Merhabalar normalde okuyucuyum sizin için hesap açtım. Zira sizi benden iyi kimse anlayamaz.
Ben 14+5 haftalık ikiz gebeyim. Ve 11+6da takibimizi de yapan perinatalogumuz ense kalınlıklarımızı bir bebek için 4.9 diğeri için 2.4 olarak ölçtü. Yıkıldık haliyle. Ben de eşim de doktoruz üstelik anksiyetemizi hayal edebilirsiniz. Ağlaya ağlaya çıktım. Biraz sakinleştikten sonra doktorumuzun yanına döndük. Hemen koryon villüs örneklemesi yapıldı. (4.9mm olan için)Temiz geldi.
Ama kültüre de gidiyor o sonuçlar 1 aya geliyor.
O sonuçlar gelmeden 2 hafta sonra kontrolümüz oldu geçen hafta. 4.9 olan 2.8 mme gerilemiş (13+6da)çok şükür🙏🏻🙏🏻🙏🏻, 2.4 olan 1.8e gerilemiş.
ama o 4.9 bizi çok rahatsız etti. Bazı nadir genetik sendromlar için gen ekson analizi diye bir test yaptırdık. O test türkiyede 2-3 merkezde yapılıyor. Ve 5-6bin tl arasında.
ama riske edemedik. Sonuçlarını bekliyoruz. Ama diğer gelişimleri iyi olduğu için şindi iyi hissediyoruz.☺️🙏🏻
Naçizane önerim, bir perinatologa muayene olman ve onun yönlendirmesi ile takibini yaptırman☺️Moralini bozma 3mm üst sınırda sayılıyor 4,4.5 üstü korkmalı sen korkma☺️🙏🏻
Ama yine de garantiye al süreci. Perinatolog fikri al. Bulunduğun ile göre araştır kuzum.