Umutttr kendi deneyimimi paylaşayım 😐 Henüz doğum yapmadım, 39+1 haftalığız beklemedeyiz ama 37+2 haftalıkken doktor kontrolümüzde nstdede hafif sancı çıkmıştı. Ben asla hissetmiyordum, sadece bir defa adet ağrısı hissetmiştim o da her zaman ki yalancı sancılarımdan biriydi. 16.haftamdan beri devlet hastanesine gidiyordum, onun öncesinde özele gidiyordum ama şehir hastaneleri yeni açıldığından, modern olduğundan özel hastaneden farkının olmayacağını düşünüp şehir hastanesine geçmiştim. Doktorum nstde de çıkan sancım yüzünden açılmama bakılmasını istedi, ilk kez çatı muayenesi oldum ve gayet güzel geçti sorun yoktu, açılmam da yoktu. Doktorum 1 buçuk saat sonra yeniden bakılmasını istedi, ben hala sancı falan hissetmiyordum tabii. Tekrar açıklığıma bakıldı ve yine açıklık falan yoktu, muayenemi yapan ebe “ilk gebeliğin, sancı bile hissetmiyorsun neden ikinciye baktırıyor ki doktorun ya” diye sitem bile etti. Doktoruma açıklığın olmadığını söyledim, fakat doktorum sadece 1 defa hissettiğim o hafif adet ağrısı ve yine sadece 1 kez bakılmış olan nst yüzünden bana sert bir dille, “yatışını veriyorum senin” dedi. O an şok oldum çünkü asla beklemiyordum, hiçbir doğum belirtim yoktu, nstme sadece bir kez bakılmıştı üstelik açılmam da yoktu, bende sancı falan hissetmiyordum. Yatış istemediğimi söylediğimde daha sert bir dille “o zaman bebeğinin ölümünü bile kabul eder imza atar gidersin” dedi. O an öyle korktum ki maalesef yatışı kabul ettim. İşlemlerim yapıldı, annemle beraber odamıza çıktık. Saat 1 buçukta yatışım yapıldı. Yeniden nstye bağlandım ve yine aynı hafif sancılarım çıktı ama ben hiçbir şey hissetmiyordum. Tekrar muayene yapıldı ve yine açıklık yoktu. Ebelerin hepsi yatışımın neden verildiğini anlamadı çünkü doğum yapmayacağım belliydi. Doğumhane katında olduğumdan bütün gece doğum yapan kadınların çığlıklarına, bağırış çağırışlarına maruz kaldım. Doğumlar yaptırılırken kapılar kapatılmadığından tesadüf eseri çatalda doğum yapan, heryeri kan olmuş kadınları görmek zorunda kaldım. Bütün gece tam 12 kez zorlayarak, karnıma bastırılarak muayene edildim. Zorla 1 parmak açıklık sağlandı ve asla doğum belirtim olmadı. Allah’ımın da yardımıyla onca muayeneye rağmen kanamam falan olmadı şükür ki. Onlarca kez nstye bağlandım, hareketsizlikten kemiklerim ağrıdı. Nöbetçi doktora çıkmak istediğimi söyledim ama yine ölümü kabul ederek imza ile çıkabileceğimi söyledi, korkumdan bütün gece bekledim. Ebeler sürekli somurtuyordu, sert davranıyor ve asla sorduğum sorulara yanıt vermiyorlardı. Bütün gece sürekli nstye bağlanıp muayene edildiğimden en fazla yarım saat kadar uyuyabildim. Sabah saat altı da kahvaltı geldi, ağzıma sadece iki lokma ekmek atmıştım ki ebe gelip “ablacım hadi ye artık yemeğini seni mi bekleyeceğim nstye bağlayacağım” dedi. O an bende film koptu çünkü aç bırakılmıştım resmen. Ağlamaya başladım ve nstye bağlanmak istemediğimi, herşeyi kabul edip imza atarak çıkmak istediğimi söyledim. Ebe belgelerimi alıp çıktı, bende ağlayarak eşimi aradım, eşimde hemen geldi. Annemde bende sinirden, yorgunluktan bitap düşmüştük. Tuvaletim geldiğinde bile yataktan kalkmama izin vermeyip altıma işememe neden oldular. “Yapacak birşey yok tutacaksın çişini” dediler. O kadar kötüydü ki…. Servise çıkarıldım orada ki ebe de bir hayli somurtkandı. Beni ultrasona gönderdiler, bebeğim de bende gayet iyiydik ama bebeğimin kalp atışları yükselmiş strese girmişti. Doktorumun onayını bekliyorlardı ama ben artık o kadar yorulmuştum ki beklemekten hastaneyi ayağa kaldırıp doktor onayını beklemek istemiyorum çıkarın beni dedim. Eşimde bende imza verdik ve nihayet evimize döndük. O günden sonra sürekli çatı ağrım ve adet ağrılarım oldu ama Allah’a şükür bebeğimde bende gayet iyiyiz. Şuan 39+1 haftalığız ve özel hastaneye geçtim. Birdaha o şehir Hastanesi’ne asla gitmedim. Şimdi özel hastanede doğum yapacağım kısmetse, doktorumdan da hastaneden de gayet memnunum. Tansiyonumu ölçen hemşire, alet kolunu sıkar da canını acıtırsa söyle kuzum diyor bana. Nst takılırken halim hatrım soruluyor en azından insan muamelesi görüyorum. Bir kez bile açılmama bakılmadı henüz çünkü sadece hafif sancım çıkıyor nstdede. Doktorum bu ağrı ile bakılmasına gerek yok ki diyor. Şimdi doğumu bekliyoruz kısmetse. Diyeceğim o ki, ben doğum yapmadığım halde devlet hastanesinde bunu yaşadım, herkesin şansı ve her hastane bir değildir ama benim başıma bu geldi. Bursa şehir hastanesiydi gittiğim.