zeynepemiromer kızlar bu demir ilacı magnezyum falan doktorlariniz neye göre yazıyor nasıl anlıyor eksildigini bi tahlil falan mı istiyor bunlar için ben 15 haftadayim henüz bi ilaç kullanmadim da merak ediyorum bunu
Dilekcnkn zeynepemiromer Yani ilk haftalar da tahlilimi verdim ama sadece folik asit kullandım 12 hafta gelince artık bıraktırıp kan(demir) ve balık hapı verdi yani tahlil yapmadı çoğu insan 12 haftada bu ilaçlara başlıyor yani doktoru başlatıyor
Nilduru zeynepemiromer selam canım ben 19. Haftada başladım demir ilacına kan testi yaptı doktorum ama test yapmadanda yazanlar oluyor. Ben gereksiz yere vitamin yada ilaç kullanmak istemediğimi söyledim doktoruma beslenmeme dikkat ediyordum zaten o yüzden ihtiyaç olduğunu görünce başlattı. Bence en sağlıklısı bu şekilde ilerlemek
zeynepemiromer Nilduru benim 3 güne randevum var canım gidince böyle soyleyeyim o zaman boş yere ilaç kullanmak istemiyorum diyeyim bi tahlil yapsın öyle versin bu arada tahlil sadece kan mı istiyor sağlık ocaklarında yapabiliyormuyuz
Dilekcnkn zeynepemiromer Ben zaten folik asit kullanıyordum 6 haftada tahlillerimi yaptım 12 haftama geldiğimde artık folik asit içme kan ve balık hapı vericem dedi böyle oldu yani extra bir tahlil yapmadı tekrardan
Nilduru zeynepemiromer ben hastanede yaptırmıştım kan artı idrar kültürüde baktı önlem amaçlı. Ama hastanede yaptırmak istemiyosan sağlık ocağında yaptır tahlillerini ordaki doktorada anlatırsın durumunu gerekli tahlilleri ister. doktorada o tahlillerle gidersin direk madem 2 kere gitmemiş olursun.
zeynepemiromer Dilekcnkn anladım canım. bende folik asit kullanıyordum ama bitti yani oda artık 15.haftadayim kontrole gideceğim 3 güne bakalım ne verecek ama bi tahlil yapsın diyorum ne eksikse çıkar ona göre versin büyük ihtimal demir olur bende de
Dilekcnkn zeynepemiromer Yani Gebelikte kullanılması gereken birşey olduğu için direk verecektir zaten ☺️
zeynepemiromer Nilduru tamam canım bu sefer gidişim de öyle yapayım çünkü bazen şiddetli baş ağrıları ve bir kere baş dönmesi yaşadım şiddetli hani dedim bir şey mi eksildi de bu şekilde oldu o yüzden tahliller de bi bakmak istiyorum
Nilduru zeynepemiromer evet muhakkak baktır bi kan değerlerine beslenmenede çok dikkat etmeye çalış🙏🏻
zeynepemiromer Nilduru dikkat ediyorum canım yumurta falan her kahvaltıda yiyorum ama bazen sürekli üst üste yiyemiyorum oda çok yararliymis işte bazen yiyemiyorum kahvaltilarda