Merhaba kızlar buraya ilerde bence ismini çok duyacağımız bir doktor yazıyorum. Başımdan geçen olayları tüm açıklığıyla anlatacağım. Belki sizlere de fikir olur.
ben Siirt’te yaşıyorum ancak işim nedeniyle. Hamile kalma sürecimi doktor eşliğinde yürütmek isteyip direkt Batman MedicalParka gittim. İsim vermeyeyim bir doktor (onun da sevenleri var o konuya girmeyi çok istemiyorum) bana nedense sürekli ileri boyutta hastaymışım gibi tedavi uyguladı. O süreç beni o kadar yıprattı ki çocuğumun olmayacağına, olsa da bunun yalnızca tedavi ile gerçekleşeceğine inandırıldım. Bir sürü masraf bunu zaten geçiyorum ama her gitmemde istisnasız her gitmemde bana “şunun yüksek, bunun düşük, şunun şöyle böyle ” sürekli tuhaf tuhaf ilaçlar veriliyor. O ilaçlar bi şeyimi düzeltse bi şeyimi bozuyor. Ayrıca ben sırf ayrıcalıklı olsun sürünmeyeyim diye özele gidiyorum her gitmem de 30-40 dk bekliyorum. Doktorun odasından aceleyle çıkarılıyorum. Aklıma gelenleri bile soramıyorum. Sonra bi gün bu doktor bana yine bi ilaç verdi. İnternette okudum yan etkileri o kadar kötü ki devlete gidip herhangi bir doktora danışayım dedim. Gittim ki doktorun bana söylediği sadece şu oldu “senin tüm değerlerin normal neden kendine bunu yapıyorsun? ” bu ilaçları kullanma bunlar sana kalıcı zarar verir. Tek yapman gereken bu psikolojiden kurtulmak dedi. Eve geldim tüm ilaçları çöpe atıp kendime söz verdim bir daha olana kadar doktora gitmeyeceğim, zamana bırakacağım diye. O ay gerçekten hamile kaldım çok sukur. Normalde o rahatlatıcı konuşmaları yapması gereken seninle daha çok ilgilenen özeldeki doktor olması gerekirken Faris hoca her soruya muhteşem cevap verdi. Gebelikten sonra da sürekli tedirgin şekilde faris hocaya gittim, gitmeden sorularımı kağıda yazdım. Kağıdımı aldı sorularıma tek tek yazarak cevap verdi. Özeldeki doktor bile telefonunu vermezken/verse de mesajlara cevap yazmazken devletteki doktor bana numarasını verdi. Normalde eşlerin girilmesine izin verilmiyor. Eşimi götürmemiştim bana eşini niye getirmedin o da dinlesin kalp atışlarını vs dedi. Neyse demem o ki inşallah bir gün burada onun ismini aratan şanslı bir anne adayı/ hasta olur. Ne kadar şanslı olduğunu bilsin ☺️