Merhaba Sevgili Anneler,
26 Nisan Pazartesi sabahı genel anestezi sezeryan ile çiçek kokulu kızımı kucağıma aldım🌼 Doğum hikayeme gelecek olursam..29. Haftada başlayan erken doğum riski ile çeşitli takviyeler, düzenli kontrol ve takip ile wc ve yemek dışında kalkmadığım zor bir dönem geçirdim. Süreci doktorumla birlikte takip ederek 38+2 olarak tarihi belirledik. Bu 2.doğumum olacaktı. İlk doğumumda, bahsetmek bile istemediğim çok zor ve travmatik bir süreç geçirdiğim için bu kez her ana psikolojik olarak hazırlandığım, doktorumun desteğini hep yanımda hissettiğim bir dönem geçirdim. Genel Anestezi yi kendim istedim. Çünkü ilk doğumumda spinal anestezi yan etki yaptı ve kötü zamanlar geçirdim. Doğum zamanına gelecek olursak,
Sabah 8 için randevumuzu almıştık. 7 de evden çıktık. Hastaneye vardık ve yatış işlemlerimizi yaptık. Pandemiden dolayı yalnızca eşimle kalmaya karar vermiştik. Odamıza çıktık. Hemşire gelip kan aldı ve ameliyathane önlüğünü giydim. Sonra sedye ile ameliyathaneye indim. Doktorumla selamlaştık. Ekip kendini tanıttı. Ameliyathane masanına yatırıldım. Burda önemli bir nokta. Genel anestezi olacağınız zaman, bebeğin minimum anestezi alması için tüm işlemler siz ayıkken yapılıyor. Damar yolu açılması, sonda takılması, ameliyat alanının hazırlanması. Gözünüzün korkacağı hiç bişey yok. Sonda evet takılırken hissediliyor ama onca doğum sancısının yanında inanın ufak bi ısırık gibi. Hem hava hem de damardan verilen anestezi ile nasıl uyuduğunuz bile anlamıyorsunuz. Uyandığımda müşade odasında ve gayet kendimdeydim. Kesi yerinde elbet bi sızı ağrı oluyor ama asla dayanılmayacak gibi değil. Zaten odaya çıkar çıkmaz ağrı kesici serum veriliyor hemen. Ayaklarımı ve tüm bedenimi uyuşukluk olmadan hissetmek çok iyi geldi bana mesela. Odaya çıkıp kızımı kucağıma aldım. Ardından 3 saat sonra kalkmak istediğimi söyledim. Ne kadar çok hareket ederseniz o kadar hızlı toparlanıyorsunuz. İlk kalkışın tek zorluğu baş dönmesi. O da uzun sürmüyor. Yürümeye devam ettikçe kendinizi iyi hissediyorsunuz. Burda sizden okuduğum tavsiyelerle kayısı hoşafı yapıp gitmiştim. Soğuk soğuk içtim ve şükür 2. Gün tuvalete çıkabildim. Bugun 6. Günüm ve işlerimi kendim yapabiliyorum:) Biraz uzunca oldu ama tüm detayıyla anlatmak istedim. Kuşkusuz her beden ayrı. Ama yazılan çizilenin aksine ne sezeryan ne de genel anestezi tü kaka bişey değil. İyi ki ama iyi ki genel anestezi ile sezeryan olmuşum.💕 Umarım tüm anneler kolayca ve sağlıkla bebeklerini kucağına alır.