Herkese merhabalar🤗
Sonunda ben de doğurdum da geldim. 26 Nisanı 27 Nisana bağlayan gece yatmadan duş alayım dedim, eşimin yardımı ile duşumu aldım. Duşta iken hafif sancı hissettim ve bacak aramdan su akar gibi oldu ama doğumum başlıyordur diye hiç düşünmedim. Duştan çıktıktan sonra eşimle yattık. Nedendir bilmiyorum ama içimden birden ağlamak geldi ve ağlamaya başladım. Eşim niçin ağladığımı sorduğunda sebebini bilmediğimi söyledim. Sanırım o an doğumun başlayacağını hissettim ve ani duygu değişimi yaşadım. Neyse daha uyumamıştım ki benim suyum gelmeye başladı, aralıksız ılık ılık su geliyordu. Eşime suyumun geldiğini söyledim. O sıralarda ara ara sancım da girmeye başladı. Burada postlarda genelde sancıyı evde çekin hastaneye öyle gidin deniliyordu, bu sebepten hemen hastaneye gitmeyelim diye düşündüm ama sancım dayanılmaz bir hale gelmeye başlayınca hemen hazırlanıp eşim ve annemle hastaneye gittik. Hastaneye gittiğimizde 6-7 cm açılmam olduğu ama bebeğin henüz aşağı inmediği söylendi. Bu sebepten pilates topu ile egzersizler yapmaya başladım. Yatağın kenarından yardım alarak eğil kalk yaptım. Daha sonra tekrar doğumhaneye alıp baktılar, açılmam ilerlemiş. Odaya geri dönüp egzersizlere devam ettim ama artık sancıya dayanamıyordum. Bebişin aşağı inmesi ve açılmanın daha fazla ilerlemesi için suni sancı verdiler. Artık sancılar daha da dayanılmaz bir hale gelmişti. Ben beni sezeryana alın diye yalvarmaya başladım. Sesimle hastaneyi inletiyorum, ölmek istiyorum diyorum. Ebeler çok az kaldı sabret diye beni sakinleştirmeye çalışıyorlar. Son olarak sıcak duşa girmem tavsiye edildi. Sıcak duşa girdim ve tekrardan doğumhaneye aldılar. Saat de sabah 6 olmuştu. Masaya aldıklarında sancım geldikçe ıkınmam söylendi. Sancım geldikçe ıkınıyordum ama artık ıkınmaya gücüm de nefesim de kalmamıştı. Ebeler bebek geliyor çok az kaldı diyordu ama ben iki kez ıkınmaya ara verdim. Son bir kez daha güçlü bir şekilde sancım geldiğinde ıkındım ve bebeğim 6:46′da kaydı gitti. Doğumum biraz zorlu gerçekleşti ama bebişimi yanıma getirip yanağıma koydukları o ilk an çok başkaydı. O an her şeyi unuttum. Çektiğim o acı, sancı geride kalmıştı artık ve bebeğim yanımda yatıyordu. 2945 gram 48 cm doğdu sarı oğluşum. Allah herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin inşallah. Anne olmak çok başka bir duygu imiş. Benim doğum hikayem böyle idi. Herkese kolay ve sağlıklı doğumlar dilerim 🤗