MrsAkuzum Herkese merhaba, 38+2deyim. Bugün çatı muayenesi oldum. Öyle abartıldığı gibi bir durum yok. Hayatınızda 1 kez dahi vajinal ultrason olduysanız eğer aynı his diyebilirim. Korkulacak ya da acı veren bir durum değil. 37. Haftadan bu yana perine masajı yapıyorum. Esneklik sayesinde ilk başta ebenin dokunduğunu bile anlamadım. Bende hiç açılma yoktu diye ebe 10dk kadar uyarmak için çabaladı. Baskı artınca kasık ağrısı biraz oluyor o kadar o da hafif adet sancısı gibi. Size tavsiyem çatı muayenesine idrara sıkışık iken gitmeyin. Tuvalet ihtiyacınız olmaz ise baskıyı daha az hissedersiniz. Bir de perine masajı yapın. 41. Hafta dolana kadar her hafta uyarmak için yapacağız dedi bunu doktor. O zamana kadar gelir belki minnoşum. Herkese hayırlı doğumlar:)
Oznur_parlakk MrsAkuzum perine masajı nasıl yapmalıyız z, bende perşembe günü 38 haftalık olacağım ve o gün randevum var, bu preine masajını duydum ama detaylı okumadım, yardımcı olur musunuz nasıl yapmalıyız, tehlikesi var mı yanlış hareket ile 😍
MrsAkuzum Oznur_parlakk Ben kendim yapıyorum ama eşinizde yapabilir. Hakiki zeytinyagi ve sarı kantaron yağı ile yapiyorum. Hindistan cevizi yağı da okur ama benim alerjim var diye kullanamıyorum. Bas parmak ya da işaret parmağı hangisi kolayiniza gelirse 3 6 saat yönünde hafif yay çizerek ve aşağı doğru esnetmeye çalışarak yapacaksınız. İlk 2 3 seferde acıyor hatta kemik gibi derideki sertliği bariz hissediyorsunuz. 3.seferden sonra kendiniz bile esnemeyi hissedeceksiniz. Hergün yapmanızı tavsiye ederim. bu videoda açıklayıcı gösteriyor.