Bebegim_65 canım brnim vardı sorunlu geçti hamileliğim yazmaycaktim Korel bozmamak için ama dikkat et diye yazıyorum ilk önce perinetoloji doktorun olsun o takip etsin yada riskli gebelik doktoru bul kendine çünkü rahim ağzında kısalma oluyor eğer bebek perdeye yakınsa yada bebek sigmazsa büyüdükçe progestani zaten eğer riskli gebelik dokturna gidersen veriri hatta haftalık proluton ignede verir 11. Haftadan iti baren rahim ağzı uzunluğunu iki haftada bir olcturmen lazım kısalma açılma olursa dikiş atılıyor rahim ağzına açısı ağrısı yok eğer kısalma fark edilmez açılma olursa enfeksiyon riskin oluyor buda kesenin delinmesi ne sebep oluyor erken doğuma neden oluyor ,benim de kanamam oldu tabi ileriki haftalarda düz normal doktorlara gidiyorum bişey yok diyolardi doktrumunolmadigi bı gün rsikli gebelikdotoeuna bir gittim 19. Haftada rahim ağzı kısalmış dikiş gerekli diskis atılana kadar 20 . Haftada 1 santim açılma oldu öyle dikiş atıldı tabi sonra ben yine düz doktora devam ettim kafasız gibi enfeksiyona bişey bakmadı 27. Haftada enfeksiyondan kese delindi ve suyum geldi ister iyi gitsin ister kötü gitsin asla normal doktra gitme çünkü bebeğin nereye yerleştiği sigip sigmayacagi perde esnekmi degilmi hiç belli olmaz kötü bı tecrübem olacağına önlemini al