Asknn Meraba arkadaşlar, iş göremezlik raporunu en son kaçıncı haftada alabiliyoruz? 32.haftada alabiliyoruz en erken, en geç kaçıncı haftada alabiliyoruz?
EceEgemen Asknn cnm eğer çalışmaya devam etmek istiyorsan 32 de çalışabilir raporu alıp devam edebilirsin 37ye kadar istemiyorsan 32 de mutlaka alman gerek. Rapor parası da son 1 yıl içinde 90 gün prim ödeme varsa alırsın tabiki bu konuda sigortanın hattını ararsan daha detaylı bilgi verir 🙂
Elif0601 Haftada alabiliyorsunuz 32 de gidip çalışabilir raporu aldığınızda 37ye kadar rapor veriliyor
Asknn EceEgemen teşekkür ederim. Aradım yeterli ve anlaşılır bilgi vermiyorlar. Yani benim öğrenmek istediğim şey; ben 32.haftada çalışır raporu aldım. 37.haftada iş göremezlik raporu alıp rapor paramı alabilir miyim?
EceEgemen Asknn tabiki bende aynısını yaptım burada önemli olan son 1 yıl içinde 90 gün priminizin ödenmiş olması
angime Asknn hayır çalışamaz raporu ne zaman başlarsa işgörmezlikte o tarih baz alınarak hesaplanır ve yatar. 37. Haftada analık iznine çıktığınızda sgk size 1 ay sonra işgörmezlik ödeneğini yatırır
Asknn EceEgemen çok teşekkürler. Peki 37.hafta alırsam ödeme daha mı az olur? Sonuçta raporu geç almış oluyorumya. O yüzden 1 ay eksik mi almış olurum rapor ücretini??
EceEgemen Asknn hyr sizin çalıştığınız süre doğum sonrasına ekleniyor her halükarda 16 hafta izinli ve raporlu sayılıyorsunuz ama ödeme hemen yatmaz doğum öncesi ve doğum sonrası raporu diye birşey var 37. Haftada alacağın rapor doğum öncesi çalışamaz raporu doğum olduğu günde doktor yeni bir rapor yazıyor doğum sonrası çalışamaz diye rapor süresi bittiğinde de ödeme genelde 2 seferde yatıyor benimki o şekilde olmuştu.
EceEgemen Asknn ilk oğlumda 37ye kadar çalışır raporu aldım şansıma 37+0 yani çalışamaz raporunun başladığı gün doğum yaptım 16 hafta izinli sayıldı ve rapor ücretini 2 seferde yatırdılar ilki 8.hafta sonunda, 2. Kısmı da 16. Hafta sonunda