Bugüne kadar burayı sadece uzaktan takip ettim ne bi başlık ne bi yorumda bulunmadım. Ama bugün dogum hikayemi yazmak istedim. Normal dogumdan korkan arkadaşlar için. Normal dogumdan korktugum için daha hamile kalmadan bile kafamda hep sezeryan doğum vardı. Doktoruma ilk gittigimde direk söylemiştim. Normalde kolay olsun diye doktorlar direk kabul eder ama benim doktorum kabul etmedi 39 haftaya kadar normal olması için o ugraştı bende sezeryan olsun diye onu ikna etmeye çalıştım 🙂 en son ikna ettigimi sandım 40 haftada sezeryan günü verdi ama bebegimin daha öncesinde gelecegi çok belliydi biraz kandırıldım gibi oldu 🙂 tam 39 haftamda sancılarım gelmeye başladı eşimin işten gelmesi filan hastaneye gittigimde 6 cm açıklıgım vardı hemen epidural yapıldı ebemden bin kere razı olsun seni sezeyana alamam bebek çok aşagıda filan diye ikna ettiler beni ve bi jel sürdüler yarım saatte açılmam 10 cm oldu ve tek gran acı agrı sancı çekmedim. Ama sıra ıkınmaya geldiginde beceremedim. Ama bende nefes sorunu da var o yüzden nefesim hiç yetmedi aşırı acı çektim o anda eşime bagırdım bida sana çocum yok diye ebeyle doktora bagırdım beni kandırdınız yalancısınız diye 🤣 ama 9 dk da dogumum gerçekleşti ve dogum haneden bebegim kucagımda odaya çıktım 🤗 yani aslında korkulacak bişi yokmuş. Korktugu için sezeryan düşünenler bi kez daha düşünebilir.