Merabalar. Ben kızıma 4 aylıkken verdim uyku eğitimi şuan 9 aylık ve uzun süredir kendisi uyuyo. Şuanda uyku eğitimi danışmanlığı yapmak için eğitim alıyorum. Öncelikle gerçekten sabır gerektiriyo kararlı olup kendinizi hazırlamanız lazım. 2 gün uygulayıp ertesi gün bozarsanız herşeye sil baştan başlamanız gerekir. 1 yaş bebekler daha küçük aylara göre daha bilinçli olduğu için işiniz biraz daha zor olcak. Ne kadar sürede alışır derseniz çocuktan çocuğa değişiyor ama en fazla 1 ay gibi bir süre zarfında kesinlikle alışmış olcak. Daha küçük aylardaki bebekler en geç 2 haftada kendi kendine uyumayı öğrenmiş oluyolar. Öncelikle uyku rutini oluşturmanız gerekicek ki çocuğunuz uyku saati geldiğini anlasın. Havalar ısınıyo zaten sizin için zor olmuycaksa her akşam banyo arkasına mama onun arkasınada 5 dk kitap okuyarak uyku rutini oluşturabilirsiniz. Banyodan kastım uzun uzun değil zaten en azından suyun altına girip çıkması bile yeterli. Burdaki maksat uyku saatinin geldiğini kavraması. Odasında gece lambası tazında loş bi ışık olması lazım kesinlikle aydınlık ortamda yatırmıyoruz. Banyo zor gelcekse eğee onu devre dışı bırakabilirsiniz ama işinizi kolaylaştıran bi rutin aslında. Her akşam aynı saatte ‘artık uyku saatimiz geldi’ tarzında belli bi cümleyle odasına götürüp pijamalarını giydirmelisiniz arkasına beslenme onun arkasına kitap,ninni olabilir ama 5 dkdan uzun tutmayalım. İlk başlarda yataktan kalkıp kaçabilir çok ağlayabilir ama bunlara kesinlikle taviz vermeyip ‘artık uyumamız gerekiyo’ diyerek yanında beklemeniz gerekiyor. Bu süre ilk başlarda 2-3 saat bile sürebilir o yüzden kesinlikle sabırlı olmanız lazım. Gündüzde aynı şekilde olcak sadece banyo yaptırmıyoruz. Tek uyku yapıyo olması lazım zaten. Sabah 7 gibi kalkıyosa öğlen 13.00 gibi öğlen uykusuna yatırabilirsiniz. Akşamda 20.00-20.30 arası yatmış olması lazım. Eğitim sırasında çocukla konuşmamak gerekiyor şirinlikler yapabilir bunlara kanmayalım🙂 sadece ‘artık uyumamız gerekiyor’ cümlesine benzer cümleler kullanalım. Eğer saatlere ve rutinlere uyarak sabrederseniz eminolun en geç 1 ay içinde kendi kendine uyumayı öğrencektir. Maksimum süreyi söyledim size 1 haftada da alışabilir. Kararlı olup uygularsanız pişman olmazsınız. Bu süre zarfında kendi yerinde yatması gerekiyor. Uykı saatleri kesinlikle aksamıycak. Zaten pandemi dönemindeyiz hep evdeyiz☺️ uyku saatlerinde ayrıca evde misafir olmazsa süreç daha rahat ilerler. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Çok zor bi süreç olduğunu biliyorum çünkü. Allah yardımcınız olsun. Pesedip uyumuyo bu sallayım bugünlük bişey olmaz derseniz hiç bu işe kalkışmayın derim. İsterse 2 saat ağlasın pesetmiycem kararlıyım diyosanızda hemen başlayın çünkü hem sizin için hem bebekleriniz için en sağlıklısı bu olcak. Bu arada gündüz yatarkende odasının çok aydınlık olmamasına dikkatederseniz iyi olur. Koyu renk güneşlik yoksa en azından perde üstüne çarşaf vs takarsanız oda biraz daha kararmış olur.