gelsin.
tek isim düşünmenize çok sevindim doğrusu. ecem ve maysa….
ecem kraliçem gibi bir anlamda diye düşünüyorum. bu arkadaş ilişkilerinde vs güzel olabilir ama ecem hanım, ecem abla, ecem teyze, ecem kardeş şeklinde düşünülünce bana garip geldi. kraliçem hanım, kraliçem teyze…ecem telaffzuyla güzelken sürekli birine kraliçem demeyi garipsedim aslında. ece olduğunda da durum çok değişmiyor bence. bir de tamamen şahsi kanaatimce yabancı duruyor. krallık, kraliçelik kültürümüzde bir unsur değil. bu isme karşı fikirlerim böyle ama bunlar sizin aklınıza “caiz değil mi yani?” sorusunu getirmesin. bunun mutahabı ben değilim çünkü ben fetva mercii değilim. isimler konusunda bilgisi olan bir hocaefendiye sorulabilir yahut internetteki güvenilir, kimin verdiği belli olan fetvalara bakılabilir.
maysa ismi çiçek,çimen, fidan anlamında diye rastladım. internetteki bir sitede yaz aylarında açan çiçekler, yeşeren bitkiler anlamında da yazılmış. anlam olarak bir sıkıntısı yok gibi ama bu isim de garip bence. bir insanın yaz aylarında açan çiçekler diye çağırılması tek bana mı garip geliyor bilmiyorum ama…. profilinizde isimle dalga geçilebilirliğini yazmışsınız, bunu düşünmeniz çok iyi olmuş çünkü sonrasında evlatlarımız bunun ceremesini çekiyorlar. caizliğini yine bir hocaya sormalısınız. benim fikrimce bu ismi koymasanız daha iyi olur.
isimler sürekli duyduğumuz seslerdir, önemlidirler. çocuğunuza sürekli ne demek istersiniz ve bu sürekli söylemek istediğiniz bu şey Allah’ın nezdinde ne durumda diye düşünmenizi öneririm. eşiniz de -Allah razı olsun- size bırakmış madem eşinizi ahirette zora sokmayacak bir isim seçin ki pişman olmasın bunu size bıraktığına. çünkü ismi kim seçerse secsin hesabı babanındır.
mesela şifa ismini hiç düşündünüz mü? sahabelerden bir hanım insanların hastalıklarını iyileştirdiği için şifa diye anılmaya başlamış. çocuğunuza sürekli şifa dediğinizi düşünün…bir de sahabe hanimlardan birini hatırlatacak… ben sizlere isim listesi de yazabilirim. siz bana aklınıza gelen her ismi sorabilirsiniz. dilerseniz aynı isimle bir instagram hesabım var, orada mesajlaşabiliriz…