Bkt0193 Defne ismi hakkında çeşitli bilgiler görüyorum doğruluğunu sizler biliyorsanız danışmak istiyorum. Dinen uygun değil diyorlar sizin bu konuda fikirleriniz neler
34_21_23 Bkt0193 ilk defa duyuyorum. İsimleri çok karalıyorlar artık. Etrafta o kadar çok bilgi kirliliği dönüyor ki hiç birini takmıyorum. 35 haftalık hamileyim kızımın adı Defne olcak
Bkt0193 mlkkk yunan kökenli tanrıça ismi olduğuna dair anlam olarak bir sakıncası yok fakat dinen tanrıça ismi olduğu için konması uygun değil diye görüyorum da bende çok beğeniyorum bu ismi ama ikilemde kaldım
ratatosk Bkt0193 defne yani daphne tanrıça değildir yunan mitolojisinde nympha dır yani su perisi. Mitolojide saflığı temizliği ahlağı temsil eder. Bizde de bildiğimiz defne ağacı 🤗
Mavi87 Bkt0193 yok canım, tanrıça ismi değil defne. Güzel sanatlar mezunuyum ve eminim koy sen ismini. Zaten mitoloji gerçek değildir onuda yazan efsane haline getiren Homeros adında bir insan sonuçta.. önemli olan senin hangi niyetle ismi koyduğun..
[silindi] Bende kızımın ismini Defne koyacağım içimde kalmasındansa iki isim koyarım yine Defne ismini koyarım yani 🥰