Merhabalar kızım 21 aylıkken doğum yaptım oğlum şuan 53 günlük. Kızım aşırı kıskan huniyi taktım geziyorum ama şu hikayemi yazayım dedim. Özelde kontrollerimi oldum epidurali kesinlikle istemiyordum ona göre hastanedeki doktorları tek tek denedim sonuncusunda karar kıldım. Hamileliğimde hep enfeksiyonum kasılmalarım ağrım sızım oldu çok zor bi süreçti. 39+1 de su sızıntısı şüphesiyle devlet hastanesine gittim ebe 4 5 cm açıklığım olduğunu doğumun başladığını söyledi kendi hastaneme gitmek istediğimi söyledim 1 saat falan mesafe vardı riskli olduğunu 2. Doğumum olduğu için yolda bile doğurabileceğimi söyledi kağıt imzalıyıp çıktım ağlaya ağlaya eve gidip valizi aldık hafif sancılarım vardı çok korkmaya başladım acıcak bişi olcak diye sürekli ağladım. Evde meryem ana otu vardı suya koyup bi yudum içip komşuma verdim. Hastaneye gittik ebe baktı 4 cm falan ama hissetmeden böyle açıldıysa doğum heran olabilir eve gitmeyin dedi aslında sancı falan yoktu evde çekmek istiyordum ama hissetmem diye korkuyordum yatışı kabul ettik 9 a doğru. Annem yanımda kaldı. Geceliğimi giydim koridorda yürümeye başladım yemek yemem su içmem yasaktı. Yürüdüm yürüdüm 6 cm oldu şiddetli sancım yoktu. Gece 12 gibi 8 cm oldu arada şiddetli giriyordu doğum işte bu dedim keşke eve gitseydim işte sancı bu diyordum. Ama sonra açıklık ilerlemedi sürekli yürüdüm yoruldum ama kızımı düşünüp yürüdüm arada nst bağlandım taşikardi oluyordum ebe de korktu sezeryana dönebilirdi ama kalktım nefes aldım yürüdüm uykum geldi yoruldum ama durmadım yürüdüm. 4 gibi suni bağlandı ama çok az etki edecek dedi ebe. Yürüdüm az dinlendim. 7 gibi biraz arttırdı sancım biraz şiddetlendi ama dayanıyordum epidural istemedim önermediler de iyi dayandın dediler ama açıklık 8 de kaldı artmadı. 8 gibi doktor geldi suyumu patlattı sancı acaip artmaya başladı. Ebe gitti sabah görevli ebe geldi. Hayatımda aklıma geldikçe dua ettiğim bir melek kendisi. Pilates topu getirdi belime masaj yaptı destek oldu ebe gibi ebeydi. Sancılarım arttı eliyle açtı ama kontrol için bile yatağa yatmak ızdıraptı canımdan can gidiyordu çığlık atıyordum yapamıcam nolur yapamıcam nasıl canım yandı doğumhaneye gittik bebek aşağı inmiyordu geri odaya geldi sancın yokken zıpla sancı gelince topla 8 çiz dedi ebe elimi tuttu belime masaj yaptı yerlere yattım taşları tırnakladım gel artık gel oğlum diye o acıyı anlatmaya kelimeler yetmez ıkınma gelince söyle dedi ebe ama yoktu böyle 1 saat falan sürmüştür 11 gibi ıkınma geldi sandalyeyle doğumhaneye geçtik ıkın dedi ebe doktor son dk girdi bebeğin kafası çıkmak üzereydi tuttu ıkındırdı çekti. Ama bitmedi bide bastırarak eşini doğurttu. Oğlum çıkarken içimin yırtıldığını hissettim bide doktor daha önceki doğumumdan olan dikiş yerini kesti. Zordu anne olmak o doğum o an sonrası da travma oldu dikişlerim doğum anı lohusalık. Oğlum 3695 gr doğdu şükür sağlıklı. Lohusalık da geçti. Doğum yaptığım günün akşamı hastaneden çıktım kızım durmadığı için. Doğum kendine özel rabbim herkesi sağlıkla evladına kavuştursun. Oğlumu sünnet bile ettirdik doğdu büyüyor darısı başınıza inşAllah
-